Kolejny ambitny
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Kolejny ambitny
http://orneta.wm.pl/77857,Arsenal-broni ... kaniu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- korvettenkapitan
- Kontakt:
Re: Kolejny ambitny
znam gościa, ogólnie jakiś dziwny był.
Ambitny czy nie ambitny - szkoda gościa i szkoda fantów, które raczej mu przepadną.
A mnie dziwi gromadzenie tego typu fantów.
Każdego cieszy co innego - jednego kręcą monety, innego naparstki, a kolejny czuje wzrost ciśnienia krwi mając do czynienia z "militarką"
Dziwić może jedynie brak chęci "zalegalizowania" fantów lub dość niefrasobliwa ich ekspozycja narażona na wpadnięcie w oczy życzliwych lub innych konfitur.

Dziwić może jedynie brak chęci "zalegalizowania" fantów lub dość niefrasobliwa ich ekspozycja narażona na wpadnięcie w oczy życzliwych lub innych konfitur.
A Ty byś zalegalizował np. swój zbiór odznaczeń niemieckich, gdyby ustawa wymagała zeszlifowanie na nich swastyki?
To samo tyczy się postępowania z zabytkową bronią.
To samo tyczy się postępowania z zabytkową bronią.
Jeśli są powody, dla których nie chcesz/nie możesz zalegalizować - patrz punkt drugi
, w żadnej konfiguracji nie trzyma się takich rzeczy na widoku osobom postronnym - bo należy przypuszczać, że policja sama z siebie tego mieszkania do akcji nie wytypowała. Odrobina zdrowego myślenia lub instynktu samozachowawczego (jak kto woli) i takiej wizyty mógł sobie oszczędzić.

- syriusz13
Dla mnie najgorsze to to że te rzeczy trafią do huty a nie do muzeum.Tak następny kawałek historii bezpowrotnie się zniszczy.Kiedyś ludzie zapłaczą za takimi fantami,jak już będzie za późno.
I żeby nie było :nie jestem za trzymaniem w domu takowych militariów,ale specjalne sale tradycji,muzea czy innego rodzaju wystawy owszem.
I żeby nie było :nie jestem za trzymaniem w domu takowych militariów,ale specjalne sale tradycji,muzea czy innego rodzaju wystawy owszem.
- wojtes1200
Wiadomo że goście nie chcieli rozpętać 3 wojny światowej, tylko kolekcjonowali militarkę ale prawo jest prawem i z tym każdy z nas musi się liczyć(choć nieraz szkoda)syriusz13 pisze: I żeby nie było :nie jestem za trzymaniem w domu takowych militariów,ale specjalne sale tradycji,muzea czy innego rodzaju wystawy owszem.

Chyba coś z godziną pisania postów się powaliło, albo jest dziś zmiana czasu bo u mnie w Olsztynie jest dopiero po 21.
Widomo, że posiadanie broni i istotnych części oraz amunicji jest karalne, a do tego szukanie i zbieranie niewpałów może być wysoce "rozrywkowe".

Widomo, że posiadanie broni i istotnych części oraz amunicji jest karalne, a do tego szukanie i zbieranie niewpałów może być wysoce "rozrywkowe".