Kawałek łuski

Identyfikacja łusek
Awatar użytkownika
syriusz13

Kawałek łuski

Post autor: syriusz13 »

Od czego to może być?
Śr. : 9,5 cm
Bicia : 5 66
Dlaczego taki rozerwany kawałek łuski czy to po pożarze lasu czy specjalne wysadzenie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
3mwoj

Re: Kawałek łuski

Post autor: 3mwoj »

Znalazlem kiedyś wysadzenisko amunicji armatniej ok.15-20 sztuk.
Denka mialy ścianki rozchylone na ksztalt kwiatka.Sporo kawalków luzem, ale żadne denko nie bylo aż tak skatowane.To wygląda na posiekane odlamkami.
Darmozjad

Post autor: Darmozjad »

mogło znajdować się blisko ładunku saperów lub na dole gromady którą wysadzali
czarny

Post autor: czarny »

napisz gdzie to znalazłeś i czy coś zostało podleczyłbym budżet
Awatar użytkownika
piećka1977

Post autor: piećka1977 »

Niekiedy znajduje się takie porozrywane łuski w okolicy gdzie był rozbity czołg lub jakieś działo.
Awatar użytkownika
syriusz13

Post autor: syriusz13 »

piećka1977 pisze:Niekiedy znajduje się takie porozrywane łuski w okolicy gdzie był rozbity czołg lub jakieś działo.
Nie chciałem tu tego pisać bo wiem jak ludzie reagują na tego typu opowieści,ale ja wszystkie sprawdzam i ten właśnie kawałek łuski ma pochodzić z okolic rozbicia czołgu. Niestety dalej nie dowiedziałem się od czego ta luska a to było moim głównym pytaniem.
Darmozjad

Post autor: Darmozjad »

czemu ja mieszkam na takim zadupiu, nic się tu nie działo, nikt się nie bił wszyscy omijali mieścinę bokiem awww... armia Napoleona tylko stacjonowała i wszystko ograbiła ale a tereny przyległe do dawnej mieściny są teraz gęsto zabudowane :( , jest szansa że ten kawałek łuski wyleciał z eksplodującego czołgu
czarny

Post autor: czarny »

piećka1977 pisze:Niekiedy znajduje się takie porozrywane łuski w okolicy gdzie był rozbity czołg lub jakieś działo.
tak nie do końca znamy przecież miejsca gdzie były składy amo i saperzy często wysadzając je w taki sposób po wojnie je utylizowali i zostawały takie kawałki które porozsypywały się po całej okolicy ja sam ostatnio wszedłem na taki składzik a żeby było śmiesznie ktoś to mi już rozbroił że puste łuski były rozłączone i poukładane na górze a pod nimi pociski, niektóre łuski porozrywane czy pogięte ktoś przy nich grzebał przede mną .
ODPOWIEDZ