pytanko

Wszystko co związane z eksploracją
rafcio

pytanko

Post autor: rafcio »

Wie ktoś co można znaleźć lub na co natrafić na Mechaczu Wielkim niedaleko granicy naszej a rosyjskiej nieopodal mojej miejscowości Galwiecie ?
Awatar użytkownika
wendrowiec

Re: pytanko

Post autor: wendrowiec »

Wszystko i nic ,nie znasz dnia ani godziny kiedy coś znajdziesz . Nieraz człowiek godzinami przegląda materiały historyczne a efekty marne,a nieraz tam gdzie się tego nie spodziewasz są najlepsze lub dobre znajdki :he: Ruszaj tam gdzie intuicja Ci podpowiada :kon: :kon: Co nie znaczy byś historii nie studiował
rafcio

dobrze mówisz wszędzie można coś wykopać to to fakt bo niedaleko wykopałem garnuszek kolczugina mniej więcej z 1860 roku :) więc masz całkowitą rację tylko że na mechaczu mam większe szanse na nie wypal bomby więc nie kłamiąc trochę się boję tam iść ale za razem bardzo interesuje mnie te miejsce na mechaczu i znam tam miejsca co na 100% cos moze być jak wiadomo chodziłem tam jeszcze jak wykrywacza nie mialem
Awatar użytkownika
wendrowiec

Post autor: wendrowiec »

W nie wypały to Ty lepiej nie choć - to jest bardzo ryzykowne , ale zarazem pociągające. Jak sąsiedzi się dowiedzą ,że prawdopodobnie trzymasz w domu niewypały,to mogą to zgłosić i nalot masz pewny :wstyd: :wstyd:
rafcio

złomu do domu nie ciągnę zresztą ja jeszcze nic takiego nie znalazłem ale wiem że nie brać jak znajdę :) znalazłem jak na razie garnuszek wojskowy kolczugina rosyjski z drugiej połowy XIX wieku dokładnie to z 1855 r lub lub + i guziki holendarskie podobno jenców prosił bym jeszcze o
info co to było kiedyś skrót MFO co to za oddzial ? bo znalazłem coś z napisami i tam jest skrót taki
Awatar użytkownika
piećka1977

Post autor: piećka1977 »

Wrzuć foty będzie łatwiej.
rafcio

ok kiedyś wrzucę a jak to jest z dworskimi przedmiotami gdzie mogły być wywozone ?
Awatar użytkownika
piećka1977

Post autor: piećka1977 »

A to wszystko zależy o jakie przedmioty chodzi :lelele:
rafcio

no zastawy :)
Awatar użytkownika
ostrybrzytwa

Post autor: ostrybrzytwa »

rafcio pisze:no zastawy :)
Widzę kolega na drobne się nie rozmienia :cool:
Zacznij może od jednego talerzyka ( idzie się ucieszyć ) , potem przyjdzie czas na wielkie odkrycia :cool: :cool: :cool:
rafcio

no wiadomo :)
ODPOWIEDZ