Pomocy!!!
Re: Pomocy!!!
Kolego kup sprzęt do 1000zł + dobrą łopatę + dobre buty + jakiś PocketPC z GPS i możliwością ładowania map + dobre akumulatory i ładowarkę + pinpointer + mocne ciuchy do lasu + pokrowiec na sprzęt itp itd bo jak kupisz sprzęt za 4000zł to nie dość że będziesz kopał jakąś chińską saperką to jeszcze po jakimś 3 bezowocnym wypadzie rzucisz wszystko w kąt bo nie będziesz wiedział co sprzęt do Ciebie mówi.
Lata temu bylem w takiej samej sytuacji i straciłem tylko sezon, że o nerwach nie wspomnę.
pułkownikL napisz proszę co słyszałeś złego o Safari i od kogo bo mitomanów i oszołomów w necie nie brakuje - Safari to praktycznie Quattro z większą sondą i w innym kolorze, a że miałem Quattro przez jakiś czas to mogę podyskutować
pozdr.warwick
Lata temu bylem w takiej samej sytuacji i straciłem tylko sezon, że o nerwach nie wspomnę.
pułkownikL napisz proszę co słyszałeś złego o Safari i od kogo bo mitomanów i oszołomów w necie nie brakuje - Safari to praktycznie Quattro z większą sondą i w innym kolorze, a że miałem Quattro przez jakiś czas to mogę podyskutować
pozdr.warwick
Ehhh... kolego szukaj raczej czegoś łatwiejszego w obsłudze.Euroinkaso pisze:Uważasz ze w cenie 4 tys zł soverering gt jest najlepszy czy może jest coś fajniejszego i łatwiejszego w obsłudze a zarazem precyzyjnego ? Szokuje za podpowiedz
-
Wszystko mam tylko wykrywacza brak i chyba jednak skusze sie na Sovereing gt ponoć prosty w obsłudze no i dobry jako sprzęt
mieszkam niedaleko Tuszyna koło Łodzi ale tu jest ponoć lipa z znaleziskami , mam znajoma co kiedyś kupiła dworek stary no i go wyremontowala jest tam park około 15 hektarów i wszystko ogrodzone pod monitoring em ale ja mam luz wiec może tam zacznę zreszta ona mówi żebym szukał sobie jak chce
tylko pytanie co będzie jak coś znajdę czy czasem na plecy mi nie skoczy i nie powie dawaj to moje !!! 

-
A swoJa droga ciekawy jestem jakie polskie marki wykrywaczy są godne pola dnia no i czy wogole są ?
-
Znalazłem Polska wykrywke rutus proxima ale jak sie ona ma do Sovereing gt i czy jest lepsza nie mam bladego pojęcia 

- wojtes1200
A widziałeś coś Polskiego i dobrego,chyba że wódka i kiełbasaEuroinkaso pisze:A swoJa droga ciekawy jestem jakie polskie marki wykrywaczy są godne pola dnia no i czy wogole są ?

używam sovereigna gt od prawie 4 lat i odpukać bez awarii. o nim i safari/quattro było na łamach odkrywcy, safari pojawił się w nr 2/2010, a gt 4/2010. z artykułów wynika że w teście na mocną mineralizację gruntu (cegła) i teście gwoździa przy monecie lepiej wypadał gt, zasięgi przy standardowych cewkach też na jego korzyść ... natomiast miarodajność artykułów, nie wiem ale autorzy cieszą się autorytetem.
poza tym kol. Euroinkaso z tych 4 kół odlicz parę zł na wycieczkę do sklepu w stolicy, weź sprzęt do ręki, pomacaj, odpal, zobaczysz który Ci przypadnie do gustu i zdecydujesz, a kupić możesz i tak używkę.
poza tym kol. Euroinkaso z tych 4 kół odlicz parę zł na wycieczkę do sklepu w stolicy, weź sprzęt do ręki, pomacaj, odpal, zobaczysz który Ci przypadnie do gustu i zdecydujesz, a kupić możesz i tak używkę.
-
Tylko gdzie ta uzyska kupić no i wiesz nie wiadomo czy nie jakaś lipa bedzie
- pulkownikL
to proste jak drut,chcesz szukać ,na razie czujesz potrzebę bo masz taką chwilową możliwość,kup sprzet dobry i drogi,znajdzie się taki co go odkupi od ciebie za pół ceny z pocałowaniem w rączkę,kup skomplikowany a zrobisz to samo,najpierw może masz kogoś kto jest w stanie ci pożyczyć na dzień lub dwa cokolwiek bo widać ze bladego pojecia nie masz nawet jak to funkcjonuje,zobacz czy nawet nie masz w okolicy wypożyczalni,lepiej stracić stówe lub dwie niż sporo wiecej,żeby sie nie okazało ze po jednym dniu z milionem wykopanego złomu się nie rozczarowałeś tym dziwnym hobby
pzdr,pulkownik 

-
Jestem twardy i będę szukał zacięcie 

- pulkownikL
osobiście jako początkującemu polecam ACE,150 -250,obojętnie,zawsze opylisz w pięć minut jak ci sie chobby nie spodoba a zabawa z nim przednia
,już jak cię to naprawdę wciągnie to pomyślisz nad zmianą na poważnie,kasę łatwo wydać a odzyskać trudniej ,a kanarki(ACE) zawsze na topie 

- pulkownikL
dobrze rokujeszEuroinkaso pisze:Jestem twardy i będę szukał zacięcie

-
Pozdrawiam serdecznie
Jak nie umiesz używać wykrywki i nie masz miejsc to i sprzęt za 10 tysięcy nic nie znajdzie. To ty szukasz, to twoja wiedza i umiejętności się liczą. Jeśli chcesz koniecznie sprzęt za wielkie pieniądze jak na początek, to kup sobie Minelaba E-Traca.
Zgadzam się