Wymiana wykrywki z Rutus Proxima 3.1

Nasze wykrywacze i inny sprzęt potrzebny do eksploracji
Awatar użytkownika
Sawran

Wymiana wykrywki z Rutus Proxima 3.1

Post autor: Sawran »

Witam

Koniec sezonu, trzeba wymienić wyrywkę na coś lepszego. Zastanawiam się nad trzema wykrywaczami i waszymi opiniami co do nich.

X-terra 705 - Wiadomo lekka kosa na monety, sprawdzona i polecana przez znajomych.

Quattro MP - Ten wykrywacz poleca tylko kolega który go ma, reszta opinii o jakich słyszałem to: ciężki, wolny procesor, stary model.

DeLeon - Nikt z moich znajomych go nie posiada a mi wpadł w oko, taki egzotyczny. Ktoś coś powie na jego temat ? Bo z tego co ja czytałem taki młodszy brat Cortes'a. Ponąć porównywalny z Minelabem 70.
Awatar użytkownika
FELIX

Re: Wymiana wykrywki z Rutus Proxima 3.1

Post autor: FELIX »

X-Terra 705 z cewką DD wcale nie jest taka leciutka i świetnie wyważona :)
Awatar użytkownika
Sawran

Post autor: Sawran »

Felix nie chce we własnym poście kontynuować twojego offtopa, ale nie ma co porównywać wagi Xterki do Proximy.
Awatar użytkownika
FELIX

Post autor: FELIX »

Rozmowa o wadze wykrywki w temacie o niej to chyba nie offtop. X-Terrę sam miałem i najbardziej przeszkadzało mi właśnie łażenie na cewce DD. Kosiła więcej niż na koncentryku, ale chodzenie nie było tak przyjemne. Waga nie jest straszna, ale wyważenie już tak. Zależy jeszcze kto jakiej jest postury, ale mi akurat takie chodzenie nie sprawiało przyjemności.
Wykrywacz jak na tak dużą możliwość konfiguracji, jest bardzo prosty. W porównaniu do Tejona, mam wrażenie, że lepiej radził sobie na zaśmieconych polach.
ODPOWIEDZ