ZEZWOLENIA

Wszystko co związane z eksploracją
krzywy1

Re: ZEZWOLENIA

Post autor: krzywy1 »

Czy może ktos z szanownych kolegow podesłać mi na pw co napisał podaniu o pozwolenie na poszukiwanie w lasach, bo ja nie wiem, chyba trafilem na słuzbistę, pisze podanie o pozwolenie, wg. waszych wskazówek, to zasłaniaja sie paragrafami. Koledzy poratuje ktos?
tom_23

Post autor: tom_23 »

Niektóre nadl. nie dają zgody i nic się na to nie poradzi; nawet super pismo nie pomoże :D ; ale prześle Kol. wieczorem na priva wnioski, które stosowałem i na które zgodę dostawałem
krzywy1

Post autor: krzywy1 »

tom_23 wielkie dzięki za pomoc :guru: :D
tom_23

spoko, wyślij do kilku, któreś na pewno pozwoli
Awatar użytkownika
wendrowiec

Post autor: wendrowiec »

Witam szanownych kolegów,zgodnie z obietnicą przekazuje co odpisało mi Nadleśnictwo Mrągowo. Nadleśnictwo Mrągowo wyraża zgodę na prowadzenie poszukiwań zabytków ruchomych na terenach leśnych będących w zarządzie Nadleśnictwa Mrągowo panu......Oczywiście wypunktowali warunki zgody/uzyskanie pozwolenia od WKZ w OLSZTYNIE/Podpunktów jest 7, ale one są mniej istotne.W 4 podpunkcie mam rozpisane tereny w których niewolno mi poszukiwać,ze względu na teren rezerwatu"Gązwa" "Piłaki" "Dąbrowo" "Bukowy" i w drzewo stanach nasiennych,ostojach zwierząt i tp. Czyli co? zezwolenie nieważne bez zezwolenia WKZ,a WKZ z tego co wiem nie jest chętne.Prośba do tom 23,czy pisałeś do WKZ :D :D
tom_23

zgoda od nadl. to dopiero początek; teraz obszar na którym możesz chodzić przenosisz na mapki topo i dołączasz do wniosku składanego do wkz; na te obszary dostaniesz pozwolenie od wkz, z zaznaczeniem gdzie są stanowiska archeo i tam będziesz miał zakaz poszukiwań
w załączeniu formularz wniosku:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
wendrowiec

Post autor: wendrowiec »

Serdeczne dzięki a czy Ty,tom 23 lub ktoś inny posiada zezwolenie od WKZ.
tom_23

W poprzednich latach posiadałem, na ten rok i nowe miejsca jeszcze wniosku nie składałem. Jak masz kolegów, to możesz uzyskać jedno pozwolenie na "grupę poszukiwawczą". Pozwolenie mogą także dostać takie podmioty jak stowarzyszenia.
gro80

Post autor: gro80 »

Witam. Mam problem z sformułowaniem sensownego wniosku do nadleśnictwa. Jeśli ktoś ma, to prosiłbym o przesłanie na PW. Z góry dzięki.
gro80

Post autor: gro80 »

hello. wiem że dzisiaj dni Barczewa, fajna muza brzmi Majstic ale dalej nic nie mogę napisać. Proszę o wzór na PW
Awatar użytkownika
conrad

Post autor: conrad »

A ja mam takie pytanie czy ktoś składał zapytanie o zezwolenie do nadleśnictwa w Jedwabnie, Wielbarku lub Szczytnie? Są pozytywne odpowiedzi czy już jest tak duża niechęć i są odmowy, przez zrycie poligonu przez "krety" :P
Awatar użytkownika
warwick

Post autor: warwick »

conrad pisze:A ja mam takie pytanie czy ktoś składał zapytanie o zezwolenie do nadleśnictwa w Jedwabnie, Wielbarku lub Szczytnie? Są pozytywne odpowiedzi czy już jest tak duża niechęć i są odmowy, przez zrycie poligonu przez "krety" :P
dają pozwolenia na wyznaczonym przez siebie terenie, ale nie dają pozwolenia na wjazd do lasu

pozdr.warwick
ODPOWIEDZ