Pomocy!!!

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
Awatar użytkownika
warwick

Re: Pomocy!!!

Post autor: warwick »

Kolego kup sprzęt do 1000zł + dobrą łopatę + dobre buty + jakiś PocketPC z GPS i możliwością ładowania map + dobre akumulatory i ładowarkę + pinpointer + mocne ciuchy do lasu + pokrowiec na sprzęt itp itd bo jak kupisz sprzęt za 4000zł to nie dość że będziesz kopał jakąś chińską saperką to jeszcze po jakimś 3 bezowocnym wypadzie rzucisz wszystko w kąt bo nie będziesz wiedział co sprzęt do Ciebie mówi.

Lata temu bylem w takiej samej sytuacji i straciłem tylko sezon, że o nerwach nie wspomnę.

pułkownikL napisz proszę co słyszałeś złego o Safari i od kogo bo mitomanów i oszołomów w necie nie brakuje - Safari to praktycznie Quattro z większą sondą i w innym kolorze, a że miałem Quattro przez jakiś czas to mogę podyskutować

pozdr.warwick
Awatar użytkownika
wirus777

Post autor: wirus777 »

Euroinkaso pisze:Uważasz ze w cenie 4 tys zł soverering gt jest najlepszy czy może jest coś fajniejszego i łatwiejszego w obsłudze a zarazem precyzyjnego ? Szokuje za podpowiedz
Ehhh... kolego szukaj raczej czegoś łatwiejszego w obsłudze.
Euroinkaso

Post autor: Euroinkaso »

Wszystko mam tylko wykrywacza brak i chyba jednak skusze sie na Sovereing gt ponoć prosty w obsłudze no i dobry jako sprzęt :D mieszkam niedaleko Tuszyna koło Łodzi ale tu jest ponoć lipa z znaleziskami , mam znajoma co kiedyś kupiła dworek stary no i go wyremontowala jest tam park około 15 hektarów i wszystko ogrodzone pod monitoring em ale ja mam luz wiec może tam zacznę zreszta ona mówi żebym szukał sobie jak chce :D tylko pytanie co będzie jak coś znajdę czy czasem na plecy mi nie skoczy i nie powie dawaj to moje !!! :D
Euroinkaso

A swoJa droga ciekawy jestem jakie polskie marki wykrywaczy są godne pola dnia no i czy wogole są ?
Euroinkaso

Znalazłem Polska wykrywke rutus proxima ale jak sie ona ma do Sovereing gt i czy jest lepsza nie mam bladego pojęcia :sad:
Awatar użytkownika
wojtes1200

Post autor: wojtes1200 »

Euroinkaso pisze:A swoJa droga ciekawy jestem jakie polskie marki wykrywaczy są godne pola dnia no i czy wogole są ?
A widziałeś coś Polskiego i dobrego,chyba że wódka i kiełbasa :zebek:
Awatar użytkownika
Kujawiak

Post autor: Kujawiak »

używam sovereigna gt od prawie 4 lat i odpukać bez awarii. o nim i safari/quattro było na łamach odkrywcy, safari pojawił się w nr 2/2010, a gt 4/2010. z artykułów wynika że w teście na mocną mineralizację gruntu (cegła) i teście gwoździa przy monecie lepiej wypadał gt, zasięgi przy standardowych cewkach też na jego korzyść ... natomiast miarodajność artykułów, nie wiem ale autorzy cieszą się autorytetem.

poza tym kol. Euroinkaso z tych 4 kół odlicz parę zł na wycieczkę do sklepu w stolicy, weź sprzęt do ręki, pomacaj, odpal, zobaczysz który Ci przypadnie do gustu i zdecydujesz, a kupić możesz i tak używkę.
Euroinkaso

Tylko gdzie ta uzyska kupić no i wiesz nie wiadomo czy nie jakaś lipa bedzie
Awatar użytkownika
pulkownikL

Post autor: pulkownikL »

to proste jak drut,chcesz szukać ,na razie czujesz potrzebę bo masz taką chwilową możliwość,kup sprzet dobry i drogi,znajdzie się taki co go odkupi od ciebie za pół ceny z pocałowaniem w rączkę,kup skomplikowany a zrobisz to samo,najpierw może masz kogoś kto jest w stanie ci pożyczyć na dzień lub dwa cokolwiek bo widać ze bladego pojecia nie masz nawet jak to funkcjonuje,zobacz czy nawet nie masz w okolicy wypożyczalni,lepiej stracić stówe lub dwie niż sporo wiecej,żeby sie nie okazało ze po jednym dniu z milionem wykopanego złomu się nie rozczarowałeś tym dziwnym hobby :lelele: pzdr,pulkownik ;)
Euroinkaso

Jestem twardy i będę szukał zacięcie :D
Awatar użytkownika
pulkownikL

osobiście jako początkującemu polecam ACE,150 -250,obojętnie,zawsze opylisz w pięć minut jak ci sie chobby nie spodoba a zabawa z nim przednia :D ,już jak cię to naprawdę wciągnie to pomyślisz nad zmianą na poważnie,kasę łatwo wydać a odzyskać trudniej ,a kanarki(ACE) zawsze na topie ;)
Awatar użytkownika
pulkownikL

Euroinkaso pisze:Jestem twardy i będę szukał zacięcie :D
dobrze rokujesz ;) sorki za odrobinę brutalności.pzdr
Euroinkaso

Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

Jak nie umiesz używać wykrywki i nie masz miejsc to i sprzęt za 10 tysięcy nic nie znajdzie. To ty szukasz, to twoja wiedza i umiejętności się liczą. Jeśli chcesz koniecznie sprzęt za wielkie pieniądze jak na początek, to kup sobie Minelaba E-Traca.
Awatar użytkownika
konon89

Post autor: konon89 »

Zgadzam się :D
Zablokowany