Cibola
Re: Cibola
Cibola to bardzo wdzięczny detektor będziesz zadowolony.
Witajcie! Właśnie wróciłem z pola,i mam mieszane uczucia co do tej wykrywki, a mianowicie wzbudza się na niektórych kamieniach. Trochę to denerwujące, ale myślę, że się przyzwyczaję. A druga sprawa czy jak bateria jest słaba to cibola lubi piszczeć nawet jak mam cewkę metr nad ziemią? Popiskuję sobie gdzie jej się podoba? 

W tejonie nic takiego nie miało miejsca. Co do kamieni, to Terosaki uwielbiają hotrocksy.
Włożę nowo baterie i zobaczę czy będzie ok,i Dam znać.Pozdrawiam 

- ostrybrzytwa
Jak pobiegasz trochę to zaczniesz słyszeć różnice między kamieniami a metalem
, kamienie mają specyficzny dźwięk na cebuli - do tego czasu życzę płytko zakopanych kamieni 

ostrybrzytwa no mam nadzieję ,że wszystko będzie ok,bo jak na razie to jestem troszkę załamany.Chodzi mi o rozpoznawanie sygnałów pomiędzy metalem,miedzią itd.Wszystkie jak Dla Mnie są takie same 

- ostrybrzytwa
między metalami to już
... inna bajka , mam nadzieję że masz dużo czasu i cierpliwości

Kamienie dają taki przerywany dźwięk nic innego takiego nie daje nauczysz się 

-
Hejka. Możecie mnie nie straszyć? Chciałabym zakupić ten lekki wykrywacz, ale jak mam na zmiane kopać te buczące kamienie, to chyba rok będę przeszukiwała jedno pole:/
Czy chociaż na piasku Cibola dobrze sobie radzi, tzn. na mokrym i suchym? Chciałabym pobiegać też na plaży...
Czy chociaż na piasku Cibola dobrze sobie radzi, tzn. na mokrym i suchym? Chciałabym pobiegać też na plaży...
- pulkownikL
A co tu się bać,praktyka i dobre słuchawki podstawa,co to za wykrywka jeżeli nie ma balansu gruntu,ja osobiście lubię sprzęt który jest bardzo czuły (nawet kamloty jak łapie), wiem że nie jest on zwyczajnym kastratem i można wyśrubować go na 99,9%,murowane że coś po innych jeszcze wylezieAgnieszkaa pisze:Hejka. Możecie mnie nie straszyć? Chciałabym zakupić ten lekki wykrywacz, ale jak mam na zmiane kopać te buczące kamienie, to chyba rok będę przeszukiwała jedno pole:/

Ps.z Vaqero też mi się wydawało że sygnał mimo że jest jeden nie da się rozróżniać,da się,to już wiem,chyba że się ma problemy ze słuchem to nidyrydy

Nikt nie straszy tylko mówi jak jest. Cibola to bardzo dobry sprzęt jak na tę półkę.
-
No dobrze, a co z tym piaskiem?
- pulkownikL
Oj za bardzo się stresujesz,ten sprzęt nie ma żadnych skomplikowanych nastaw,jest to sprzęt bardzo dobry,wystarczy się z nim polubić i osłuchaćAgnieszkaa pisze:No dobrze, a co z tym piaskiem?

-
Dziękuję za pomoc wszystkim poszukiwaczom, którzy zabrali głos w temacie. Piasku już niedługo cię wyczyszczę