Nowe przyjęcia do WMSH-K
- olsztyniak
Re: Nowe przyjęcia do WMSH-K
Deklarację ze zdjęciem proszę kierować do Prezesa.
Do mnie tylko podstawowe dane ( imię , nazwisko , adres zamieszkania , ewentualnie nick z Forum )
Do mnie tylko podstawowe dane ( imię , nazwisko , adres zamieszkania , ewentualnie nick z Forum )
Ja też bym chciał wstąpić do stowarzyszenia, może jest ktoś chętny ze stowarzyszenia mieszkający w okolicach Olsztyna, ustawilibyśmy się na wspólne kopanie na wiosnę, oceniłaby czy nie jestem czarną owcą i nadaję się :p i może wtedy zdobyłbym zgodę osoby polecającej:)
- syriusz13
olsztyniak pisze:Deklarację ze zdjęciem proszę kierować do Prezesa.
Jak propozycja matrymonialna.Z krzywymi nosami nie przyjmujecie,czy co?
Na miano białej owcy trzeba trochę więcej niż zobaczenie jak machasz wykrywką.Czytaj statut (czym zajmuje się stowarzyszenie).conrad pisze:Ja też bym chciał wstąpić do stowarzyszenia, może jest ktoś chętny ze stowarzyszenia mieszkający w okolicach Olsztyna, ustawilibyśmy się na wspólne kopanie na wiosnę, oceniłaby czy nie jestem czarną owcą i nadaję się :p i może wtedy zdobyłbym zgodę osoby polecającej:)
zdjęcie jest do legitymacji ofkorzz....syriusz13 pisze:Jak propozycja matrymonialna.Z krzywymi nosami nie przyjmujecie,czy co?olsztyniak pisze:Deklarację ze zdjęciem proszę kierować do Prezesa.
pozdr.Król Julian
Widzę, że masz też wpisaną wawę w profilu, a tam mogę ocenić Twoje "możliwości" jaconrad pisze:Ja też bym chciał wstąpić do stowarzyszenia, może jest ktoś chętny ze stowarzyszenia mieszkający w okolicach Olsztyna, ustawilibyśmy się na wspólne kopanie na wiosnę, oceniłaby czy nie jestem czarną owcą i nadaję się :p i może wtedy zdobyłbym zgodę osoby polecającej:)

Ano to na pewno że po jednym spotkaniu nie można ocenić czy ktoś jest białą owcą czy czarną:) na to trzeba zapracować(głownie miano białej
) ale ustawka na wspólne kopanie albo spotkanie przy kuflu w celu wymiany doświadczeń to zawsze jakiś krok w kierunku wstąpienia do stowarzyszenia
. Panzer24, właściwie to w Wawie spędzam większość czasu ze względu na studia, więc jak będzie czas to można się gdzieś wybrać, ja obecnie działam w rejonach Starego Bemowa.

Zgadzam się z wypowiedzią syriusza13.syriusz13 pisze:Może jesteście zbyt hermetycznie zamknięci?Z nikim się nie uczę,z nikim nie pracuję,spotkań przy browarze nie urządzacie dla pospólstwa,wspólnych kopań nie ogłaszacie więc jak taki szary człek ma poznać kogoś z waszego stowarzyszenia?
Moim zadaniem jesteście ciut hermetyczni ponieważ hmm osoba wprowadzająca - jeżeli nikt was nie zna nie możecie kandydata ocenić czy się nadaje jedno czy dwa kopanka nic nie wyjani żeby człoweka poznac . Mamy przykłady z forum ze osoby które tu piszą a znalazły przedmioty warte przekazaniu do muzeum uczyniły to . Szkoda że nie z ramienia waszego Stowarzyszenia . POzdrawiam wszystkich członków .
Dodam jeszcze że w statucie macie 6) zrzeszanie osób zainteresowanych: historią militarną i działaniami wojennymi na Warmii i
Mazurach, podtrzymywaniem tradycji wojskowych, odtwarzaniem
wyposażenia, umundurowania, uzbrojenia i wyszkolenia– zwane dalej Rekonstrukcją,
Mazurach, podtrzymywaniem tradycji wojskowych, odtwarzaniem
wyposażenia, umundurowania, uzbrojenia i wyszkolenia– zwane dalej Rekonstrukcją,
- olsztyniak
Marx 90% osób z tego Forum które przekazały przedmioty do muzeum to członkowie Stowarzyszenia.marx pisze:Zgadzam się z wypowiedzią syriusza13.syriusz13 pisze:Może jesteście zbyt hermetycznie zamknięci?Z nikim się nie uczę,z nikim nie pracuję,spotkań przy browarze nie urządzacie dla pospólstwa,wspólnych kopań nie ogłaszacie więc jak taki szary człek ma poznać kogoś z waszego stowarzyszenia?
Moim zadaniem jesteście ciut hermetyczni ponieważ hmm osoba wprowadzająca - jeżeli nikt was nie zna nie możecie kandydata ocenić czy się nadaje jedno czy dwa kopanka nic nie wyjani żeby człoweka poznac . Mamy przykłady z forum ze osoby które tu piszą a znalazły przedmioty warte przekazaniu do muzeum uczyniły to . Szkoda że nie z ramienia waszego Stowarzyszenia . POzdrawiam wszystkich członków .

A jak komuś bardzo zależy aby być w Stowarzyszeniu to na pewno drogę do nas znajdzie.
- syriusz13
Ciekawi mnie ile wogle osób coś przekazało do muzeum.olsztyniak pisze:
Marx 90% osób z tego Forum które przekazały przedmioty do muzeum to członkowie Stowarzyszenia.
Z tego co widziałem to skarb monet był przekazany z innego stowarzyszenia,a ćwierć drugiej gabloty była przekazana przez człowieka nie ze stowarzyszenia,poza tym dwie inne osoby przekazały zabytki (o których wiem) nie będące w stowarzyszeniu.
Olsztyniak ,chyba przeceniłeś wkład.Oczywiście nie uwłaczam stowarzyszeniu ,ale proszę nie robić sztucznej mgły.
Ja osobiście stanę w obronie Stowarzyszenia .Też bardzo chciałem , ale nie znałem nikogo w stowarzyszeniu . Zacząłem pisać do członków i bardzo szybko zostałem zaproszony przez kilku z nich na wspólne wypady i tak się zaczęła przygoda i w cale nikt nie jest hermetyczny wystarczy chcieć .
a bocznymi drzwiami da się wejść
- olsztyniak
Marx Stowarzyszenie przekazuje dary do muzeum od 2008 roku. I mogę Cię zapewnić "bez sztucznej mgły" że było tego dziesiątki eksponatów.syriusz13 pisze:Ciekawi mnie ile wogle osób coś przekazało do muzeum.olsztyniak pisze:
Marx 90% osób z tego Forum które przekazały przedmioty do muzeum to członkowie Stowarzyszenia.
Z tego co widziałem to skarb monet był przekazany z innego stowarzyszenia,a ćwierć drugiej gabloty była przekazana przez człowieka nie ze stowarzyszenia,poza tym dwie inne osoby przekazały zabytki (o których wiem) nie będące w stowarzyszeniu.
Olsztyniak ,chyba przeceniłeś wkład.Oczywiście nie uwłaczam stowarzyszeniu ,ale proszę nie robić sztucznej mgły.
Panowie bez kłutni czy ktoś coś przekazał czy nie . Są przedmioty których miejsce jest tylko w muzeum a inne można kolekcjonować. Jeżeli wszyscy zaczeli by biegać do muzeum z każdym znalezionym pfenningiem to uznali by nas za wariatów.
Dodam jeszcze ze kiedyś was znajde albo wy mnie na polu w lesie itp
a wtedy
i sie okaże czy się nadaje czy nie 
Dodam jeszcze ze kiedyś was znajde albo wy mnie na polu w lesie itp

- niewidzialny
BLACK prawdę prawi,- ja również jestem tutaj tylko poprzez osobę ze stowarzyszenia, która mnie zaprosiła na forum, po zalogowaniu miałem odezwać się na gg - niestety posiałem gdzieś numer.BLACK pisze:Ja osobiście stanę w obronie Stowarzyszenia .Też bardzo chciałem , ale nie znałem nikogo w stowarzyszeniu . Zacząłem pisać do członków i bardzo szybko zostałem zaproszony przez kilku z nich na wspólne wypady i tak się zaczęła przygoda i w cale nikt nie jest hermetyczny wystarczy chcieć .
(spotkaliśmy się na Leyka w Olsztynie w listopadzie)
więc; z kim miałem przyjemnosc?

Pozdrawiam