oddać czy nie oddać???

Wszelkiego rodzaju środki płatnicze
Awatar użytkownika
chomik (masteo)

Re: Monetka do Id

Post autor: chomik (masteo) »

kalo007 pisze:
Urlik pisze:
asdic321 pisze:Najlepiej zatem zaniesc ja do Muzeum w Ketrzynie :D
Panowie nie ma co się pieklić :D
Muzeum już się o nią upomina, GilGin tak jak piszesz w muzeum mu wszystko z identyfikują.
Wystawiona moneta jest artefaktem muzealnym,czytałem o gościu który oddał taką monetę do muzeum i też miał problemy ,ponieważ nie powinien jej ruszać tylko zgłosić archeologom gdzie leży.A co kolega z nią zrobi to jego sprawa.
Ja swoje artefakty oddaję .
Pozdrawiam!! :papa:
Zadałem pytanie o identyfikacje monety a nie co mam zrobić ,więc proszę Cię jeżeli możesz to nie mów co kto ma robić ze swoimi znaleziskami .Dopóki prawo w Polsce się nie zmieni to wątpię że wielu z nas odda to co znalazło ,ale szczerze chciałbym przekazywać takie znaleziska do muzeum tylko jeżeli mam mieć z tego tytułu zamiast podziękowań to same problemy więc wolę darować sobie taką wzorową postawę jaką Ty reprezentujesz .Monetka wróciła na swoje miejsce i czeka na kolejnego odkrywce :zebek: Dziękuję jeszcze raz za pomoc w identyfikacji a Ciebie proszę o nie pisanie że muzeum że to że tamto bo gdybym się tego bał to myslę że z wykrywaczem bym tylko po pokoju chodził .Pozdrawiam :)
Problemów nie będziesz miał p.Izabela to bardzo miła kobieta przekazywałem
im to i owo i nigdy nie miałem z tego powodu przykrości. Wręcz przeciwnie.
Ale to twój fant i twoja sprawa co z nim zrobisz.
Awatar użytkownika
pulkownikL

Post autor: pulkownikL »

Boże czytasz i nie grzmisz :roll: , ludzie chcą zmiany prawa ale oczywiście najlepiej bez wkładu własnego,została tam gdzie znaleziona....buhaha,to było dobre :zebek:
kalo007

Post autor: kalo007 »

pulkownikL pisze:Boże czytasz i nie grzmisz :roll: , ludzie chcą zmiany prawa ale oczywiście najlepiej bez wkładu własnego,została tam gdzie znaleziona....buhaha,to było dobre :zebek:
Masz racje " czyta" i nie grzmi :zebek: Dopiero zaczynam swoją przygodę z poszukiwaniami więc nie muszę od razu wiedzieć co i jak ,po prostu wolałem się upewnić a nie skazywać się na nieprzyjemności ,dostałem wyczerpującą wiadomość na PW więc wiem już o co chodzi .Moim zdaniem temat już dawno zakończony bo dowiedziałem się co chciałem i tu dopisywanie różnego rodzaju postów jest raczej bez sensu bo nic to nie wnosi . Tak właśnie została tam gdzie znaleziona ,przyniosłem zrobić jej fotkę i odniosłem haha Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pulkownikL

kalo007 pisze:
pulkownikL pisze:Boże czytasz i nie grzmisz :roll: , ludzie chcą zmiany prawa ale oczywiście najlepiej bez wkładu własnego,została tam gdzie znaleziona....buhaha,to było dobre :zebek:
Masz racje " czyta" i nie grzmi :zebek: Dopiero zaczynam swoją przygodę z poszukiwaniami więc nie muszę od razu wiedzieć co i jak ,po prostu wolałem się upewnić a nie skazywać się na nieprzyjemności ,dostałem wyczerpującą wiadomość na PW więc wiem już o co chodzi .Moim zdaniem temat już dawno zakończony bo dowiedziałem się co chciałem i tu dopisywanie różnego rodzaju postów jest raczej bez sensu bo nic to nie wnosi . Tak właśnie została tam gdzie znaleziona ,przyniosłem zrobić jej fotkę i odniosłem haha Pozdrawiam
No to życzę owocnej współpracy i owocnych dołków jak już wiesz to i owo :papa:
kalo007

Urlik pisze:Wątpię że zrozumiałeś o co chodzi,bo gdyby tak było to na zakończenie postu powinieneś podziękować i przeprosić.Ale co się spodziewać,jak się nawet nie przestawiłeś ani przywitałeś.
Idź się przejdź i przewietrz głowę bo się uczepiłeś jakbyś miał cieczkę ,jakbyś czytał to co pisałem to byś zauważył że po tym jak GILGIN zidentyfikował monetkę to podziękowałem a skoro Ty nie wnosisz nic nowego to nie mam powodu Ci dziękować, o zrozumienie chodziło że wiem co i jak z tym muzeum ale nie bardzo kontaktujesz lub czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci taką trudność że nie ogarniasz .Chyba się nudzisz i lubisz ludziom zawracać gitarę ,zamiast dodawać kolejne posty weź się rozejrzyj może komuś faktycznie pomożesz .
Awatar użytkownika
pulkownikL

Kol.kalo007,jakbym tak był uczulony na swoim punkcie dawno bym sobie w łeb strzelił,po 1-sze,najpierw piszesz że raczkujesz w tym temacie by za chwilę osiągnąć szczyt wiedzy i bezczelności,niezły początek na Forum :czekam: ,Gilgin jak i wielu tutaj rozjedzie Cię samą wiedzą więc sobie odpuść głupie teksty w stylu:cieczka itp.bo mi to brakiem kultury zalatuje,nie zarzucaj komuś braku zrozumienia w czytaniu bo niestety nawet nie kumasz do czego niektórzy piją(brak IQ?),ani się nie przywitał a już Panoszy,tak się niestety nie da :/
Ps.nie rób z nikogo kretyna że odniosłem na miejsce,za stary jestem w praktyce na takie teksty,wielu takich dowcipnych znałem :zebek:
kalo007

pulkownikL pisze:Kol.kalo007,jakbym tak był uczulony na swoim punkcie dawno bym sobie w łeb strzelił,po 1-sze,najpierw piszesz że raczkujesz w tym temacie by za chwilę osiągnąć szczyt wiedzy i bezczelności,niezły początek na Forum :czekam: ,Gilgin jak i wielu tutaj rozjedzie Cię samą wiedzą więc sobie odpuść głupie teksty w stylu:cieczka itp.bo mi to brakiem kultury zalatuje,nie zarzucaj komuś braku zrozumienia w czytaniu bo niestety nawet nie kumasz do czego niektórzy piją(brak IQ?),ani się nie przywitał a już Panoszy,tak się niestety nie da :/
Ps.nie rób z nikogo kretyna że odniosłem na miejsce,za stary jestem w praktyce na takie teksty,wielu takich dowcipnych znałem :zebek:
Bo nie rozumiem jego wpisów w moją stronę ,najpierw z muzeum że mam zanieść a nawet nie orientowałem się na jakiej zasadzie odbywa się cała procedura więc zamiast się rozpisywać o tym co mam zrobić to może warto byłoby mi wytłumaczyć co i jak skoro już tak chciał żebym zaniósł to co znalazłem ,asdic321 napisał mi PW i wszystko wytłumaczył za co jestem mu jak najbardziej wdzięczny .W niczym nie osiągnąłem szczytu bo wiedzę mam niewielką i nigdy bym się nawet nie porównywał do użytkowników z tego forum bo dzięki nim właśnie mogę się czegoś nauczyć ,nigdy bym sam nie doszedł co to za monetka a użytkownik Gilgin swoją wiedzą potrafił od razu zidentyfikować znalezisko a tym sam pomógł mi za co jestem mu wdzięczny tak samo jak wszystkim którzy starali się pomóc .Ale tu chodzi o pomoc a nie dogryzanie jeden drugiemu ,zobacz na wpisy i powiedz czy o to w tym chodzi żeby dodawać posty wgl nie związane w tematem .Nie panoszę się ale mam prawo jak każdy inny użytkownik odpowiedzieć innemu użytkowniku w swoim własnym poście ,to że nie mam wiedzy takiej jak większość użytkowników nie znaczy że nie mogę odpowiedzieć bo najlepiej niech ktoś jeździ po kimś a Ja mam czytać i nic nie pisać bo przecież jak to się odezwać .Każdy kto ma troszkę dystansu zrozumie że to nie robienie z kogoś kretyna a zwyczajny żart ,widocznie wzięty na serio .Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za pomoc.Ps i nie rozumiem dlaczego napisałeś o użytkowniku Gilgin skoro mu podziękowałem a wpis nie był do niego
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2014, 23:04 przez kalo007, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pulkownikL

To już teraz jedziemy z górki ;) ,kolega asdic321 wiele jeszcze może Ci pomóc jak i ferajna z Forum ;)
kalo007

pulkownikL pisze:To już teraz jedziemy z górki ;) ,kolega asdic321 wiele jeszcze może Ci pomóc jak i ferajna z Forum ;)
Ja najbardziej przepraszam za to że się nie przywitałem na forum jako nowy użytkownik bo bardziej mi chodziło o identyfikacje znaleziska i nie wiedziałem że zagoszczę tu na dłużej ,postaram się naprawić swój błąd :P Dziękuję ślicznie i nie potrzebne nam zamieszanie bo chciałbym uczyć się od najlepszych a nie mieć w nich wrogów ,postaram się ogarniać emocje :zebek:
Awatar użytkownika
syriusz13

Post autor: syriusz13 »

kalo007 pisze: Dopóki prawo w Polsce się nie zmieni to wątpię że wielu z nas odda to co znalazło ,ale szczerze chciałbym przekazywać takie znaleziska do muzeum tylko jeżeli mam mieć z tego tytułu zamiast podziękowań to same problemy więc wolę darować sobie taką wzorową postawę jaką Ty reprezentujesz .Monetka wróciła na swoje miejsce i czeka na kolejnego odkrywce :zebek: Dziękuję jeszcze raz za pomoc w identyfikacji a Ciebie proszę o nie pisanie że muzeum że to że tamto bo gdybym się tego bał to myslę że z wykrywaczem bym tylko po pokoju chodził .Pozdrawiam :)
Odpowiedzią na twoją żenadę jest ten temat i wiele innych na tym forum :
http://www.wmfp.pl/forum/viewtopic.php? ... um#p106479" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiele przedmiotów osobiście oddałem do muzeum przez kilka ostatnich lat i do tej pory nie miałem żadnych nieprzyjemności ( oprócz tego że ostatnio nie dostałem książki :-)) )
Nie będę pisał więcej bo szkoda słów ale pułkownik już napisał pod czym się podpisuje : " Boże czytasz i nie grzmisz :roll: , ludzie chcą zmiany prawa ale oczywiście najlepiej bez wkładu własnego"
ODPOWIEDZ