Wklejanie fotek.
Wklejanie fotek.
Witam.
Mam prośbę do wszystkich użytkowników. Wstawiajmy w postach miniaturki. Na miniaturce coś widać, a jak ktoś sobie życzy więcej zobaczyć, to klikając na nią zobaczy powiększone foto.
Dlaczego piszę taką prośbę? Otóż mam wolne łącze, niewielka część z was na pewno też, i ciężko jest cokolwiek przeczytać w temacie, jak nawklejanych jest kilka lub kilkanaście zdjęć w pełnych rozmiarach. Bo zanim pościągają się foty, to czekając tracę cierpliwość i zamykam okno.
Mam nadzieję, że uwzględnicie moją prośbę i zlitujecie się nad użytkownikami "zamulonych" łącz.
Pozdrawiam.
Mam prośbę do wszystkich użytkowników. Wstawiajmy w postach miniaturki. Na miniaturce coś widać, a jak ktoś sobie życzy więcej zobaczyć, to klikając na nią zobaczy powiększone foto.
Dlaczego piszę taką prośbę? Otóż mam wolne łącze, niewielka część z was na pewno też, i ciężko jest cokolwiek przeczytać w temacie, jak nawklejanych jest kilka lub kilkanaście zdjęć w pełnych rozmiarach. Bo zanim pościągają się foty, to czekając tracę cierpliwość i zamykam okno.
Mam nadzieję, że uwzględnicie moją prośbę i zlitujecie się nad użytkownikami "zamulonych" łącz.
Pozdrawiam.
- olsztyniak
Gilgin, tylko się nie obrażaj, czepiam nie tylko do Twoich fotek.GILGIN pisze:kwj twój post dotyczy bezpośrednio moich fotek, były takie wielkie ponieważ po raz pierwszy wstawiałem fotki a sposób jest dość zagmatwany jak dla przeciętnego użytkownika czyli dla mnie. Teraz wiem jak je zmiejszać więc problemy nie bedzie.
Ale z doświadczenia wiem, że wklejając miniaturki lub same linki do fotek forum lepiej hula, jest bardziej czytelne i jest mniejszy transfer na serwerze. Np. w tamtym miesiącu PFE przez ostatnie parę dni nie działało właśnie z powodu przekroczenia limitu.
I jak pisałem wyżej nie wszyscy są szczęśliwcami mającymi szybkie łącza.
Pozdrawiam.
co do linków to nie za bardzo, ktos wklepie ich 10 , mało kto wejdzie.
Miniaturki mogą być.
Gdyby był większy serwer można by było zrobić tak jak jest na PFE lub lubelskim , że fotki bezpośrednio na serwer z dysku lecą, ale u nas tylko 1 Gb jest, zaraz by sie zapchał
Na przyszły rok wykupie większy i nie bedzie problemów z fotkami
Miniaturki mogą być.
Gdyby był większy serwer można by było zrobić tak jak jest na PFE lub lubelskim , że fotki bezpośrednio na serwer z dysku lecą, ale u nas tylko 1 Gb jest, zaraz by sie zapchał

Na przyszły rok wykupie większy i nie bedzie problemów z fotkami

Tworas - piękne plany - popieram w 100% - to powinien być priorytet - utrzymywać fotki na serwerze forum bo w przypadku zewnętrznych serwerów może dojść do sytuacji, że po fotkach zostaną białe plamy - myślę ze koszty nie odgrywają roli - wierni forumowicze na pewno wesprzeą pokrycie kosztów serwera (ja juz teraz deklaruję wsparcie)
pozdr. Andrew
pozdr. Andrew