Garret ACE 150 vs. Garret ACE 250
Garret ACE 150 vs. Garret ACE 250
Witam!
Mam do Was dwa pytania:
1. Jaki konkretny parametr ukazuję jaki wykrywacz ma zasięg (jak głęboko "kopie")?
2. Garret ACE 150 & Garret ACE 250 - który lepszy? i dlaczego?
Mam do Was dwa pytania:
1. Jaki konkretny parametr ukazuję jaki wykrywacz ma zasięg (jak głęboko "kopie")?
2. Garret ACE 150 & Garret ACE 250 - który lepszy? i dlaczego?
Re: Garret ACE 150 vs. Garret ACE 250
1. Nie ma czegoś takioego jak parametr ukazujący zasięg wykrywacza, no chyba że źle zrozumiałem pytanie
2. ACE 250 jest troszkę lepszy (co nie znaczy ze 150-ątka jest zła). 250 posiada dodatkowo:
- większy zakres czułości
- większy zakres id znaleziska
- posiada tryb custom
- posiada tryb namierzania (pinpoint)
- podobno jest głębszy (osobiście nie sprawdzałem)

2. ACE 250 jest troszkę lepszy (co nie znaczy ze 150-ątka jest zła). 250 posiada dodatkowo:
- większy zakres czułości
- większy zakres id znaleziska
- posiada tryb custom
- posiada tryb namierzania (pinpoint)
- podobno jest głębszy (osobiście nie sprawdzałem)

Co to jest tak naprawdę ten tryb namierzania "pinpoint"? Spotykam się z tym pojęciem już któryś raz. Czy może ktoś mi to w "amatorskim języku" wyjaśnić?Don Joker pisze:(...) - posiada tryb namierzania (pinpoint)(...)
Fantu szukasz w trybie dynamicznym (musisz przemiatać cewką). W trybie tym ciężko namierzyć dokładnie punkt na ziemi, pod którym znajduje się znalezisko. Przełączasz wtedy na pinpoit (tryb statyczny beż dyskryminacji) i dokładnie namierzasz to miejsce.
A tryb "custom" co to takiego ?
W poprzednim poście miałem na myśli pytanie: po jakich parametrach można stwierdzić jak głęboko kopie wykrywacz? Lub inaczej: jaki ma zasięg głębokości?
W poprzednim poście miałem na myśli pytanie: po jakich parametrach można stwierdzić jak głęboko kopie wykrywacz? Lub inaczej: jaki ma zasięg głębokości?
W ACE 150 możesz ustawić 3 wzorce dyskryminacji: na wszystkie metale, biżuterię lub monety. Każdy z tych trybów można modyfikować, ale po wyłączeniu i włączeniu wykrywacza ustawienia te się resetują. Tryb custom, w ACE 250, są to twoje indywidualne ustawienia, które nie resetują się po ponownym włączeniu wykrywacza.lukin1 pisze:A tryb "custom" co to takiego ?
Nie mam pojęcia, ja kopię łopatąlukin1 pisze:jak głęboko kopie wykrywacz?

A tak poważnie, nie ma czegoś takiego jak parametr okręlający zasięg wykrywacza. Możesz to sprawdzić testując samemu wykrywkę lub czytając testy innych poszukiwaczy, kilka masz tu: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... php?t=1055" onclick="window.open(this.href);return false; .

Najlepszym sposobem iść w teren i szukać, po pewnym czasie sam będziesz wiedział
głębokość i co znajdujesz, wszystko to praktyka powodzenia
głębokość i co znajdujesz, wszystko to praktyka powodzenia

- pulkownikL
mam 250tke juz prawie 5lat,miedzy nia a 150 nie zauwazylem zadnej roznicy w zasiegu,150 testowalem od kolegi,te dodatki jak pinpoint sa pomocne ale wcale nie jest trudno sie bez nich obejsc,program custom tez na niewiele sie przydaje bo po krotkim czasie i tak wszystko sie dzieje intuicyjnie,po paru gafach sam bedziesz w stanie stwierdzic coz za obiekt jest pod ziemia,praktyka,praktyka i kopanie,szybko go rozpracujesz bo to niestety nie jest szczyt techniki i prosty do bolu,korzystajac nawet po pewnym czasie w trybie all metal bedziesz kopal to co chcesz,powodzenia i pozdrawiam
- chomik (masteo)
Zgadzam się z poprzednikiem chodzę z ace 150 dwa lata kolo tyle samo ale z 250 zasięgi takie same ,jedyne co przydało się w 250 i TYLKO NA POCZATKU to pint point reszta podobnie jak w 150.
Teraz przerzucam się na proxi a ace zostaje dla 8 letniego syna.
- pulkownikL
ja osobiscie w tej cenie euro ace bym nie kupil,mysle ze ta wieksza mozliwosc dyskrimy co do ferromagnetykow to nie rewelacja a w tej cenie masz cale spektum wykrywek kture sa znane i lubiane,ostatnio wyszla spectra whitesa,e trac minelka to i garett tez musial cos puscic zeby o nim nie zapomniano,co prawda w nowym garecie cewka mi sie podoba ale o elektronice i mozliwosciach nie wiemy nic nowego,nie nazekam na starsze modele bo sluza mi wysmienicie ale cena tego nowego troche jakby na wyrost,pzyklad /minellab se z walnietym prockiem na rynku wtornym kosztowal kolege 1700 zl,naprawa 350zl,no i masz w przyzwoitej cenie cos z gornej polki i z gwarancja ze sprzet jest znajdujacy wiele o konkretnych osiagach,zycze milych i owocnych przemyslen i dobrej decyzji,pospiech nie jest dobrym doratca,ja osobiscie poluje na spectre z drugiej reki,pozdrawiam ps.sorki za bledy,braki klawiatury,pulkownik L,sonnenborg,duisburg de.
Proxi zostaw dołóż 300 złociszy i kup argo ten sprzęt ma zasięgi porównywalne z xlt.chomik pisze:Zgadzam się z poprzednikiem chodzę z ace 150 dwa lata kolo tyle samo ale z 250 zasięgi takie same ,jedyne co przydało się w 250 i TYLKO NA POCZATKU to pint point reszta podobnie jak w 150.
Stabilność także wyższa półka
- chomik (masteo)
Wiesz jak ciężko po cichu przed żonką odłożyć 1500pln a ty jeszcze mnie na 300 naciągasz
Aczkolwiek zimowa promocja była atrakcyjna i kto wie ,kto wie..
Co do zbliżonych zasięgów to się nie wypowiem,najważniejsza miejscówka i operator.
Bo co z tego że samochód gwizda jak kierowca pi...a

Co do zbliżonych zasięgów to się nie wypowiem,najważniejsza miejscówka i operator.
Bo co z tego że samochód gwizda jak kierowca pi...a
Czyli co na przykład?pulkownikL pisze: w tej cenie masz cale spektum wykrywek kture sa znane i lubiane

PS. Co do Twojej pisowni to mogę zrozumieć brak ''ó,ć,ś,ż,ź'', jeśli piszesz z zagranicy. Błędy ortograficzne brak znaków interpunkcyjnych, wielkich lliter to już cholerne niedbalstwo i brak szacunku do czytających, a raczej próbujących przeczytać i zrozumieć!
- pulkownikL
niestety damian ale jestem tymczasowo u niemiaszkow a ich kompoter i klawiatura niestety ale nie przewidzial jezyka polskiego,niestety,sam dostaje bialej goraczki,w innych postach mowilem o tym,wiec troszke wyrozumialosci byloby na miejscu,zwlaszcza ze mozna komus pomoc w poczatkach z nowa piszczalka,sorki, pozdrawiam 

-
ty jak już jesteś w tym "gównianym" dla niektórych państewku to zapytaj tam kogoś czy nie chcą z powrotem tego co zostawili w Polsce bo o ziemie w nartach to mordy szczerzą może chcą aby z lasów każdy przysłał im coś ciekawego może na berlin np myślę że jak by było sprawne to co w ziemi to jeszcze z miasta kamień na kamieniu by nie został.
Oczywiście mam nadzieje że każdy zrozumiał przesłanie
humorystyczne
walić niemca w hełm

Oczywiście mam nadzieje że każdy zrozumiał przesłanie