Do roboty panowie - cmentarz

Sprawy ogólne Stowarzyszenia

Moderator: GILGIN

Awatar użytkownika
zoz

Post autor: zoz »

Statujemy czwartek rano :D
Awatar użytkownika
kermik

Post autor: kermik »

No ale tu chodzi chyba o wiekszy spis a nie jedna mogiłę, więc jednak chyba nadleśnictwo,przy okazji mozna sie spotkac i bliżej poznac-pozdro ;)
To jest oczywiste że interesuje nas cały teren województwa ale tu akurat pytanie było o onkretny cmentarz, który znajduje się w lesie miejskim. Jeżeli chodzi o nadlesnictwo Olsztyn to najlepiej umówić się na spotkanie w terminie narady, wtedy w siedzibie nadlesnictwa są wszyscy lesniczy z terenu nadleśnictwa i można przedstawić temat od razu na szerszym forum osób, które dzialają lokalnie w swoich leśnictwach i najlepiej wiedzą co dzieje się na ich terenie. Postaram się dzisiaj dowiedzie o termin najbliższej narady. Mogłby to być poczatek naszej współpracy z leśnikami o tym chyba marzymy wszyscy. Na takim spotkaniu mile widziany byłby ktos z zarządu ale to już szczegóły do obgadania.
Awatar użytkownika
zoz

Kurtyna szkolenie mi wymyslili!! 12.00 bede wolny
Prusak

Post autor: Prusak »

To na spotkanie z leśnikami na naradzie poczekamy do grudnia-ostatnia narada była ok.30.XI
mecnas

Post autor: mecnas »

-ostatnia narada była ok.30.XI[/quote]

mamy dopiero 12.XI ;)
Awatar użytkownika
kermik

Jestem po rozmowie telefonicznej blisko żródła. Termin nastepnej narady bedzie pod koniec listopada niestety nie jest jeszcze oficjalnie ustalony(prawdopodobnie 27.XI). Należy umówić się telefonicznie (koniecznie) w sekretariacie na spotkanie z nadleśniczym lub jego zastepcom najlepiej jak najszybciej. Należy wspomnieć o chęci wystąpienia na naradzie i przedstawieniu propozycji wspólpracy ze strony stowazyszenia i bedzie dobrze ;). Dodam że nieoficjalne przedstawienie sprawy wzbudziło conajmniej zainteresowanie i chęć dalszego drązenia tematu więc teraz wszystko w naszych rekach do końca miesiąca trzeba spotkać sie z nadleśniczym i wbić się na naradę bo tylko tam możemy uzyskać posłuch wszystkich lesniczych z okolic Olsztyna a póżniej rozszeżać zakres działanie w nmiarę checi i srodków. Ja niestety pracuje od 7 do 15 i nie mam juz urlopu więc fizycznie stawić się nie mogę ale służe radą i kontaktami. pozdr.
kermik.

Kontakty telefoniczne do nadleśnictwa Olsztyn tu>.
http://www.olsztyn.lasy.gov.pl/olsztyn/kontakty
Prusak

mecnas pisze:-ostatnia narada była ok.30.XI

mamy dopiero 12.XI ;)[/quote] oj tam :wstyd: czepiasz się szczegółów-miało być 30 X :D
mecnas

Post autor: mecnas »

Ktos to jednak musi poprowadzić,ja zgłaszam się na pomocnika,w miarę możliwości pomogę,ale nie zawsze dysponuję wolnym czasem[rano] a urlopu tez już nie mam-teoretycznie ponieważ mam zaplanowany od 15 grudnia-do 5 stycznia ;)
Awatar użytkownika
olsztyniak

Post autor: olsztyniak »

Właśnie złożyliśmy w Nadleśnictwie Olsztyn oficjalne pismo od WMSHK z prośbą o wykaz mogił i cmentarzy. Czekamy teraz na odpowiedz. :D
Awatar użytkownika
zoz

Ale nie odnieslismy wrażenia ze wszyscy sa chetni do wspolpracy! No nic, zobaczymy :|
marti

Post autor: marti »

zoz pisze:Ale nie odnieslismy wrażenia ze wszyscy sa chetni do wspolpracy! No nic, zobaczymy :|
Zoz - bez jaj, chwilowo tez bez czasu ale stawie się do roboty :kon: kto bedzie robił zdjecia jak bedziecie (my) sprzątać :cool:
Awatar użytkownika
kermik

Panowie czy jesteśmy zainteresowani wszystkimi cmentarzami czy tylko "wojskowymi" bo dostałem dziś od znajomego leśniczego dotyczący zabytkowego małego cmentarza dworskiego położonego na skraju lasu. jest mi on doskonale znany ale nie myślałem że w takim opłakanym stanie w sobotę zrobię dokumentację fotograficzną i przedstawię na forum
Ostatnio zmieniony 14 lis 2008, 08:23 przez kermik, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
olsztyniak

Post autor: olsztyniak »

Marti w poście Zoza chodziło o nadleśnictwo a nie o nas :zebek:
Awatar użytkownika
zoz

Dokladnie Olsztyniak. No dziwnie to zabrzmialo. I chodzi nam raczej o cmentarz wojskowy. A naj lepiej jak pochowani byli by zolnierze wiecej niz jednej narodowasci :(
Prusak

To takie są na "moim"terenie-Jagarzewo,Uścianek,Piec(Malgaofen),Muszaki itd
ODPOWIEDZ