KOZAK pisze:czekam cierpliwie na posumowanie minelab 705 vs ace 250, tylko prosiłbym jak najbardziej szczerze.
szczerze

to na dzień dzisiejszy nie wiele mogę Ci powiedzieć dlatego że to moje pierwsze kilka godzin pracy z tym sprzętem

ale :
-fanty na zdjęciu są jak najbardziej z miejscówki przechodzonej z ACE-m z cewką standardową .
-po jakimś czasie pojawiła się u mnie ,,big''cewka DD

też z nią łaziłem po miejscówce.
jak widać ,,terka'' jeszcze coś wyciąga(wiem że może koledzy mogą mówić że to może przypadek i fanty znalezione dzisiaj poprostu zostały ominięte przez ACE-a
-ale Ja śmigam z cewką raz przy razie starannie czyszcząc każdy skrawekk ziemi etc.
-jeszcze musze wspomnieć że te fanty dzisiejsze są może z 1/15 mojej miejscówki bo trawa wysoka
blablabla
ok ACE 250 Moja pierwsza wykrywka bardzo prosta w użyciu świetnie mi sie z nią pracowało(obsłuchałem się szybko)
-namierzanie bardzo przydatne (kierowałem się tym przy zakupie X terry 705)
Xterra705

pierwsze wrażenie

no właśnie chyba każdy tak ma jak się przesiada na coś z wyższej pólki
-konstrukcja rozbieralna w drobny mak

(może to być wadą lub zaletą )
- świetnie trzyma się w ręce (niemal identycznie jak ACE nie zauważyłem różnicy)
-wyświetlacz (duży czytelny ) lepszy niż w ACE.
-menu (regulacja głośności zaletą) ACE tego niema
-namierzanie(tu moge powiedzieć że mam lekki problemik w ACE szło mi to lepiej ale może to kwestia kilku wypadów)
- no i na koniec dyskryminacja :tu kieruje się numeryczną swietna sprawa
otóż przed wyjściem w teren wyłożyłem kupe fantów najczęściej wyciąganych no i jazda kilka razy na sucho zobaczyłem jaki fant daje daną cyfrę, wyszłem w teren i 80% sygnałów moneta to mi się podoba
Ogólnie mogę powiedzieć że Xterra705 nie jest zbyt skomplikowanym wykrywaczem tak jak myślałem (aczkolwiek nie mówie że juz go znam na wylot

) oprucz standardowych programów dochodzi tutaj strojenie do gruntu z czym wogóle nie ma problemu. o zasięgach nic nie napiszę bo z ACE -m i linijką nie biegałem i z Terrką też nie będe biegał
P.S kupiłem tą wykrywke dlatego że pewna osoba mi ja poleciła powiem szczeże że wogóle nie zastanawiałem się nad inną wykrywką.On powiedział że ,,terra'' a ja do sklepu i już kupiona

powiedzaiłem tylko że chcem coś na monetki

Jeżeli masz jakieś konkretne pytania to śmiało pytaj jeżeli będe w stanie odpowiedzieć to odpowiem
pozdrawiam Grzegorz