Kolejny ambitny

O wszystkim i o niczym
Awatar użytkownika
Manufaktura Dzika
Kontakt:

Kolejny ambitny

Post autor: Manufaktura Dzika »

http://orneta.wm.pl/77857,Arsenal-broni ... kaniu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
korvettenkapitan
Kontakt:

Re: Kolejny ambitny

Post autor: korvettenkapitan »

znam gościa, ogólnie jakiś dziwny był.
Awatar użytkownika
gregc79

Post autor: gregc79 »

Ambitny czy nie ambitny - szkoda gościa i szkoda fantów, które raczej mu przepadną.
Awatar użytkownika
panzer24
Kontakt:

Post autor: panzer24 »

A mnie dziwi gromadzenie tego typu fantów.
Awatar użytkownika
gregc79

Każdego cieszy co innego - jednego kręcą monety, innego naparstki, a kolejny czuje wzrost ciśnienia krwi mając do czynienia z "militarką" :zebek:
Dziwić może jedynie brak chęci "zalegalizowania" fantów lub dość niefrasobliwa ich ekspozycja narażona na wpadnięcie w oczy życzliwych lub innych konfitur.
Awatar użytkownika
Remington

Post autor: Remington »

A Ty byś zalegalizował np. swój zbiór odznaczeń niemieckich, gdyby ustawa wymagała zeszlifowanie na nich swastyki?
To samo tyczy się postępowania z zabytkową bronią.
Awatar użytkownika
gregc79

Jeśli są powody, dla których nie chcesz/nie możesz zalegalizować - patrz punkt drugi :zebek:, w żadnej konfiguracji nie trzyma się takich rzeczy na widoku osobom postronnym - bo należy przypuszczać, że policja sama z siebie tego mieszkania do akcji nie wytypowała. Odrobina zdrowego myślenia lub instynktu samozachowawczego (jak kto woli) i takiej wizyty mógł sobie oszczędzić.
Awatar użytkownika
syriusz13

Post autor: syriusz13 »

Dla mnie najgorsze to to że te rzeczy trafią do huty a nie do muzeum.Tak następny kawałek historii bezpowrotnie się zniszczy.Kiedyś ludzie zapłaczą za takimi fantami,jak już będzie za późno.
I żeby nie było :nie jestem za trzymaniem w domu takowych militariów,ale specjalne sale tradycji,muzea czy innego rodzaju wystawy owszem.
Awatar użytkownika
wojtes1200

Post autor: wojtes1200 »

syriusz13 pisze: I żeby nie było :nie jestem za trzymaniem w domu takowych militariów,ale specjalne sale tradycji,muzea czy innego rodzaju wystawy owszem.
Wiadomo że goście nie chcieli rozpętać 3 wojny światowej, tylko kolekcjonowali militarkę ale prawo jest prawem i z tym każdy z nas musi się liczyć(choć nieraz szkoda) :sad:
Jarool

Post autor: Jarool »

Chyba coś z godziną pisania postów się powaliło, albo jest dziś zmiana czasu bo u mnie w Olsztynie jest dopiero po 21. :lol:
Widomo, że posiadanie broni i istotnych części oraz amunicji jest karalne, a do tego szukanie i zbieranie niewpałów może być wysoce "rozrywkowe". :lelele:
ODPOWIEDZ