Film

O wszystkim i o niczym
Jam łasica

Film

Post autor: Jam łasica »

Na forum jest dział literatura z której można sie dowiedzieć o ciekawych pozycjach książkowych , a jakie filmy szanowni forumowicze polecacie , które filmy o tematyce wojennej zrobiły na was największe wrażenie ? Ja nie mogę zapomnieć takiego filmu jak "Szeregowiec Ryan" , który zaliczam do klasyki . Ostatnio w święta, zadaje się ,leciał w TV " Wojna i Pokój", tu troszkę się rozczarowałem gdyż epizodów było jak na lekarstwo , za to pięknie przedstawiona została historia miłosna. Może warto zrobić jakiś ranking filmów o tematyce wojennej?
Ostatnio zmieniony 05 cze 2008, 00:04 przez Jam łasica, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tworas
Kontakt:

Post autor: Tworas »

Polecam film "Patriota" :P
marti

Post autor: marti »

Tworas pisze:Polecam film "Patriota" :P
To ten z Melem Gipsonem? Wzruszajacy i taki amerykański :cry:

Ja polecam o ile mnie pamięć nie myli "Kurhan Mamaya" - radziecki film wojenny z lat 80-tych opowiadajacy o oddziale kobiet który broni pewnego wzgórza na Krymie. Iście hollyłudzka produkcja , a ile bohaterstwa i wzruszeń..... :cry:
Awatar użytkownika
Tworas
Kontakt:

Post autor: Tworas »

marti pisze:
Tworas pisze:Polecam film "Patriota" :P
To ten z Melem Gipsonem? Wzruszajacy i taki amerykański :cry:

Ja polecam o ile mnie pamięć nie myli "Kurhan Mamaya" - radziecki film wojenny z lat 80-tych opowiadajacy o oddziale kobiet który broni pewnego wzgórza na Krymie. Iście hollyłudzka produkcja , a ile bohaterstwa i wzruszeń..... :cry:
No dokładnie :P Przynajmniej caly czas jakas akcja jest :)
Awatar użytkownika
Hanzo

Post autor: Hanzo »

Mi ostatnio udało się zdobyć film "Pojedynek" , bodajże najlepszy film związany z epoką napoleońską - szczerze POLECAM :ok:
http://www.filmweb.pl/Pojedynek,1977,o+ ... ilm,id=979

A z nowości to "Listy z Iwo Jimy" - w końcu film o Japończykach.
Awatar użytkownika
zoz

Post autor: zoz »

A mi sie zawsze podobali Czterej pancerni i pies. Bez jaj.
mecnas

Post autor: mecnas »

No cóż ,,Czterej pancerni i pies" fajny serial -owszem ,ale z są też inne filmiki np.Parszywa dwunastka",,Złoto dla zuchwałych'' z nowszych,,Kampania braci''a najbardziej podobał mi się ostatnio,uważam ,że jest lepszy niz ,,Szeregowiec Rian' a mianowicie,,TAE GUK GI'' po naszemu ,,Braterstwo broni''-zajebisty,polecam :)
Awatar użytkownika
olsztyniak

Post autor: olsztyniak »

"Czas Apokalipsy" - wersja reżyserska. :ok:
Jam łasica

Post autor: Jam łasica »

Czerech pancernych zawsze się ogląda z sentymentem, mimo że cała prawda o bratniej armii radzieckiej wyszła juz dawno na jaw. Tak samo jest chyba z Klosem. W takich filmach można podziwiać jeżdżące nie psujace sie t-34 .
Awatar użytkownika
warwick

Post autor: warwick »

Jam łasica pisze:Czerech pancernych zawsze się ogląda z sentymentem, mimo że cała prawda o bratniej armii radzieckiej wyszła juz dawno na jaw. Tak samo jest chyba z Klosem. W takich filmach można podziwiać jeżdżące nie psujace sie t-34 .
hoho można zobaczyć więcej nie dalej jak w poniedziałek na 4 pancernych widziałem Niemców strzelających z dykty :D oraz T-34 przerobione na "niemieckie czołgi"
łza się kręci w oku teraz już się nie robi takich filmów... wszystko jest z komputera... takie wręcz sterylne...

pozdr.warwick
Awatar użytkownika
Sepp

Post autor: Sepp »

Ja polecam: Fabryka Zla, Jeniec, Za Linia Wroga, Wrog U Bram, Kompania Braci, kultowego Szeregowca, aaaaa i Tylko Dla Orlow, Orzel Wyladowal.... jest tego duzo na zimowe wieczory :P
zbich5

Post autor: zbich5 »

witam :) a ja do wyżej wymienionych dożuce jeszcze "Stalingrad" bardzo mi sie podobał . Pozdrawiam :D
karolina

Post autor: karolina »

Polecam wszystkim film Kubricka "Full metal jacket"
karolina..........
karolfree

Post autor: karolfree »

Moje najleprze to ''patriota'' i ''pearl harbor'' w tym filmie podoba mi sie najbardziej sposób w jaki odtworzono historie całego ataku na port
Awatar użytkownika
zoz

Post autor: zoz »

To moze "Zaginiony pluton". To tak z realiow Iws,naprawde godny polecenia.
ODPOWIEDZ