Proste pytanie prosta odpowiedz.

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
Awatar użytkownika
zoz

Proste pytanie prosta odpowiedz.

Post autor: zoz »

Wykrywka! Max 800pln. Moze byc uzywana. Jakies cenne rady i wskazowki dla poczatkujacego?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kojak

Post autor: kojak »

a może na początek powiedz czego chcesz szukac? militarki czy drobnicy?
Awatar użytkownika
Hanzo

Post autor: Hanzo »

Na drobnice Ace 250, militarka/drobnica - Ultra II.

Raczej nic innego nie wchodzi w grę.
Awatar użytkownika
kwj

Post autor: kwj »

polecam to:
http://www.allegro.pl/item271031353_rut ... ncji_.html
lub inne rutusy. Radzę śledzić aukcje, teraz sprzęt tańszy.
:wink:
Awatar użytkownika
zoz

Czego? Chyba tak naprawde wszystkiego co przedstawia jakakolwiek wartosc historyczna.
Wszystko co cieszy i dopinguje do dalszych poszukiwan.
No moze z delikatnym naciskiem na militarke.
Awatar użytkownika
Paweł84
Kontakt:

Post autor: Paweł84 »

W takim razie najlepszy dla Ciebie będzie Smętek, na allegro można całkiem tanio trafić roczne egzemplarze. Jednak jeśli dysponujesz kwotą 800zł to lepiej dołóż 50 zł i kup sobie nową sztukę. Tylko nastaw się na cierpliwość, czas realizacji zamówienia dość długi :D
Awatar użytkownika
Hanzo

Paweł84: Z tego co sie orientuję to Smętek jest typowym wykrywaczem na żelastwo, więc jak ma być tylko delikatny nacisk na militarkę to raczej odpada takie rozwiązanie.
Awatar użytkownika
kojak

Paweł84 pisze: Tylko nastaw się na cierpliwość, czas realizacji zamówienia dość długi :D
wcale nie czas oczekiwania na smętka to max 2 tyg ja czekalem 3 tyg bo bylo jakies swieto i paczka na poczcie dluzej lezala
Awatar użytkownika
zoz

3 tyg.?! panowie to chyba jakas kpina?
Awatar użytkownika
Paweł84
Kontakt:

Hanzo, Smętek całkiem dobrze radzi sobie z kolorkami, nie jest to wykrywacz dynamiczny ale udało mi się nim znaleźć sporo monet i guzików. Zoz napisał, że potrzebuje wykrywacza do wszystkiego dlatego podpowiedziałem mu Smętka, wydaje mi się, że jest to najlepszy wykrywacz "uniwersalny" w tej cenie. Kojak, ja czekałem ok 1,5 miesiąca kilku moich znajomych również dlatego napisałem, że czeka się dość długo :lol:
marti

Post autor: marti »

a ja na miejscu Zoza zainteresował bym się wykrywka Robina. Widziałem jak jego ultra II pracuje nie raz, fanciki zarówno militarne jak i kolorowa drobnica.
Awatar użytkownika
zoz

delikatny nacisk na militarke znaczy sie no raczej na militarke
acz rzadnym fantem nie pogardze
Awatar użytkownika
Hanzo

Zoz jak tak, to bierz Smętka.
Paweł jak sam napisałeś smętek to statyk (i to ze spora cewką) , dlatego nie do końca nadaje się na poszukiwanie drobnicy, wiadomo zawsze coś można trafić; ale ile mniej terenu i mniej dokładnie sprawdzisz od kogoś, kto obok chodzi na dynamiku z Ultrą?
Awatar użytkownika
kojak

a kolega Paweł ma smętka? bo mi się wydaje że nie, bo tam jest taki przełącznik M i A czyli:
M-manual
A-automat
w manualu ustawiasz sobie sam ustawienia ktore pracują w trybie statycznym. zaś w automacie jak nazwa wskazuje ustawienia są "fabryczne" które można lekko korygować oraz włacza sie tryb dynamiczny. co do drobnicy z cewką 20 fajnie można takowej szukać ale brak rozróżniania to jest masakra... kopiesz kazdy sygnal na 10 dołków 1-2 to są kolorowe reszta zelastwo.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Paweł84
Kontakt:

a kolega Paweł ma smętka? bo mi się wydaje że nie, bo tam jest taki przełącznik M i A
Nie mam ale miałem kilka lat. Po zakupie bawiłem się przełącznikiem M i A i po testach skończyło się na M. Większość użytkowników Smętka korzysta właśnie z tego trybu pracy bo jest po prostu skuteczniejszy.
ODPOWIEDZ