pierwsza zabawka:)
Re: pierwsza zabawka:)
Jeśli jesteś zdecydowany na ACE, to bardziej do działu giełda. Monitoruj allegro, czasami trafiają się w dobrych cenach.
Zawsze możesz kupić ACE150, wychodzi trochę taniej.
Na pierwszy wykrywacz to standardowy sprzęt. Cała masa poszukiwaczy zaczynała od tego i ja również go polecam.
Zawsze możesz kupić ACE150, wychodzi trochę taniej.
Na pierwszy wykrywacz to standardowy sprzęt. Cała masa poszukiwaczy zaczynała od tego i ja również go polecam.
Nie przesadzaj z tą głębokością. Kupujesz wykrywacz za 500 złotych a nie georadar
.
Nigdy nie da się określić w 100% jaki metal jest pod cewką, ale kanarek ma ID cyfrową i tonową.

Nigdy nie da się określić w 100% jaki metal jest pod cewką, ale kanarek ma ID cyfrową i tonową.
Pół metra to niedużo? Przejdź się do lasu i wykop 10 dołków po pół metra, zobaczysz, że wcale tak nie jest.
Trudno mi powiedzieć, wszystko zależy od terenu, ale myślę, że średnio, około 15 centymetrów
Trudno mi powiedzieć, wszystko zależy od terenu, ale myślę, że średnio, około 15 centymetrów
- olsztyniak
Zasada nigdy nie wierz opisom o osiągach umieszczanych przez sprzedającego.
Posłuchaj ludzi którzy takich dołków wykopali już tysiące. A Ace 250 też polecam
Posłuchaj ludzi którzy takich dołków wykopali już tysiące. A Ace 250 też polecam

Czy wiesz że:
Inni poszukiwacze używają ACE250 i znajdują monety?
Myślisz, że jak jest zaorane pole to przed orką monety leżały na wierzchu, że mają leżeć dużo głębiej? Wielokrotnie znajdywałem monety na wierzchu.
Ze swojej strony jak masz takie wymagania to polecam Minelaba E-Traca. Myślę, że powinien sprostać twoim wymaganiom, choć pewnie nie do końca...
Inni poszukiwacze używają ACE250 i znajdują monety?
Myślisz, że jak jest zaorane pole to przed orką monety leżały na wierzchu, że mają leżeć dużo głębiej? Wielokrotnie znajdywałem monety na wierzchu.
Ze swojej strony jak masz takie wymagania to polecam Minelaba E-Traca. Myślę, że powinien sprostać twoim wymaganiom, choć pewnie nie do końca...
- olsztyniak
Widzę że jednak chcesz postawić na swoje. Nie potrzebne Ci rady doświadczonych ludzi.
W takim wypadku polecam to :
http://allegro.pl/georadar-cobra-wifi-g ... 45992.html" onclick="window.open(this.href);return false;
W takim wypadku polecam to :
http://allegro.pl/georadar-cobra-wifi-g ... 45992.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Przede wszystkim nie nastawiaj się na to, że każdy sygnał w ziemi to będzie odznaczenie, moneta, biżuteria i najlepiej wszystko ze złota. Po odrzuceniu śmieci, 3/4 twoich fantów to będą łuski, później jakieś popularesy, 1% z tego wszystkiego to będzie coś ciekawego.
Nie sprzęt a samozaparcie da ci efekt.
Jak lubisz kopać głębokie dołki, to zawsze po wyjęciu fanta, możesz sobie walnąć dwa sztychy w głąb. Tylko po co?
Nie sprzęt a samozaparcie da ci efekt.
Jak lubisz kopać głębokie dołki, to zawsze po wyjęciu fanta, możesz sobie walnąć dwa sztychy w głąb. Tylko po co?
- olsztyniak
Jak masz przeznaczone 500 zł to tylko używane Ace 250. Nie kupuj tylko chińszczyzny bo będziesz dopiero żałował.
A skąd wiesz, że są te monety, skoro to pierwszy wykrywacz? Widziałeś na powierzchni?
- olsztyniak
To zaproś nas na te pole to pokażemy Ci jak się szuka. 

- olsztyniak
Dobre

Skoro są na wierzchu to po co ci wykrywacz co ciągnie po pół metra? Bierz kanarka
- olsztyniak
A co ma do tego kościół ewangelicki? Gdybyś napisał że była mennica to co innego. A to może było pole księdza i wyrzucał drobniaki które zebrał na tacy. 

- olsztyniak
Koniec żartów. Bierz Ace 250 i kop lub zbieraj z powierzchni.
Najwięcej monet znajduje się na polach, drogach ; a to rolnik kiedyś zgubił, a to wojsko biegało i gubiłomateuszhnr pisze:zastanawia mnie skad sie wziely pieniadze na polu i sadze ze kosciol w poblizu ma cos z tym wspolnego.