Witam,
dzisiaj dziwny ,,chyba'' guzik wpadł, nie wiem czy to co jest naokoło i nad nim to jakaś niepotrzebna narośl brudu, czy to jakiś guzik specjalnego przeznaczenia.
Niestety obstukiwał się w kieszeni o inne rzeczy i górna część się odłamała.
Chciałbym dodać, że ta narośl jakby miała w sobie coś, jakąś jakby szpilę ktora przechodzi przez ucho w guziku.
Może ktoś wie jak go doczyścić.
Z góry dziękuję za identyfikację.
Guzik z czymś
-
Guzik z czymś
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Guzik z czymś
Pruski hak mundurowy.
-
Były haki stalowo mosiężne??
-
po dokładniejszym oczyszczeniu, stwierdziłem na około otoku pozostałości starej skóry (igłą można pogrzebać), w środku skupiska rdzy (na miejscu przełamania)widoczny trzpień łączący,
na początku myślałem, że od czapki, ale umiejscowienie trzpienia wskazuje bardziej na przybornik, ładownice, ewentualnie coś innego, szkoda, że się ułamał, i reszta nie jest w takim stanie jak ta część z koroną, a na przyszłość, czym coś takiego czyścić, czy lepiej zostawić??
jeszcze edytka, nie znalazłem żadnego haka wojskowego, który tyłem odpowiadałby temu, wszystkie mają szerokie zakończenia, ten ma trzpień, który tak jakby wchodzi w ucho guzika.
na początku myślałem, że od czapki, ale umiejscowienie trzpienia wskazuje bardziej na przybornik, ładownice, ewentualnie coś innego, szkoda, że się ułamał, i reszta nie jest w takim stanie jak ta część z koroną, a na przyszłość, czym coś takiego czyścić, czy lepiej zostawić??
jeszcze edytka, nie znalazłem żadnego haka wojskowego, który tyłem odpowiadałby temu, wszystkie mają szerokie zakończenia, ten ma trzpień, który tak jakby wchodzi w ucho guzika.
Na pierwszy rzut oka wyglada jak hak.Chyba opis za malo dokladnie przeczytałem.Chociaż mialem podobnie oklejone jakimiś szczątkami tkaniny czy skóry, może stąd skojarzenie.
A gdzie reszta skoro w haku ostał się fragment pasa?
-
Na okolo czesci z korona byla skora.Byla twarda i wygladal poczatkowo jak rdza,ale wykryczyla sie i udalo sie ja wygrzebac igielka.Niestey nie zrobilem foto wysk
wyskrobin. Nic wiecej nie wyszlo, ale w tym miejscu byly robione prace ziemne,wiec moze reszta ma innego wlasciciela.Jak oczyszcze rdze to wstawie fotki.Tylko czym to zrobic by bylo jak najmniej inwazyjne dla przedmiotu.
wyskrobin. Nic wiecej nie wyszlo, ale w tym miejscu byly robione prace ziemne,wiec moze reszta ma innego wlasciciela.Jak oczyszcze rdze to wstawie fotki.Tylko czym to zrobic by bylo jak najmniej inwazyjne dla przedmiotu.