stare chałupy

Bunkry, pałace, ruiny, podziemia i inne ciekawe obiekty
Awatar użytkownika
Tworas
Kontakt:

Post autor: Tworas »

kurcze, a jak trafilem na spalonke lub opuszczony dom i wyszedl nawet 1 smiec to dawalem sobie spokój :?

znam taką ruinę w Olsztynie i chyba przewale tamtejsze smieci do góry :D

Obrazek
karolina

Post autor: karolina »

Tworas czy to spalona chatka w okolicach Wadąga jeżeli tak to za nią powinny być jeszcze ruiny całkowicie zarosnięte jeszcze dwóch chałup.
Radziej

Post autor: Radziej »

Kiedyś w takich ruinach,schodząc z rozpadających się schodów i przytrzymując się belki stropowej wymacałem kordzik DRK. Był zdenazifikowany,w pochwie i w super stanie. Mam na oku jeszcze zalaną od wojny piwnicę,zasypaną tuż po wojnie studnię i kilka innych ciekawych namiarów. Juz dawno bym rozkminił temat, tylko te militaria... żeby to były monety...:)
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
olsztyniak

Post autor: olsztyniak »

Zgadza się -- chodziłeś może przy niej?
Awatar użytkownika
zoz

Post autor: zoz »

Chatka jest dosc obiecujaca. Ale samo wejscie tam do srodka.. No nie wiem,ryzyko. Jutro moze wrzuce jakies fotki.
Awatar użytkownika
zoz

Post autor: zoz »

Sa i fotki..

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Sepp

Post autor: Sepp »

Zoz fajne fotki, klima ala Blair Wich Project :P a najlepszy jest ten wiekowy kibelek :D... Ale chyba ktos tam jeszcze rezyduje bo widze ciuszki na sznurku :shock:
Awatar użytkownika
ostrybrzytwa

Post autor: ostrybrzytwa »

kiedy zoz robił te fotki to było ze dwa tygodnie po tym jak pan wykorkował , mieszkał w takiej ruinie choć naprzeciwko z 50m dalej stoi jego druga chatka niczego sobie, ale wolał zwierzęta tam trzymać :szok: , w tamtym terenie jest sporo takich chatek , ale z najciekawszej już nawet cegieł niema a na jej miejscu druga stoi . Na strychu tej chaty były takie rzeczy że niejednemu koledze z forum oko błysło (poczynając od ulotek propagandy nazistowskiej , książek z instruktażem dla niemieckich żołnierzy jak kopać okopy itd. pamiętnika z frontu i tak dalej można wymieniać ) żałuje tylko że wtedy nie miałem jeszcze wykrywki , ale teren obok chaty jeszcze spenetruje :D
ODPOWIEDZ