Pomoc

Lata 1939-1945
Awatar użytkownika
konon89

Pomoc

Post autor: konon89 »

Witam nie wiem czy w dobrym dziale zamieściłem post :| chodzi mi o pola w okolicach białego dworu i openu wioski znajdują się kawałeczek za ornetą chciałbym dowiedzieć się czy miały tam miejsce jakieś wydarzenia zbrojne czy wogóle warto polatać po tych polach. z góry dziękuje za podpowiedzi. :zebek:
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Re: Pomoc

Post autor: Manufaktura Dzika »

pełny przekrój przez epoki wiec wykrywke w łapy i na pola :)
Awatar użytkownika
konon89

Dzięki za jakieś 30 min będę już na miejscu :D mam nadzieje że wykopie pare epok heheh :kon:
Awatar użytkownika
konon89

dziku warmiński polatałem i nic specjalnego nie wydobyłem kilka łusek kawałek widelca i masę puszek po naszym kochanym specjalku :lol: ale chociaż miło spędzony piątek :cool:
Awatar użytkownika
pulkownikL

Post autor: pulkownikL »

nie tak chop ,pewnie troszke ludzi sie tam przewinelo,ale pamietaj,kiedys trafisz az mi galy wyjda,grunt to by to lubic a efekty przyjda same,powodzenia
Awatar użytkownika
konon89

PulkownikL kopie dopiero od jakiegoś miesiąca nie liczę od razu na coś konkretnego dla mnie to sama przyjemność pochodzić i poodychać świeżym powietrzem a jeżeli nic nie trafie to i tak się ciesze bo odpoczywam od swojej dziewczyny :lol: a uwielbiam to :) chciałbym żeby gały Ci wyszły nie ukrywam :zebek: ale najważniejsza jest przygoda i cieszę się nawet z łusek od pepeszki ;) najgorzej ze te pola są przy ulicy i każdy zwalnia i patrzy boję się trochę właściciela pola :/ wyganiają choć dołki po sobie się zakopuje :szok:
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

konon89 pisze:PulkownikL kopie dopiero od jakiegoś miesiąca nie liczę od razu na coś konkretnego dla mnie to sama przyjemność pochodzić i poodychać świeżym powietrzem a jeżeli nic nie trafie to i tak się ciesze bo odpoczywam od swojej dziewczyny :lol: a uwielbiam to :) chciałbym żeby gały Ci wyszły nie ukrywam :zebek: ale najważniejsza jest przygoda i cieszę się nawet z łusek od pepeszki ;) najgorzej ze te pola są przy ulicy i każdy zwalnia i patrzy boję się trochę właściciela pola :/ wyganiają choć dołki po sobie się zakopuje :szok:
Jak chcesz odpocząć od dziewczyny to znam lepsze sposoby :zebek:

Powodzenia w dalszych wypadach. Każdy kiedyś tak zaczynał ;)
Awatar użytkownika
Sepp

Post autor: Sepp »

Na właściciela pola najlepszy sposób to dobre piwo w plecaku ;) Zawsze skutkuje ;)
Awatar użytkownika
pulkownikL

Post autor: pulkownikL »

ale adrenalinka jest jak diabli,nie raz wialem przed gospodarzem cholerykiem,potem i tak dal sie ublagac wspomnianym juz piwkiem,pozdrawiam
Awatar użytkownika
konon89

adrenalinka była jak mnie dziki z lasu pognaly :szok: właśnie wrócilem z wesela jutro kac poprawiny dla rolnika piwko i dla siebie bo padne na polu :sad: pozdrawiam pułkownikL :kon:
Awatar użytkownika
konon89

a tak wogóle to dzięki z podpowiedzia z piwkiem :he:
Awatar użytkownika
syriusz13

Post autor: syriusz13 »

Dobrym sposobem na ciekawskich to nosić coś ciekawego ,dawno wykopanego,nie za bardzo wartościowego (najlepiej żeby jakiś wiatrak był,albo moneta z jakąś starszą datą),oczywiście nie wyczyszczonego na glanc i po tradycyjnym pytaniu : "Czego Pan tu szuka? " wyjąć i pokazać.Oko tubylca bielmem zachodzi jak się powie że na tym polu to się wykopało.Dobrze działa na autochtonów słowo srebro :-)).
Główną zasadą to być miłym i grzecznym.
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

syriusz13 pisze:Dobrym sposobem na ciekawskich to nosić coś ciekawego ,dawno wykopanego,nie za bardzo wartościowego (najlepiej żeby jakiś wiatrak był,albo moneta z jakąś starszą datą),oczywiście nie wyczyszczonego na glanc i po tradycyjnym pytaniu : "Czego Pan tu szuka? " wyjąć i pokazać.Oko tubylca bielmem zachodzi jak się powie że na tym polu to się wykopało.Dobrze działa na autochtonów słowo srebro :-)).
Główną zasadą to być miłym i grzecznym.
Ojj, słowa "srebro" lepiej nie używać. W głowie prostego chłopka "srebro" = kasa. Jak jednemu gościowi powiedziałem o sreberkach to na drugi dzień łaził jego znajomy a mnie chciał przegonić no i patrzył nieco zazdrosnym okiem.
Mój standardowy zestaw to łuski, jakieś pfennigi. Bezpieczna pokazówka, ludzie się zainteresują, ale machają ręką bo zazwyczaj nie ma co sobie zaprzątać głowy ;)
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Post autor: Manufaktura Dzika »

Ja zawsze mówię że złoto i diamenty . Nigdy nie chcą uwierzyć :)
Awatar użytkownika
konon89

ostatnio pojechalem na pole dalem dwa żuberki i latalem aż do bólu pochwaliłem się mu co znalazlem nic nadzwyczajnego a rolnik na to pole moje a w nim i tak skarb państwa także mnie nie okradasz :zebek: teraz jak jeżdze tam to jak w domku zawsze mnie miło wita i skarby coraz fajniejsze wychodzą :zebek: tak stepp miał racje piwko najlepsze ;)
ODPOWIEDZ