Pomoc
Pomoc
Witam nie wiem czy w dobrym dziale zamieściłem post
chodzi mi o pola w okolicach białego dworu i openu wioski znajdują się kawałeczek za ornetą chciałbym dowiedzieć się czy miały tam miejsce jakieś wydarzenia zbrojne czy wogóle warto polatać po tych polach. z góry dziękuje za podpowiedzi. 
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Re: Pomoc
pełny przekrój przez epoki wiec wykrywke w łapy i na pola 
- pulkownikL
nie tak chop ,pewnie troszke ludzi sie tam przewinelo,ale pamietaj,kiedys trafisz az mi galy wyjda,grunt to by to lubic a efekty przyjda same,powodzenia
PulkownikL kopie dopiero od jakiegoś miesiąca nie liczę od razu na coś konkretnego dla mnie to sama przyjemność pochodzić i poodychać świeżym powietrzem a jeżeli nic nie trafie to i tak się ciesze bo odpoczywam od swojej dziewczyny
a uwielbiam to
chciałbym żeby gały Ci wyszły nie ukrywam
ale najważniejsza jest przygoda i cieszę się nawet z łusek od pepeszki
najgorzej ze te pola są przy ulicy i każdy zwalnia i patrzy boję się trochę właściciela pola
wyganiają choć dołki po sobie się zakopuje 
Jak chcesz odpocząć od dziewczyny to znam lepsze sposobykonon89 pisze:PulkownikL kopie dopiero od jakiegoś miesiąca nie liczę od razu na coś konkretnego dla mnie to sama przyjemność pochodzić i poodychać świeżym powietrzem a jeżeli nic nie trafie to i tak się ciesze bo odpoczywam od swojej dziewczynya uwielbiam to
chciałbym żeby gały Ci wyszły nie ukrywam
ale najważniejsza jest przygoda i cieszę się nawet z łusek od pepeszki
najgorzej ze te pola są przy ulicy i każdy zwalnia i patrzy boję się trochę właściciela pola
wyganiają choć dołki po sobie się zakopuje
Powodzenia w dalszych wypadach. Każdy kiedyś tak zaczynał
- pulkownikL
ale adrenalinka jest jak diabli,nie raz wialem przed gospodarzem cholerykiem,potem i tak dal sie ublagac wspomnianym juz piwkiem,pozdrawiam
- syriusz13
Dobrym sposobem na ciekawskich to nosić coś ciekawego ,dawno wykopanego,nie za bardzo wartościowego (najlepiej żeby jakiś wiatrak był,albo moneta z jakąś starszą datą),oczywiście nie wyczyszczonego na glanc i po tradycyjnym pytaniu : "Czego Pan tu szuka? " wyjąć i pokazać.Oko tubylca bielmem zachodzi jak się powie że na tym polu to się wykopało.Dobrze działa na autochtonów słowo srebro :-)).
Główną zasadą to być miłym i grzecznym.
Ojj, słowa "srebro" lepiej nie używać. W głowie prostego chłopka "srebro" = kasa. Jak jednemu gościowi powiedziałem o sreberkach to na drugi dzień łaził jego znajomy a mnie chciał przegonić no i patrzył nieco zazdrosnym okiem.syriusz13 pisze:Dobrym sposobem na ciekawskich to nosić coś ciekawego ,dawno wykopanego,nie za bardzo wartościowego (najlepiej żeby jakiś wiatrak był,albo moneta z jakąś starszą datą),oczywiście nie wyczyszczonego na glanc i po tradycyjnym pytaniu : "Czego Pan tu szuka? " wyjąć i pokazać.Oko tubylca bielmem zachodzi jak się powie że na tym polu to się wykopało.Dobrze działa na autochtonów słowo srebro :-)).
Mój standardowy zestaw to łuski, jakieś pfennigi. Bezpieczna pokazówka, ludzie się zainteresują, ale machają ręką bo zazwyczaj nie ma co sobie zaprzątać głowy
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Ja zawsze mówię że złoto i diamenty . Nigdy nie chcą uwierzyć 
ostatnio pojechalem na pole dalem dwa żuberki i latalem aż do bólu pochwaliłem się mu co znalazlem nic nadzwyczajnego a rolnik na to pole moje a w nim i tak skarb państwa także mnie nie okradasz
teraz jak jeżdze tam to jak w domku zawsze mnie miło wita i skarby coraz fajniejsze wychodzą
tak stepp miał racje piwko najlepsze