Mam problem z połączeniem laptopa i komputera stacjonarnego pod router. Wszystkie kabelki są na swoim miejscu i albo na jednym jest internet, albo na drugim, czasem na żadnym

Router: Belkin model F5D7234-4-H V5
Tak się dzieje, gdy oba komputery mają taki sam IP. Być może nie skonfigurowałeś na routerze adresów DNS albo DHCP nie jest w stanie ich prawidłowo przesłać do hostów (lub DHCP nie jest w ogóle skonfigurowane). Spróbuj wpisać DNS-y ręcznie we właściwościach protokołu TCP na obu komputerach.Tworas pisze:Witam,
Mam problem z połączeniem laptopa i komputera stacjonarnego pod router. Wszystkie kabelki są na swoim miejscu i albo na jednym jest internet, albo na drugim, czasem na żadnym
Może być uszkodzony lub źle zarobiony kabelek łączący komputer z routerem, poza tym windows XP ma domyślne ustawione oszczędzanie energii dla kart sieciowych i czasem potrafi je sobie wyłączać w najmniej oczekiwanym momencie - trzeba grzebnąć w rejestrze.Tworas pisze:Laptop łączy przez wifi, więc spoko, ale stacjonarny nie widzi "puchy"
1. Idzie i jest dobrze dokręcony.warwick pisze:odpowiedz mi na pytania raz jeszcze :
- czy do modemu idzie kabel kończący się okrągłą wkręcaną wtyczką ??? kabel wygląda jak antenowy do TV tylko inna wtyczka
- czy na modemie pali się dioda ONLINE ( pali non stop - nie miga ) - nie wiem jaki masz modem ale zamiast napisu ONLINE może być napis CABLE.... to jedno i to samo
- czy po podłączeniu komputera bezpośrednio do modemu ( kablem sieciowym lub USB) internet działa ???