Jabel+
Jabel+
witam .... mam pytanie ....jak sie zorientowałem to wiekszosc z poszukiwaczy posiada wykrywacze tz markowe , a to koszt wiadomo jaki ..... jak na mnie za durzy . Znalazłem na Alegro naprawde tani wykrywacz - jak w temacie Jabel + . moze ktos spotkał sie z takim urządzeniem ......jesli tak to b prosze o opinie ... pozdrawiam
- von der Goltz
mam 150 i jestem zadowolony, pochodzisz, nauczysz sie sygnałkow-np. jak skacze z iron na coins nikiel itp. to raczej jakies bezwartosciowe zelastwo itd., w sumie w ace 250 jest pinpoint, ale w gruncie rzeczy i bez niego latwo namierzyc. Nie wiem jak z zasiegami, niektorzy mowia, ze 250 ma ciut lepsze inni, ze podobne jak 150...
Mi sie wydaje, ze lepiej kupic 150 z oslona cewki niz za 150zl wiecej 250 bez oslony
Mi sie wydaje, ze lepiej kupic 150 z oslona cewki niz za 150zl wiecej 250 bez oslony
A mi sie wydaje ze lepiej jednak dolozyc te 150pln. I to bez dwuch zdan
http://www.outdoor-shop.pl/sklep,3518,, ... 220,0.html
http://www.outdoor-shop.pl/sklep,3518,, ... 220,0.html

bardzo dziekuje za tak liczne odpowiedzi.... no to mam do myslenia ,...na szczescie idzie zima i mam sporo czasu ...do wiosny i moze dozbieram co nieco na lepszy wykrywacz no a co do zlomu to mysle ze czasami tez moze byc to ciekawe znalezisko .....ostatnio wykopalismy w pracy pocisk (za Klewkami) podobno czolgowy ...panowie policjanci pilnowali go cała noc az przyjechali saperzy . .....i zabrali... mam nadzieje ze z wykrywaczem nie natkne sie na tego rodzju skarby . Pozdrawiam
Re: Jabel+
Jak kupisz Jabla i pokopiesz z nim trochę złomu i po czasie nie odstraszy Cię to będzie z Ciebie dobry poszukiwacz
A za złom sprzedany kupisz Ace i gitara gra 

- pulkownikL
oj anszach,musisz mieć świadomość że wykrywka to tylko narzędzie,przy dyskrymie na maxa lubi wprowadzić w bład,sam miałem okazję parę razy się zdziwić gdy pocisku nie widział tylko piękny kolorek[części zapalnika]i w efekcie wiałem aż się kurzyło,ale to błędy pierwszych wypadów na początku kariery rasowego dzika,nie straszę oczywiscie tylko jak to wszyscy piszą i o tym wiedzą,rozwaga i ostożność,i tak jak koledzy naprawdę,na początek ace,prosty w obsłudze jak budowa cepa a naprawdę fajne fanty można nim walnąć, życzę powodzenia ,aby do wiosny pozd.półkownik L
dzieki za rady i o nich pamietam . od roku mam ace 150 chodze sporadycznie i niczego wartosciowego jeszcze nie znalazłem (naprawde brak czasu) ale sie nie zniecheciłem. W Morągu robilismy z 4 lata temu ulice kolo wipaszu i jednostce wojskowej ....no wykopalismy jakies łuski i skorupy po talerzach z fastyką (wojskowe) a w zeszłym roky rozkopalismy tam skrzyżowanie i zima nas wygoniła mam nadzieje ze tam wrocimy bo to ciekawy teren ...... Miasta w naszym rejonie kryją ciekawe fanty ....(żadnych niewybuchow nie wykopałem i mam nadzieje ze na nie nie trafie czego i wszystkim poszukiwaczom tez życze) Anszach
- pulkownikL
martwi mnie tylko jedno,ostatnio przy rozkopywaniu tego ronda natknieto sie na stary trakt prowadzacy do pobliskiego zamku,i oczywiscie go szybciutko zakopano ,pewnie by nie spowolnic prac budowlanych,o zgrozo ze tyle ciekawych miejsc jest po prostu niszczonych,ale coz,taka ludzka metalnosc,choc pod resztkami muru obronnego po wstrzymaniu prac udalo sie uratowac kilka ciekawych fantow,pozdrawiam