pytanko
- wendrowiec
Re: pytanko
Wszystko i nic ,nie znasz dnia ani godziny kiedy coś znajdziesz . Nieraz człowiek godzinami przegląda materiały historyczne a efekty marne,a nieraz tam gdzie się tego nie spodziewasz są najlepsze lub dobre znajdki
Ruszaj tam gdzie intuicja Ci podpowiada
Co nie znaczy byś historii nie studiował

dobrze mówisz wszędzie można coś wykopać to to fakt bo niedaleko wykopałem garnuszek kolczugina mniej więcej z 1860 roku
więc masz całkowitą rację tylko że na mechaczu mam większe szanse na nie wypal bomby więc nie kłamiąc trochę się boję tam iść ale za razem bardzo interesuje mnie te miejsce na mechaczu i znam tam miejsca co na 100% cos moze być jak wiadomo chodziłem tam jeszcze jak wykrywacza nie mialem

- wendrowiec
W nie wypały to Ty lepiej nie choć - to jest bardzo ryzykowne , ale zarazem pociągające. Jak sąsiedzi się dowiedzą ,że prawdopodobnie trzymasz w domu niewypały,to mogą to zgłosić i nalot masz pewny

złomu do domu nie ciągnę zresztą ja jeszcze nic takiego nie znalazłem ale wiem że nie brać jak znajdę
znalazłem jak na razie garnuszek wojskowy kolczugina rosyjski z drugiej połowy XIX wieku dokładnie to z 1855 r lub lub + i guziki holendarskie podobno jenców prosił bym jeszcze o
info co to było kiedyś skrót MFO co to za oddzial ? bo znalazłem coś z napisami i tam jest skrót taki

info co to było kiedyś skrót MFO co to za oddzial ? bo znalazłem coś z napisami i tam jest skrót taki
- piećka1977
Wrzuć foty będzie łatwiej.
ok kiedyś wrzucę a jak to jest z dworskimi przedmiotami gdzie mogły być wywozone ?
- piećka1977
A to wszystko zależy o jakie przedmioty chodzi 

- ostrybrzytwa
Widzę kolega na drobne się nie rozmieniarafcio pisze:no zastawy

Zacznij może od jednego talerzyka ( idzie się ucieszyć ) , potem przyjdzie czas na wielkie odkrycia