To się nazywa brak kultury , wiadomo większość z "pasjonatów" czytających te forum jest odpowiedzialne za wiele nie zasypanych dołków , ja borykam się już od kilkunastu miesięcy na swoim terenie czasami aż ręce opadają ,a potem nas kojarzą z jakimiś wybuchowymi panami
Prusak - to Puchałowo ?
jak tak, to jakies 3-4 lata temu spotkałem ekipę z łodzi, osób ze znacznym stażem którzy chlubili się tym, że 90 % dołów to ich robota sprzed 15'tu lat. Wiem, że miejscowi grzebią na ślepo w tych dołach mając nadzieję na jakieś znaleziska.
no ehh a najgorsi sa Ci (zorganizowane grupy dysponujace niekiedy kosmicznym sprzetem i info), ktorzy robia to masowo i zarobkowo. Moze sa i godne nasladowania wyjatki, ale niektorzy zapominaja o etyce w pogoni za monetą (zeby chociaz dolki zasypywali). W sumie czasem ciekawie powpisywac sobie na allegro w znajdz uzytkownika pare nickow bo co niektorzy niezla $ robia. Mam nadzieje, ze nie zapominaja o kulturze kopania i wartosci sentymentalnej i historycznej niektorych przedmiotow.
von der Goltz pisze: W sumie czasem ciekawie powpisywac sobie na allegro w znajdz uzytkownika pare nickow bo co niektorzy niezla $ robia.
von der Goltz jestem ciekawy który użytkownik tego forum przeszedł twoją "lustracje".Już nie proszę o podanie ników(domyślam się )Myślę że jest to o "jeden krok za daleko" i tworzenie sztucznej nagonki.Co ma ALL.... do kultury poszukiwacza.Wszystko zabierasz do domu i zbierasz w np:kartonie a inni sprzedają.Co w tym złego.źle jest jak na ALL.. wystawiane są rzeczy związane z "archo".To tyle....
Pozdrawiam!
oj tam jakiej tam nagonki. Ja nie uogolniam i nie szafuje wyrokami. A lustracja? brr Chodzi tylko o to, zeby nie stac sie huaquero chociaz w sumie to indywidualna sprawa kazdego i masz racje, mam to w d** co kto robi mea culpa!