Od czego to może być?
Śr. : 9,5 cm
Bicia : 5 66
Dlaczego taki rozerwany kawałek łuski czy to po pożarze lasu czy specjalne wysadzenie?
Kawałek łuski
- syriusz13
Kawałek łuski
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Kawałek łuski
Znalazlem kiedyś wysadzenisko amunicji armatniej ok.15-20 sztuk.
Denka mialy ścianki rozchylone na ksztalt kwiatka.Sporo kawalków luzem, ale żadne denko nie bylo aż tak skatowane.To wygląda na posiekane odlamkami.
Denka mialy ścianki rozchylone na ksztalt kwiatka.Sporo kawalków luzem, ale żadne denko nie bylo aż tak skatowane.To wygląda na posiekane odlamkami.
mogło znajdować się blisko ładunku saperów lub na dole gromady którą wysadzali
napisz gdzie to znalazłeś i czy coś zostało podleczyłbym budżet
- piećka1977
Niekiedy znajduje się takie porozrywane łuski w okolicy gdzie był rozbity czołg lub jakieś działo.
- syriusz13
Nie chciałem tu tego pisać bo wiem jak ludzie reagują na tego typu opowieści,ale ja wszystkie sprawdzam i ten właśnie kawałek łuski ma pochodzić z okolic rozbicia czołgu. Niestety dalej nie dowiedziałem się od czego ta luska a to było moim głównym pytaniem.piećka1977 pisze:Niekiedy znajduje się takie porozrywane łuski w okolicy gdzie był rozbity czołg lub jakieś działo.
czemu ja mieszkam na takim zadupiu, nic się tu nie działo, nikt się nie bił wszyscy omijali mieścinę bokiem awww... armia Napoleona tylko stacjonowała i wszystko ograbiła ale a tereny przyległe do dawnej mieściny są teraz gęsto zabudowane
, jest szansa że ten kawałek łuski wyleciał z eksplodującego czołgu

tak nie do końca znamy przecież miejsca gdzie były składy amo i saperzy często wysadzając je w taki sposób po wojnie je utylizowali i zostawały takie kawałki które porozsypywały się po całej okolicy ja sam ostatnio wszedłem na taki składzik a żeby było śmiesznie ktoś to mi już rozbroił że puste łuski były rozłączone i poukładane na górze a pod nimi pociski, niektóre łuski porozrywane czy pogięte ktoś przy nich grzebał przede mną .piećka1977 pisze:Niekiedy znajduje się takie porozrywane łuski w okolicy gdzie był rozbity czołg lub jakieś działo.