Heilsberg 2008

Wyprawy WPM

Moderator: Manufaktura Dzika

srebrny_lis

Post autor: srebrny_lis »

Dodaję jak zwykle specjalne "błagodarnosti" dla naszego "ojca - żywiciela" ("ojciec Wirgiliusz kochał dzieci swoje a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje"); Adek "żywił y bronił", tak w polu jak na strzelnicy, wnosząc także znoje bitewne na zamek w niedzielę.
Awatar użytkownika
Tworas
Kontakt:

Post autor: Tworas »

Dzięki Panowie za nielichą zabawę :kon:

a Adkowa grochówa to mistrzostwo :zebek:

słyszałem , że kilku soldatów zostało pokiereszowanych, mam nadzieje, że nic poważnego :kon:
srebrny_lis

Co do kontuzjowanych: jeden skręcił nogę i powiozła go karetka; drugi rąbnął się na suchym wyboju w klatę i nadwerężył żebra (ale potem tańcował trzymając się za pierś [własną! :)]).
Przekazuję komunikat dzisiejszy od Saszy Panczenki w moim tłumaczeniu: "Wielkie dzięki za przyjęcie i pobyt. Wszystko wypadło bardzo dobrze. Dziękujemy wszystkim organizatorom, szczególnie Wileńskim Muszkieterom i ich markietankom!!! Sasza".
Awatar użytkownika
Kodi

Post autor: Kodi »

Druzja, może wiecie, ale na wszelki wypadek piszę, że Kasia z XW zgubiła podczas bitwy prawdopodobnie niedaleko drogi szablę z pasem. Gdyby ktoś coś wiedział....

No i oczywiście serdeczne dzięki za wspólną zabawę! :kon:
U96

Post autor: U96 »

Ja dziękuje za mile spędzony czas. Szacunek dla Adka i jego determinację w wykarmieniu tylu gęb. Podziwiam Jaksę za cierpliwość i kawał dobrej roboty jak organizator.
Adam
Awatar użytkownika
zoz

Post autor: zoz »

Adek o twojej grochowce slyszalem same superlatywy. Moze jakas mala degustacja dla stowarzyszenia? Moze w sierpniu?
Awatar użytkownika
Domenik

Post autor: Domenik »

Piszecie o tej grochówie, aż się smak zrobił :lol:
Proszę w słoik i pocztą do mnie :lol: :zebek:
Awatar użytkownika
zoz

Post autor: zoz »

Poczta? Eee, moze byc lekko przeterminowana. :D
marti

Post autor: marti »

Poczta!!! Racja strajkują....a grochowa - sam kuszałem , pierwsza klasa ,Kozak potwierdzi..życie nam uratowała miska strawy .
P.S Pozdrowienia dla Adkowej żeńszciny. :D
srebrny_lis

Ludkowie, wciąż jeszcze można usłyszeć pochwały naszego "Heilsbergu 2008", ostatnio w Nysie. Są już chętni na kolejny raz, rezerwują miejsca. Nawet bardzo rygorystyczny i sceptyczny Krzysiu ze świdnicy żałował, że nie był "bo wszyscy chwalili". A on zwykle bardzo bezwzględnie krytykuje. Toteż jeszcze raz "ura!" dla wszystkich, którzy do imprezy czerwcowej się przyłożyli. No i kombinujmy dalej :) .
Awatar użytkownika
ahmed
Kontakt:

Post autor: ahmed »

srebrny_lis pisze:Nawet bardzo rygorystyczny i sceptyczny Krzysiu :) .
Z całym szacunkiem-ale te określenia to przesada-nie jest żadnym autoryutetem na napoleonke-choc sie kreuje.............
Awatar użytkownika
Kodi

Post autor: Kodi »

ura! :kon:
z chęcią pomogę/żemy za rok w przygotowaniach :cool: Czy wiadomo może już coś na temat przyszłego roku? Czy jest wola 'czynników politycznych :/ " organizacji bitwy?
srebrny_lis

Do Ahmeda: chodziło głównie o potwierdzenie pochwały dżamprezy (że nawet nadąsani być tam chcieli :) ). A Krzysiu faktycznie jest trochę trudny charakterologicznie, tyle że z życia wiem, iż tacy ludzie kryją często jakieś mroczne tajemnice w duszy. I staram się być ostrożny i delikatny.
Awatar użytkownika
ahmed
Kontakt:

Post autor: ahmed »

srebrny_lis pisze:Do Ahmeda: chodziło głównie o potwierdzenie pochwały dżamprezy (że nawet nadąsani być tam chcieli :) ). A Krzysiu faktycznie jest trochę trudny charakterologicznie, tyle że z życia wiem, iż tacy ludzie kryją często jakieś mroczne tajemnice w duszy. I staram się być ostrożny i delikatny.
Cóż i szlachetnie-ja znam Krzyska juz troche więc opinie wyrabilem sobie po dluzszych obserwacjach ;) Ale to fakt jak taka amruda mówi pozytywnie to mile dziwi ;)
ODPOWIEDZ