HEILSBERG 2008 inicjatywy i pomysły
Moderator: Manufaktura Dzika
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
HEILSBERG 2008 inicjatywy i pomysły
propozycja
1, ściągnąć działa z jonkowa ( dział nigdy za wiele) mozna by było z nich zrobić jakąś daleką baterie
2. kontaktuje się z grupą z ostródy może udało by się ich reaktywować do pełnego składu
3. nadal zostaje kwestia pamiątek dla żołnierzy (sensownych i użytecznich )
4. sprawa tajemniczej mapy obszaru bitwy
5. mała ilość wojsk strony francuskiej
ewentualne inne problemy i propozycje mam nadzieje że LDK będzie się do nich na bierząco odnosił bo po ostatnim spotkaniu mam troche niedosyt i niesmak z mizernych rezultatów z niego wynikłych
1, ściągnąć działa z jonkowa ( dział nigdy za wiele) mozna by było z nich zrobić jakąś daleką baterie
2. kontaktuje się z grupą z ostródy może udało by się ich reaktywować do pełnego składu
3. nadal zostaje kwestia pamiątek dla żołnierzy (sensownych i użytecznich )
4. sprawa tajemniczej mapy obszaru bitwy
5. mała ilość wojsk strony francuskiej
ewentualne inne problemy i propozycje mam nadzieje że LDK będzie się do nich na bierząco odnosił bo po ostatnim spotkaniu mam troche niedosyt i niesmak z mizernych rezultatów z niego wynikłych
-
Ad 1. My nie jesteśmy stroną; sugerujmy LDK-owi kontakt w tej sprawie z GOK Jonkowo i R.Zasańskim.
Ad 2. Nie rozumiem: czy chodzi o odtworzenie w Ostródzie grupy Grande Armee?
Ad 3. To sprawa organizatora (LDK), my tylko sugerujemy; jakość zależy od sponsorów; może ostatecznie gustowna terczka z herbem lub obszerniejszy folderek? Forma odznaczenia jest droga lub mało gustowna (jeśli tania).
Ad 4. Dlaczego "mapa pola bitwy" jest "tajemnicza"? Czy tu idzie o szkic orientacyjny dla widzów (i przyjezdnych rekonstruktorów)? Z oznaczonymi strefami niebezpiecznymi i zakazanymi?
Ad 5. Uderzać do Remika - on ma tam więcej kumpli; my z Jaksą i Anią spróbujemy też kontaktu z Pułtuskiem i okolicami (w środę w Warszawie). Mamy też jeden mundur francuski u siebie. Pozdrawiam.
Ad 2. Nie rozumiem: czy chodzi o odtworzenie w Ostródzie grupy Grande Armee?
Ad 3. To sprawa organizatora (LDK), my tylko sugerujemy; jakość zależy od sponsorów; może ostatecznie gustowna terczka z herbem lub obszerniejszy folderek? Forma odznaczenia jest droga lub mało gustowna (jeśli tania).
Ad 4. Dlaczego "mapa pola bitwy" jest "tajemnicza"? Czy tu idzie o szkic orientacyjny dla widzów (i przyjezdnych rekonstruktorów)? Z oznaczonymi strefami niebezpiecznymi i zakazanymi?
Ad 5. Uderzać do Remika - on ma tam więcej kumpli; my z Jaksą i Anią spróbujemy też kontaktu z Pułtuskiem i okolicami (w środę w Warszawie). Mamy też jeden mundur francuski u siebie. Pozdrawiam.
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
ad1 tak to propozycja dla ldk
ad2 tak może udało by ich się zwerbować w pełnym składzie i uzbrojeniu wysłałem meila czekam na odpowiedz jak u nich z rekrutacją idzie
ad3 może lepiej to kontrolujmy żeby później oczami nie świecić
ad4 chodzi mi o mapę w podaniu do agencji mienia wojskowego żebyśmy nie obudzili się gdzieś przy torowisku
ad2 tak może udało by ich się zwerbować w pełnym składzie i uzbrojeniu wysłałem meila czekam na odpowiedz jak u nich z rekrutacją idzie
ad3 może lepiej to kontrolujmy żeby później oczami nie świecić

ad4 chodzi mi o mapę w podaniu do agencji mienia wojskowego żebyśmy nie obudzili się gdzieś przy torowisku
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
-
Stragany ambasad? Ja bym dyplomatom tego nie proponował (chociaż to politycy uprawiają handel wszystkim na wielką skalę). Ale jakiegoś konsula (konsulów?) np. z Gdańska faktycznie można by zaprosić jako oficjalnego gościa... Tyle, że stałby się wówczas jajkiem, wokół którego wszyscy musieliby tańczyć, spychając na dalszy plan imprezę (problem ochrony itp.). Z takiego właśnie powodu odpuszczono sobie zapraszanie np. JE prezydenta (lub jego brata, wówczas JE premiera) na 700-lecie Lidzbarka. Czy LDK już dostał ten ukraiński namiar? 22 IV będę miał już nowo wydany album o Legii Nadwiślańskiej (Legion de la Vistule).
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
-