Garett 250 ustawienia

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
Haber

Garett 250 ustawienia

Post autor: Haber »

Witam ma ktoś taki sprzęt? Na jakich ustaiweniach najlepiej chodzić i szukać militarki?
Awatar użytkownika
remi97

Re: Garett 250 ustawienia

Post autor: remi97 »

to nie jest wykrywacz na militarkę. :lol: Poza tym wujek google nie gryzie i możesz sobie poszukać co i jak.
duch

Post autor: duch »

remi97 pisze:to nie jest wykrywacz na militarkę. :lol:
250-tka jest uniwersalnym wykrywaczem, więc nie można o niej napisać, że do czegoś się nie nadaje, bo nadaje się do wszystkiego. Owszem są wykrywki, które są lepsze na militarkę, ale są też takie, które zdecydowanie lepiej radzą sobie z drobnym kolorem. Podążając tym tokiem rozumowanie można by również stwierdzić, że Garett to nie jest wykrywacz na kolor, czyli podsumowując wychodzi na to, że nie nadaje się do niczego. Tylko czemu jest to ciągle jeden z najpopularniejszych wykrywaczy ?
Wracając do pytania: prostszego sprzętu chyba nie można sobie wyobrazić, więc i do ustawiania nie ma tam zbyt dużo. Wycięcie pierwszego segmentu pozwoli Ci ignorować drobne żelazne śmieci, jeśli nie będziesz zadowolony z efektu możesz wyciąć też drugi segment. Jeśli natomiast zależy Ci na kopaniu wszelkiego złomu, wybierz "All metal". Większe żelastwo będzie i tak sygnalizowane jako mniej lub bardziej niestabilny kolor. Zalecany poziom czułości, to o ile pamiętam taki, w którym dwie ostanie kreski na wskaźniku są wygaszone, ale to musisz ustalić na konkretnej miejscówce. Czasem można sobie pozwolić na większą czułość, ale trzeba się liczyć z irytującymi fałszywymi sygnałami. Egzemplarz wykrywacza też tu ma znaczenie.
Awatar użytkownika
olsztyniak

Post autor: olsztyniak »

W pełni popieram przedmówcę :D
Awatar użytkownika
remi97

Post autor: remi97 »

duch pisze:
remi97 pisze:to nie jest wykrywacz na militarkę. :lol:
250-tka jest uniwersalnym wykrywaczem, więc nie można o niej napisać, że do czegoś się nie nadaje, bo nadaje się do wszystkiego. Owszem są wykrywki, które są lepsze na militarkę, ale są też takie, które zdecydowanie lepiej radzą sobie z drobnym kolorem. Podążając tym tokiem rozumowanie można by również stwierdzić, że Garett to nie jest wykrywacz na kolor, czyli podsumowując wychodzi na to, że nie nadaje się do niczego. Tylko czemu jest to ciągle jeden z najpopularniejszych wykrywaczy ?
Wracając do pytania: prostszego sprzętu chyba nie można sobie wyobrazić, więc i do ustawiania nie ma tam zbyt dużo. Wycięcie pierwszego segmentu pozwoli Ci ignorować drobne żelazne śmieci, jeśli nie będziesz zadowolony z efektu możesz wyciąć też drugi segment. Jeśli natomiast zależy Ci na kopaniu wszelkiego złomu, wybierz "All metal". Większe żelastwo będzie i tak sygnalizowane jako mniej lub bardziej niestabilny kolor. Zalecany poziom czułości, to o ile pamiętam taki, w którym dwie ostanie kreski na wskaźniku są wygaszone, ale to musisz ustalić na konkretnej miejscówce. Czasem można sobie pozwolić na większą czułość, ale trzeba się liczyć z irytującymi fałszywymi sygnałami. Egzemplarz wykrywacza też tu ma znaczenie.

duch pisząc,że 250-tka nie jest na militarkę miałem na myśli to,że jest to wykrywacz przeznaczony do kolorków (czyt. przedmiotów na stosunkowo małych głębokościach), a nie do przeczesywania dużych głębokości jak wykrywacze statyczne.
Magneto700

Post autor: Magneto700 »

miałem go 5 dni sprzedałem go dziś, po 15 godzinach "szukania"zrezygnowałem kupie niedługo ace 350, nie stracilem na nim poniewaz oddałem go do sklepu. oszukuje w kolorkach, gubi sie z wycietym złomem...nie wykrywa małych przedmiotów:D radze zwrocic jak nowy;p
Awatar użytkownika
chomik (masteo)

Post autor: chomik (masteo) »

Magneto700 pisze:miałem go 5 dni sprzedałem go dziś, po 15 godzinach "szukania"zrezygnowałem kupie niedługo ace 350, nie stracilem na nim poniewaz oddałem go do sklepu. oszukuje w kolorkach, gubi sie z wycietym złomem...nie wykrywa małych przedmiotów:D radze zwrocic jak nowy;p
I myślisz ze 350-tka bezie lepsza :lol:
Awatar użytkownika
korvettenkapitan
Kontakt:

Post autor: korvettenkapitan »

350-tka różni się tylko ceną. Bedzie to samo. Wykrywacza trzeba nauczyć się słuchać. Z nowym sprzętem każdy płaci frycowe w postaci gwoździ i kapsli dopóki nie nauczy się z nim chodzić. 5 dni to ciut za mało żeby go poznać.
Awatar użytkownika
olsztyniak

Magneto700 pisze:miałem go 5 dni sprzedałem go dziś, po 15 godzinach "szukania"zrezygnowałem kupie niedługo ace 350, nie stracilem na nim poniewaz oddałem go do sklepu. oszukuje w kolorkach, gubi sie z wycietym złomem...nie wykrywa małych przedmiotów:D radze zwrocic jak nowy;p
Nie czytaj takich bredni. Tutaj ludzie chodzą latami z 250 i nie narzekają. A najlepsze jest stwierdzenie " nie wykrywa małych przedmiotów" -- haha :lelele:
Awatar użytkownika
marcintt

Post autor: marcintt »

kup Minelaba e traca lub explorera lub tesoro tejona lub bardziej zaawansowany wykrywacz ! Sprzedaż go po dniu lub dwóch ! Do poznania wykrywacza trzeba przełazić dziesiątki nawet setki km i na kopać tysiące dołków :D kolego magneto mam pytanie ile masz lat ?
Magneto700

Post autor: Magneto700 »

po kilka godz dziennie w roznym terenie...to mozna rozpracowac wykryke;p powiem ze nie zadowolony jestm z ace 250, chyba ze akurat pecha mialem. Ale kupe inny i pojde w to samo miejce zobaczymy:P
w najblizszym czsie skoncze 22lata:D w poszukiwania bawie sie 8lat z wykrywkami, a 3 mies z magnesem neodymowym.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
luckas24

Post autor: luckas24 »

8 lat kopiesz i tyle samo z wykrywkami ? a wyzej piszesz ze sprzedałes ace 250 po 15 h kopania bo cie oszukiwał itd . Cos tu zalewasz !

Jeśli chodziłes po zasmieconym terenie to kazda wykrywka bedzie ci tam wariowac wzbudzac sie na duze metale nawet jak masz ustawiona dyskryminacje.
Awatar użytkownika
konon89

Post autor: konon89 »

Miałem 150-ke nie narzekałem i wykopałem trochę małych fantów, żadnego małego drucika cewka nie zostawiła obojętnie nie wiem jak Ty chodzisz, a może myślisz, że jak pokaże gold, bronze to pod cewką masz na bank złoto itp :| Masz 22 lata a czytając posty myślałem, że pisze jakiś 10 latek :/ Kup tą 350 może sprzedasz za 7 dni :D
Awatar użytkownika
olsztyniak

Magneto700 pisze:po kilka godz dziennie w roznym terenie...to mozna rozpracowac wykryke;p powiem ze nie zadowolony jestm z ace 250, chyba ze akurat pecha mialem. Ale kupe inny i pojde w to samo miejce zobaczymy:P
w najblizszym czsie skoncze 22lata:D w poszukiwania bawie sie 8lat z wykrywkami, a 3 mies z magnesem neodymowym.
Pozdrawiam.
Bez komentarza :zebek:
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

Cóż.
Złej baletnicy...

Jeśli nie ma się zacięcia ani cierpliwości, za to cierpi na nadmiar kasy, to można sobie kombinować i twierdzić, że drogi wykrywacz zdziała cuda na byle miejscówce, bez osłuchania się ze sprzętem. Zgadza się, są łatwiejsze i trudniejsze wykrywacze, które mogą pasować mniej, lub bardziej, tylko niech mi ktoś powie - jeśli nawet kanarkowi nie da się szansy, to jakiej wykrywce? Którą się osłucha przez 15 godzin? Tejon to mój trzeci wykrywacz a mimo wszystko, musiałem spędzić z nim miesiąc kopania dzień w dzień, żeby zrozumieć większość tego, co chce mi powiedzieć.

Magneto, 8 lat z wykrywkami? To gdzie twoje doświadczenie? Póki co to faktycznie jesteś totalny świeżak i nikt nie ma ci tego za złe. Każdy zaczynał, ale po co kity wciskać. No chyba, że tak wolno się uczysz i nie jest to hobby dla ciebie...
22 lata a posty jak z forum dla dzieciaków. Nie chcę być niemiły jak zwykle, ale jeśli robisz to celowo to przestań, jeśli nieświadomie to współczuję.
Zablokowany