3 guziczki do id

Ekwipunek żołnierza, oprócz broni
Awatar użytkownika
genek

3 guziczki do id

Post autor: genek »

Mały wypadzik na terenie uk!!na tym od prawej napis (london firmin)srodkowy widoczny od lewej niestety :D ale i tak ciaszą :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
olsztyniak

Post autor: olsztyniak »

Skrajne to typowe gaciówki :D
Frozzer
Kontakt:

Post autor: Frozzer »

środkowy to współczesny od dżinsów :)
Awatar użytkownika
genek

Czy data 1907 nic nie znaczy :sad: a już myslałem że jakiś rarytasik :( zastanawia mnie tylko co robiłby taki guzik w dżinsach???ten plastik to komplet z tym guziczkiem!!
Frozzer
Kontakt:

data nic nie znaczy - poza tym plastik wynaleziono znacznie później niż w 1907
Awatar użytkownika
Catadero

Post autor: Catadero »

Frozzer, za te słowa obywatele Oklahomy mogliby zrobić Tobie niezłe QQ :lol:

środkowy guzik przedstawia "wielką Pieczęć Stanu Oklahoma". Pięć ramion gwiazdy ma symbole pięciu indiańskich plemion zamieszkujących wcześniej teren Oklahomy-Cherokee, Chicksaw, Choctaw, Creek i Seminolów. W środku gwiazdy Indianin podaje rękę białemu pod czujnym okiem Temidy. Na obrzeżu jest 45 gwiazdek symbolizujących pozostałe stany będące już członkami Unii. 16 listopada 1907 to data przyjęcia Stanu Oklahoma do Unii jako czterdziestej szóstej "gwiazdki" na flagę.

Guzik prawdopodobnie z lat 70-i dalej XXwieku, od dzinsów, sweterka czy innej kapoty. Jeśli te boczne z tego samego miejsca, to niezła "zabawa" tam była. Poszukaj drobnych :D
C.
Frozzer
Kontakt:

napisałem, że data nic nie znaczy - w sensie, że nie ma żadnego wpływu na wydatowanie guziczka i nie jest to bynajmniej data produkcji :)
Awatar użytkownika
genek

Ten środkowy z innego miejsca!!napewno tam wruce bo podczas kopania zaczepił mnie stary angol i tyle mi naopowiadał że mi czasu brakło na kopanie :zebek: tak intuicyjnie sie wybrałem za hotel w którym pracuje a okazało sie że właśnie od tej strony miasta stacjonowoło jakieś? wojsko kupe lat wstecz :D mój angielski nie jest tak dobry żebym wszystko zrozumiał( a szkoda)no i też wspominał o konkuręcji która tu już czesto bywała ale i tak spróbuje ;) dzieki panowie za info pozdrawiam :D
ODPOWIEDZ