Czego? Chyba tak naprawde wszystkiego co przedstawia jakakolwiek wartosc historyczna.
Wszystko co cieszy i dopinguje do dalszych poszukiwan.
No moze z delikatnym naciskiem na militarke.
W takim razie najlepszy dla Ciebie będzie Smętek, na allegro można całkiem tanio trafić roczne egzemplarze. Jednak jeśli dysponujesz kwotą 800zł to lepiej dołóż 50 zł i kup sobie nową sztukę. Tylko nastaw się na cierpliwość, czas realizacji zamówienia dość długi
Paweł84: Z tego co sie orientuję to Smętek jest typowym wykrywaczem na żelastwo, więc jak ma być tylko delikatny nacisk na militarkę to raczej odpada takie rozwiązanie.
Hanzo, Smętek całkiem dobrze radzi sobie z kolorkami, nie jest to wykrywacz dynamiczny ale udało mi się nim znaleźć sporo monet i guzików. Zoz napisał, że potrzebuje wykrywacza do wszystkiego dlatego podpowiedziałem mu Smętka, wydaje mi się, że jest to najlepszy wykrywacz "uniwersalny" w tej cenie. Kojak, ja czekałem ok 1,5 miesiąca kilku moich znajomych również dlatego napisałem, że czeka się dość długo
a ja na miejscu Zoza zainteresował bym się wykrywka Robina. Widziałem jak jego ultra II pracuje nie raz, fanciki zarówno militarne jak i kolorowa drobnica.
Zoz jak tak, to bierz Smętka.
Paweł jak sam napisałeś smętek to statyk (i to ze spora cewką) , dlatego nie do końca nadaje się na poszukiwanie drobnicy, wiadomo zawsze coś można trafić; ale ile mniej terenu i mniej dokładnie sprawdzisz od kogoś, kto obok chodzi na dynamiku z Ultrą?
a kolega Paweł ma smętka? bo mi się wydaje że nie, bo tam jest taki przełącznik M i A czyli:
M-manual
A-automat
w manualu ustawiasz sobie sam ustawienia ktore pracują w trybie statycznym. zaś w automacie jak nazwa wskazuje ustawienia są "fabryczne" które można lekko korygować oraz włacza sie tryb dynamiczny. co do drobnicy z cewką 20 fajnie można takowej szukać ale brak rozróżniania to jest masakra... kopiesz kazdy sygnal na 10 dołków 1-2 to są kolorowe reszta zelastwo.
pozdrawiam
a kolega Paweł ma smętka? bo mi się wydaje że nie, bo tam jest taki przełącznik M i A
Nie mam ale miałem kilka lat. Po zakupie bawiłem się przełącznikiem M i A i po testach skończyło się na M. Większość użytkowników Smętka korzysta właśnie z tego trybu pracy bo jest po prostu skuteczniejszy.