Podstawka do ID ?

Znaleziska, które nie pasują do powyższych działów
BLACK

Podstawka do ID ?

Post autor: BLACK »

Cóż to mogło być podstawka do zdjęcia,lusterko ? W środek można włożyć np kartkę. Piękna ręczna robota wylało razem z kilkoma innymi dość starymi ozdobami. Materiał do końca nie wiem może być srebro, wysokość około 7 cm. I proszę ewentualnie o wydatowanie dość dużego wisiorka wtedy będę widział z jakiego okresu pochodzi reszta błyskotek XIX w. czy starsze ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
kermik

Re: Podstawka do ID ?

Post autor: kermik »

Tak mi zaświtało dzisiaj że mógł to być element monstrancji do umieszczania Hostii, rozmiarem mniej więcej by pasowało.
BLACK

kermik pisze:Tak mi zaświtało dzisiaj że mógł to być element monstrancji do umieszczania Hostii, rozmiarem mniej więcej by pasowało.
No było to na bank do czegoś przymocowane .
BLACK

Patrząc na monstrancję poniżej faktycznie przedmiot by pasował i materiał z czego jest zrobiony :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
piećka1977

Post autor: piećka1977 »

Według mnie jeżeli miałby to być to element monstrancji to było by to złoto lub element byłby złocony. Taka moja sugestia.
BLACK

piećka1977 pisze:Według mnie jeżeli miałby to być to element monstrancji to było by to złoto lub element byłby złocony. Taka moja sugestia.
Bo jest pozłacany , świeci się jak psu nie powiem co :zebek:
Awatar użytkownika
ostrybrzytwa

Post autor: ostrybrzytwa »

piećka1977 pisze:Według mnie jeżeli miałby to być to element monstrancji to było by to złoto lub element byłby złocony. Taka moja sugestia.
piećka - przyjrzyj się zdjęciu złocenie jak ta lala ( fakt ja miałem to w ręku , fotka tego może nie oddaje ) :cool:

Osobiście też bym wrzucił parę świecidełek (i nie tylko :P ) z tego wypadu , ale jestem nieśmiały :zebek: , a widzę że BLACK też tylko jakieś ochłapy do ID wrzuca
Ostatnio zmieniony 12 lis 2013, 13:09 przez ostrybrzytwa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
piećka1977

Zasugerowałem sie wpisem Black który napisał, że materiał może być srebro. Ale fakt może być od monstrancji.
BLACK

Jest bardzo ciężkie i miękkie bo niestety oberwało szpadelkiem w tygodniu u kolegi sprawdzę czy sreberko ale na bank na szczęście dobrze, że tylko to zahaczyłem.
Awatar użytkownika
piećka1977

Może gdzieś w pobliżu monstrancja leży albo jakieś inne naczynia liturgiczne. ;)
BLACK

piećka1977 pisze:Może gdzieś w pobliżu monstrancja leży albo jakieś inne naczynia liturgiczne. ;)
Tam już nic nie leży nawet łepek od szpilki :P
ODPOWIEDZ