Wklejanie fotek.

Propozycje nowych działów, problemy techniczne, itp
Awatar użytkownika
kwj

Wklejanie fotek.

Post autor: kwj »

Witam.
Mam prośbę do wszystkich użytkowników. Wstawiajmy w postach miniaturki. Na miniaturce coś widać, a jak ktoś sobie życzy więcej zobaczyć, to klikając na nią zobaczy powiększone foto.
Dlaczego piszę taką prośbę? Otóż mam wolne łącze, niewielka część z was na pewno też, i ciężko jest cokolwiek przeczytać w temacie, jak nawklejanych jest kilka lub kilkanaście zdjęć w pełnych rozmiarach. Bo zanim pościągają się foty, to czekając tracę cierpliwość i zamykam okno.
Mam nadzieję, że uwzględnicie moją prośbę i zlitujecie się nad użytkownikami "zamulonych" łącz.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
olsztyniak

Post autor: olsztyniak »

Osobiście jestem zdecydowanie przeciw temu pomysłowi :(
Awatar użytkownika
kwj

olsztyniak pisze:Osobiście jestem zdecydowanie przeciw temu pomysłowi :(
Olsztyniak, może uzasadnisz jakoś swój sprzeciw. Nie każdy jest w komfortowej sytuacji mając np. Neostradę.
:wink:
Awatar użytkownika
GILGIN

Post autor: GILGIN »

kwj twój post dotyczy bezpośrednio moich fotek, były takie wielkie ponieważ po raz pierwszy wstawiałem fotki a sposób jest dość zagmatwany jak dla przeciętnego użytkownika czyli dla mnie. Teraz wiem jak je zmiejszać więc problemy nie bedzie. :)
Awatar użytkownika
kwj

GILGIN pisze:kwj twój post dotyczy bezpośrednio moich fotek, były takie wielkie ponieważ po raz pierwszy wstawiałem fotki a sposób jest dość zagmatwany jak dla przeciętnego użytkownika czyli dla mnie. Teraz wiem jak je zmiejszać więc problemy nie bedzie. :)
Gilgin, tylko się nie obrażaj, czepiam nie tylko do Twoich fotek.
Ale z doświadczenia wiem, że wklejając miniaturki lub same linki do fotek forum lepiej hula, jest bardziej czytelne i jest mniejszy transfer na serwerze. Np. w tamtym miesiącu PFE przez ostatnie parę dni nie działało właśnie z powodu przekroczenia limitu.
I jak pisałem wyżej nie wszyscy są szczęśliwcami mającymi szybkie łącza.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Tworas
Kontakt:

Post autor: Tworas »

co do linków to nie za bardzo, ktos wklepie ich 10 , mało kto wejdzie.
Miniaturki mogą być.

Gdyby był większy serwer można by było zrobić tak jak jest na PFE lub lubelskim , że fotki bezpośrednio na serwer z dysku lecą, ale u nas tylko 1 Gb jest, zaraz by sie zapchał :(
Na przyszły rok wykupie większy i nie bedzie problemów z fotkami :)
Awatar użytkownika
Andrew
Kontakt:

Post autor: Andrew »

Tworas - piękne plany - popieram w 100% - to powinien być priorytet - utrzymywać fotki na serwerze forum bo w przypadku zewnętrznych serwerów może dojść do sytuacji, że po fotkach zostaną białe plamy - myślę ze koszty nie odgrywają roli - wierni forumowicze na pewno wesprzeą pokrycie kosztów serwera (ja juz teraz deklaruję wsparcie)
pozdr. Andrew
duch

Post autor: duch »

Tworas pisze:Na przyszły rok wykupie większy i nie bedzie problemów z fotkami :)
Popieram :)
Awatar użytkownika
Hanzo

Post autor: Hanzo »

Andrew, po prostu zarejestruj się na serwerze do hostingu zdjęć - zniknie problem białych plam.
Awatar użytkownika
Andrew
Kontakt:

Post autor: Andrew »

Ale ja jestem bardzo leniwym człowiekiem - cenię wygodę - nie nawidzę wszelakich rejestracji, logowania, potwierdzania haseł itp. - znacznie prościej wstawia się fotki na serwer forumowy niż z innych - zewnętrznych
ODPOWIEDZ