Cibola

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
okrezna1

Re: Cibola

Post autor: okrezna1 »

Cibola to bardzo wdzięczny detektor będziesz zadowolony.
tomm83

Post autor: tomm83 »

Witajcie! Właśnie wróciłem z pola,i mam mieszane uczucia co do tej wykrywki, a mianowicie wzbudza się na niektórych kamieniach. Trochę to denerwujące, ale myślę, że się przyzwyczaję. A druga sprawa czy jak bateria jest słaba to cibola lubi piszczeć nawet jak mam cewkę metr nad ziemią? Popiskuję sobie gdzie jej się podoba? :sad:
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

W tejonie nic takiego nie miało miejsca. Co do kamieni, to Terosaki uwielbiają hotrocksy.
tomm83

Włożę nowo baterie i zobaczę czy będzie ok,i Dam znać.Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
ostrybrzytwa

Post autor: ostrybrzytwa »

Jak pobiegasz trochę to zaczniesz słyszeć różnice między kamieniami a metalem :zebek: , kamienie mają specyficzny dźwięk na cebuli - do tego czasu życzę płytko zakopanych kamieni :zebek:
tomm83

ostrybrzytwa no mam nadzieję ,że wszystko będzie ok,bo jak na razie to jestem troszkę załamany.Chodzi mi o rozpoznawanie sygnałów pomiędzy metalem,miedzią itd.Wszystkie jak Dla Mnie są takie same :lelele:
Awatar użytkownika
ostrybrzytwa

Post autor: ostrybrzytwa »

między metalami to już :czekam: ... inna bajka , mam nadzieję że masz dużo czasu i cierpliwości
BLACK

Post autor: BLACK »

Kamienie dają taki przerywany dźwięk nic innego takiego nie daje nauczysz się :)
Agnieszkaa

Post autor: Agnieszkaa »

Hejka. Możecie mnie nie straszyć? Chciałabym zakupić ten lekki wykrywacz, ale jak mam na zmiane kopać te buczące kamienie, to chyba rok będę przeszukiwała jedno pole:/
Czy chociaż na piasku Cibola dobrze sobie radzi, tzn. na mokrym i suchym? Chciałabym pobiegać też na plaży...
Awatar użytkownika
pulkownikL

Post autor: pulkownikL »

Agnieszkaa pisze:Hejka. Możecie mnie nie straszyć? Chciałabym zakupić ten lekki wykrywacz, ale jak mam na zmiane kopać te buczące kamienie, to chyba rok będę przeszukiwała jedno pole:/
Czy chociaż na piasku Cibola dobrze sobie radzi, tzn. na mokrym i suchym? Chciałabym pobiegać też na plaży...
A co tu się bać,praktyka i dobre słuchawki podstawa,co to za wykrywka jeżeli nie ma balansu gruntu,ja osobiście lubię sprzęt który jest bardzo czuły (nawet kamloty jak łapie), wiem że nie jest on zwyczajnym kastratem i można wyśrubować go na 99,9%,murowane że coś po innych jeszcze wylezie ;)
Ps.z Vaqero też mi się wydawało że sygnał mimo że jest jeden nie da się rozróżniać,da się,to już wiem,chyba że się ma problemy ze słuchem to nidyrydy :zebek:
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

Nikt nie straszy tylko mówi jak jest. Cibola to bardzo dobry sprzęt jak na tę półkę.
Agnieszkaa

No dobrze, a co z tym piaskiem?
Awatar użytkownika
pulkownikL

Post autor: pulkownikL »

Agnieszkaa pisze:No dobrze, a co z tym piaskiem?
Oj za bardzo się stresujesz,ten sprzęt nie ma żadnych skomplikowanych nastaw,jest to sprzęt bardzo dobry,wystarczy się z nim polubić i osłuchać ;)
Agnieszkaa

Dziękuję za pomoc wszystkim poszukiwaczom, którzy zabrali głos w temacie. Piasku już niedługo cię wyczyszczę :lol:
ODPOWIEDZ