Garret ACE 150 vs. Garret ACE 250

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
lukin1

Garret ACE 150 vs. Garret ACE 250

Post autor: lukin1 »

Witam!
Mam do Was dwa pytania:
1. Jaki konkretny parametr ukazuję jaki wykrywacz ma zasięg (jak głęboko "kopie")?
2. Garret ACE 150 & Garret ACE 250 - który lepszy? i dlaczego?
Awatar użytkownika
Don Joker

Re: Garret ACE 150 vs. Garret ACE 250

Post autor: Don Joker »

1. Nie ma czegoś takioego jak parametr ukazujący zasięg wykrywacza, no chyba że źle zrozumiałem pytanie :czekam:

2. ACE 250 jest troszkę lepszy (co nie znaczy ze 150-ątka jest zła). 250 posiada dodatkowo:
- większy zakres czułości
- większy zakres id znaleziska
- posiada tryb custom
- posiada tryb namierzania (pinpoint)
- podobno jest głębszy (osobiście nie sprawdzałem)
:papa:
lukin1

Don Joker pisze:(...) - posiada tryb namierzania (pinpoint)(...)
Co to jest tak naprawdę ten tryb namierzania "pinpoint"? Spotykam się z tym pojęciem już któryś raz. Czy może ktoś mi to w "amatorskim języku" wyjaśnić?
Awatar użytkownika
Don Joker

Fantu szukasz w trybie dynamicznym (musisz przemiatać cewką). W trybie tym ciężko namierzyć dokładnie punkt na ziemi, pod którym znajduje się znalezisko. Przełączasz wtedy na pinpoit (tryb statyczny beż dyskryminacji) i dokładnie namierzasz to miejsce.
lukin1

A tryb "custom" co to takiego ?
W poprzednim poście miałem na myśli pytanie: po jakich parametrach można stwierdzić jak głęboko kopie wykrywacz? Lub inaczej: jaki ma zasięg głębokości?
Awatar użytkownika
Don Joker

lukin1 pisze:A tryb "custom" co to takiego ?
W ACE 150 możesz ustawić 3 wzorce dyskryminacji: na wszystkie metale, biżuterię lub monety. Każdy z tych trybów można modyfikować, ale po wyłączeniu i włączeniu wykrywacza ustawienia te się resetują. Tryb custom, w ACE 250, są to twoje indywidualne ustawienia, które nie resetują się po ponownym włączeniu wykrywacza.
lukin1 pisze:jak głęboko kopie wykrywacz?
Nie mam pojęcia, ja kopię łopatą :P
A tak poważnie, nie ma czegoś takiego jak parametr okręlający zasięg wykrywacza. Możesz to sprawdzić testując samemu wykrywkę lub czytając testy innych poszukiwaczy, kilka masz tu: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1055" onclick="window.open(this.href);return false; .
:papa:
Awatar użytkownika
Laki luk

Post autor: Laki luk »

Najlepszym sposobem iść w teren i szukać, po pewnym czasie sam będziesz wiedział
głębokość i co znajdujesz, wszystko to praktyka powodzenia :papa:
Awatar użytkownika
pulkownikL

Post autor: pulkownikL »

mam 250tke juz prawie 5lat,miedzy nia a 150 nie zauwazylem zadnej roznicy w zasiegu,150 testowalem od kolegi,te dodatki jak pinpoint sa pomocne ale wcale nie jest trudno sie bez nich obejsc,program custom tez na niewiele sie przydaje bo po krotkim czasie i tak wszystko sie dzieje intuicyjnie,po paru gafach sam bedziesz w stanie stwierdzic coz za obiekt jest pod ziemia,praktyka,praktyka i kopanie,szybko go rozpracujesz bo to niestety nie jest szczyt techniki i prosty do bolu,korzystajac nawet po pewnym czasie w trybie all metal bedziesz kopal to co chcesz,powodzenia i pozdrawiam
Awatar użytkownika
chomik (masteo)

Post autor: chomik (masteo) »

Zgadzam się z poprzednikiem chodzę z ace 150 dwa lata kolo tyle samo ale z 250 zasięgi takie same ,jedyne co przydało się w 250 i TYLKO NA POCZATKU to pint point reszta podobnie jak w 150.
Teraz przerzucam się na proxi a ace zostaje dla 8 letniego syna.
Awatar użytkownika
pulkownikL

ja osobiscie w tej cenie euro ace bym nie kupil,mysle ze ta wieksza mozliwosc dyskrimy co do ferromagnetykow to nie rewelacja a w tej cenie masz cale spektum wykrywek kture sa znane i lubiane,ostatnio wyszla spectra whitesa,e trac minelka to i garett tez musial cos puscic zeby o nim nie zapomniano,co prawda w nowym garecie cewka mi sie podoba ale o elektronice i mozliwosciach nie wiemy nic nowego,nie nazekam na starsze modele bo sluza mi wysmienicie ale cena tego nowego troche jakby na wyrost,pzyklad /minellab se z walnietym prockiem na rynku wtornym kosztowal kolege 1700 zl,naprawa 350zl,no i masz w przyzwoitej cenie cos z gornej polki i z gwarancja ze sprzet jest znajdujacy wiele o konkretnych osiagach,zycze milych i owocnych przemyslen i dobrej decyzji,pospiech nie jest dobrym doratca,ja osobiscie poluje na spectre z drugiej reki,pozdrawiam ps.sorki za bledy,braki klawiatury,pulkownik L,sonnenborg,duisburg de.
roman15

Post autor: roman15 »

chomik pisze:Zgadzam się z poprzednikiem chodzę z ace 150 dwa lata kolo tyle samo ale z 250 zasięgi takie same ,jedyne co przydało się w 250 i TYLKO NA POCZATKU to pint point reszta podobnie jak w 150.
Teraz przerzucam się na proxi a ace zostaje dla 8 letniego syna.
Proxi zostaw dołóż 300 złociszy i kup argo ten sprzęt ma zasięgi porównywalne z xlt.
Stabilność także wyższa półka
Awatar użytkownika
chomik (masteo)

Post autor: chomik (masteo) »

Wiesz jak ciężko po cichu przed żonką odłożyć 1500pln a ty jeszcze mnie na 300 naciągasz :D :D :D Aczkolwiek zimowa promocja była atrakcyjna i kto wie ,kto wie..
Co do zbliżonych zasięgów to się nie wypowiem,najważniejsza miejscówka i operator.
Bo co z tego że samochód gwizda jak kierowca pi...a
Awatar użytkownika
DAMIAN

Post autor: DAMIAN »

pulkownikL pisze: w tej cenie masz cale spektum wykrywek kture sa znane i lubiane
Czyli co na przykład? :lol:

PS. Co do Twojej pisowni to mogę zrozumieć brak ''ó,ć,ś,ż,ź'', jeśli piszesz z zagranicy. Błędy ortograficzne brak znaków interpunkcyjnych, wielkich lliter to już cholerne niedbalstwo i brak szacunku do czytających, a raczej próbujących przeczytać i zrozumieć!
Awatar użytkownika
pulkownikL

niestety damian ale jestem tymczasowo u niemiaszkow a ich kompoter i klawiatura niestety ale nie przewidzial jezyka polskiego,niestety,sam dostaje bialej goraczki,w innych postach mowilem o tym,wiec troszke wyrozumialosci byloby na miejscu,zwlaszcza ze mozna komus pomoc w poczatkach z nowa piszczalka,sorki, pozdrawiam :/
grubcio1989

Post autor: grubcio1989 »

ty jak już jesteś w tym "gównianym" dla niektórych państewku to zapytaj tam kogoś czy nie chcą z powrotem tego co zostawili w Polsce bo o ziemie w nartach to mordy szczerzą może chcą aby z lasów każdy przysłał im coś ciekawego może na berlin np myślę że jak by było sprawne to co w ziemi to jeszcze z miasta kamień na kamieniu by nie został.

Oczywiście mam nadzieje że każdy zrozumiał przesłanie :) humorystyczne :kon: :kon: :kon: walić niemca w hełm :D :axe: :axe: :axe: :axe: :axe:
ODPOWIEDZ