Dwie alu blaszki do ID

Znaleziska, które nie pasują do powyższych działów
Awatar użytkownika
genek

Dwie alu blaszki do ID

Post autor: genek »

Jak w temacie!!może się ktoś spotkał z takim czymś wiem, że może będzie z tym kłopot bo blaszki wykopane w Uk!ale kto wie tylu specy jest na swiecie ;) na dole zamieszczem zdjęcie _widoczne na nich imiona i nazwiska i jakiś duży numer!szukałem w necie ale nic sensowenego nie wyszukałem :sad: a może są to nieśmiertelniki?jakiegoś rodzaju? trafiam to czesto na jednej z miejscówek całe ,połówki ćwiartki,dla ciekawości dodam że biły pozwijane w małe kawałki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
mecnas

Post autor: mecnas »

może pochodzą z samolotu?z okresu II woj.światowej....napis lancaster???
Awatar użytkownika
genek

Jeżeli z samolotu to nasówa mi się pytanie do czego slóżyły(do czego były przyczepione)czy to mogły być jakieś identyfikatoy? Ale z drugiej strony napisy kojażą mi sie z imionami i nazwiskami napis :LANCASTER to też miasto w północno zachodniej anglii ,no chyba że jest inne tłumaczenie tego słowa? :D
Awatar użytkownika
DAMIAN

Post autor: DAMIAN »

Na tabliczkach na bank są imiona i nazwiska (Douglas Lancaster i Allan Cotton), na drugiej jest też wiek Allan'a (15 lat). Na obydwu tabliczkach widzę jakieś ceny w funtach...
Raczej nie ma to nic wspólnego z samolotem. ;)
Awatar użytkownika
genek

Damian to samo zauważyłem z są to jakieś nazwiska i imiona pewnie jeszcze długo będe szukał odpowiedzi na to pytanie ale nie bedę sie poddawał :sad: :D dzieki chłopaki !!!
ODPOWIEDZ