Podstawka do ID ?
Podstawka do ID ?
Cóż to mogło być podstawka do zdjęcia,lusterko ? W środek można włożyć np kartkę. Piękna ręczna robota wylało razem z kilkoma innymi dość starymi ozdobami. Materiał do końca nie wiem może być srebro, wysokość około 7 cm. I proszę ewentualnie o wydatowanie dość dużego wisiorka wtedy będę widział z jakiego okresu pochodzi reszta błyskotek XIX w. czy starsze ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Podstawka do ID ?
Tak mi zaświtało dzisiaj że mógł to być element monstrancji do umieszczania Hostii, rozmiarem mniej więcej by pasowało.
No było to na bank do czegoś przymocowane .kermik pisze:Tak mi zaświtało dzisiaj że mógł to być element monstrancji do umieszczania Hostii, rozmiarem mniej więcej by pasowało.
Patrząc na monstrancję poniżej faktycznie przedmiot by pasował i materiał z czego jest zrobiony 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- piećka1977
Według mnie jeżeli miałby to być to element monstrancji to było by to złoto lub element byłby złocony. Taka moja sugestia.
Bo jest pozłacany , świeci się jak psu nie powiem copiećka1977 pisze:Według mnie jeżeli miałby to być to element monstrancji to było by to złoto lub element byłby złocony. Taka moja sugestia.

- ostrybrzytwa
piećka - przyjrzyj się zdjęciu złocenie jak ta lala ( fakt ja miałem to w ręku , fotka tego może nie oddaje )piećka1977 pisze:Według mnie jeżeli miałby to być to element monstrancji to było by to złoto lub element byłby złocony. Taka moja sugestia.

Osobiście też bym wrzucił parę świecidełek (i nie tylko

Ostatnio zmieniony 12 lis 2013, 13:09 przez ostrybrzytwa, łącznie zmieniany 1 raz.
- piećka1977
Zasugerowałem sie wpisem Black który napisał, że materiał może być srebro. Ale fakt może być od monstrancji.
Jest bardzo ciężkie i miękkie bo niestety oberwało szpadelkiem w tygodniu u kolegi sprawdzę czy sreberko ale na bank na szczęście dobrze, że tylko to zahaczyłem.
- piećka1977
Może gdzieś w pobliżu monstrancja leży albo jakieś inne naczynia liturgiczne. 

Tam już nic nie leży nawet łepek od szpilkipiećka1977 pisze:Może gdzieś w pobliżu monstrancja leży albo jakieś inne naczynia liturgiczne.