Film
-
Film
Na forum jest dział literatura z której można sie dowiedzieć o ciekawych pozycjach książkowych , a jakie filmy szanowni forumowicze polecacie , które filmy o tematyce wojennej zrobiły na was największe wrażenie ? Ja nie mogę zapomnieć takiego filmu jak "Szeregowiec Ryan" , który zaliczam do klasyki . Ostatnio w święta, zadaje się ,leciał w TV " Wojna i Pokój", tu troszkę się rozczarowałem gdyż epizodów było jak na lekarstwo , za to pięknie przedstawiona została historia miłosna. Może warto zrobić jakiś ranking filmów o tematyce wojennej?
Ostatnio zmieniony 05 cze 2008, 00:04 przez Jam łasica, łącznie zmieniany 1 raz.
To ten z Melem Gipsonem? Wzruszajacy i taki amerykańskiTworas pisze:Polecam film "Patriota"
Ja polecam o ile mnie pamięć nie myli "Kurhan Mamaya" - radziecki film wojenny z lat 80-tych opowiadajacy o oddziale kobiet który broni pewnego wzgórza na Krymie. Iście hollyłudzka produkcja , a ile bohaterstwa i wzruszeń.....
No dokładniemarti pisze:To ten z Melem Gipsonem? Wzruszajacy i taki amerykańskiTworas pisze:Polecam film "Patriota"![]()
Ja polecam o ile mnie pamięć nie myli "Kurhan Mamaya" - radziecki film wojenny z lat 80-tych opowiadajacy o oddziale kobiet który broni pewnego wzgórza na Krymie. Iście hollyłudzka produkcja , a ile bohaterstwa i wzruszeń.....

Mi ostatnio udało się zdobyć film "Pojedynek" , bodajże najlepszy film związany z epoką napoleońską - szczerze POLECAM
http://www.filmweb.pl/Pojedynek,1977,o+ ... ilm,id=979
A z nowości to "Listy z Iwo Jimy" - w końcu film o Japończykach.
http://www.filmweb.pl/Pojedynek,1977,o+ ... ilm,id=979
A z nowości to "Listy z Iwo Jimy" - w końcu film o Japończykach.
No cóż ,,Czterej pancerni i pies" fajny serial -owszem ,ale z są też inne filmiki np.Parszywa dwunastka",,Złoto dla zuchwałych'' z nowszych,,Kampania braci''a najbardziej podobał mi się ostatnio,uważam ,że jest lepszy niz ,,Szeregowiec Rian' a mianowicie,,TAE GUK GI'' po naszemu ,,Braterstwo broni''-zajebisty,polecam 

- olsztyniak
-
hoho można zobaczyć więcej nie dalej jak w poniedziałek na 4 pancernych widziałem Niemców strzelających z dyktyJam łasica pisze:Czerech pancernych zawsze się ogląda z sentymentem, mimo że cała prawda o bratniej armii radzieckiej wyszła juz dawno na jaw. Tak samo jest chyba z Klosem. W takich filmach można podziwiać jeżdżące nie psujace sie t-34 .

łza się kręci w oku teraz już się nie robi takich filmów... wszystko jest z komputera... takie wręcz sterylne...
pozdr.warwick