Pół na Pół
- nietoperz002
Pół na Pół
Drodzy Koledzy.Zwracam się do Was z prośbą o doradzenie odnośnie wykrywki.
Sezon się kończy a ja zamierzam przyzbierać na nową wykrywkę.Tak więc nasuwa się pytanie-jaką?
Moje wymagania:
1.Dobry zasięg
2.Wykrywacz dobry na militarkę jak i monety.
3.Przystępna cena... mniej więcej do tysiaka...no max 1200
4.Nie musi być nówka-jakieś propozycję?
Zastanawiałem się nad kupnem kanarka 250 ale z opinii wynika ze nadaje się głównie na kolorki i na drobnice,za to jednak cena nie jest wysoka(czy to prawda że ACE 250 nie "łapie" hełmów?-gdzieś tam kiedyś wyczytałem)Kolega chwali sobie ten wykrywacz,jednak sam polecił mi smętka.Ehh wybór ogromny Panowie a jednak nie znalazłem jeszcze takiej wykrywki "pół na pół".Proszę o szczere i wyczerpujące odpowiedzi.
P.S. Trochę głupio się przyznać ale chodziłem z kolegą-posiadaczem MD-nadaje się owszem ale jak ktoś lubi zbierać złom.Chciałbym kupić coś konkretnego-tak więc nie zadne MD,CS,czy inne duperelki skośnookich.
Sezon się kończy a ja zamierzam przyzbierać na nową wykrywkę.Tak więc nasuwa się pytanie-jaką?
Moje wymagania:
1.Dobry zasięg
2.Wykrywacz dobry na militarkę jak i monety.
3.Przystępna cena... mniej więcej do tysiaka...no max 1200
4.Nie musi być nówka-jakieś propozycję?
Zastanawiałem się nad kupnem kanarka 250 ale z opinii wynika ze nadaje się głównie na kolorki i na drobnice,za to jednak cena nie jest wysoka(czy to prawda że ACE 250 nie "łapie" hełmów?-gdzieś tam kiedyś wyczytałem)Kolega chwali sobie ten wykrywacz,jednak sam polecił mi smętka.Ehh wybór ogromny Panowie a jednak nie znalazłem jeszcze takiej wykrywki "pół na pół".Proszę o szczere i wyczerpujące odpowiedzi.
P.S. Trochę głupio się przyznać ale chodziłem z kolegą-posiadaczem MD-nadaje się owszem ale jak ktoś lubi zbierać złom.Chciałbym kupić coś konkretnego-tak więc nie zadne MD,CS,czy inne duperelki skośnookich.
Re: Pół na Pół
moje propozycje: fisher 1225, muszkieter/ suveren ( w zależności jak Ci się uda kupić ), ACE 250
Każdy jeden z wyżej wymienionych nadaje się do tego co napisałeś... od determinacji operatora i jego obycia ze sprzętem zależy jakie będą efekty
pozdr.warwick
P.S. Kanarek hełmy łapie, ale wszystko zależy od głębokości zalegania hełmu
Każdy jeden z wyżej wymienionych nadaje się do tego co napisałeś... od determinacji operatora i jego obycia ze sprzętem zależy jakie będą efekty
pozdr.warwick
P.S. Kanarek hełmy łapie, ale wszystko zależy od głębokości zalegania hełmu

Ostatnio zmieniony 31 paź 2011, 08:05 przez warwick, łącznie zmieniany 1 raz.
- nietoperz002
Dzięki Kolego. Co do tych hełmów to pytam,bo gdzieś ktoś kiedyś napisał że nie reaguje... czemu nie wiem.Metal to metal.Ale pewnie na płytkich głębokościach z militarką ACE 250?
Orientujesz się może czy w okolicy LW jest gdzieś taki sklep z wykrywką?Np. w Olsztynie?
Orientujesz się może czy w okolicy LW jest gdzieś taki sklep z wykrywką?Np. w Olsztynie?
w Olsztynie raczej nie ma... w okolicy - nie wiem
pozdr.warwick
pozdr.warwick
- nietoperz002
Dzięki wielkie;) Może jakieś inne propozycję od Forumowiczów??
- pulkownikL
kanar na all metal bierze stal z usmiechem,tylko ze zasieg ma sredniawy stad na militarke nie bardzo,moj max z kanarem to zgniecione wiadro z okolo 45cm,jak na fanty z bitew to nedznie, wiele lapal glebiej ale tylko sekunde cos pokazal a pozniej gubil i juz byla dupa ,koledzy cos podpowiedza bo za ta kasiorke to juz masz wybor 

- nietoperz002
Hmm ten kanar to mnie kusi ( cena ) Zawsze to mogę zaoszczędzić ale nie chce z kolei załować pozniej zakupu. Jakieś jeszcze wypowiedzi posiadaczy odnosnie kanarka ?
Dzięki PulkownikL
Dzięki PulkownikL

X-Terra x70 + Cewka DD niska częstotliwość.nietoperz002 pisze:Hmm ten kanar to mnie kusi ( cena ) Zawsze to mogę zaoszczędzić ale nie chce z kolei załować pozniej zakupu. Jakieś jeszcze wypowiedzi posiadaczy odnosnie kanarka ?
Dzięki PulkownikL
FELIX pisze:X-Terra x70 + Cewka DD niska częstotliwość.
Raczej małe szanse na zakup w tej cenienietoperz002 pisze:3.Przystępna cena... mniej więcej do tysiaka...no max 1200

ja posiadam do sprzedania nowego fisherka f2 bardzo dobry na drobnice a na militarke nie wiem
cena 700zł

Ostatnio na allegro było sporo ofert do 1300, więc za 1200 coś się znajdzieDon Joker pisze:FELIX pisze:X-Terra x70 + Cewka DD niska częstotliwość.Raczej małe szanse na zakup w tej cenienietoperz002 pisze:3.Przystępna cena... mniej więcej do tysiaka...no max 1200

- korvettenkapitan
- Kontakt:
a może Solfernus? ma ktoś zdanie na ten temat lub opinie? http://allegro.pl/wykrywacz-metali-solf ... 53927.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- nietoperz002
Don Joker pisze:FELIX pisze:X-Terra x70 + Cewka DD niska częstotliwość.Raczej małe szanse na zakup w tej cenienietoperz002 pisze:3.Przystępna cena... mniej więcej do tysiaka...no max 1200
Drogi Kolego. Ja nie mam zamiaru chodzić ze sprzętem za 3000 koła. Narazie chcę coś z niższej półki NA POCZĄTEK. Więc myśle ze cena do 1200 zł na początek to wystarczająco.Kanar prosty w obsłudze z tego co widzę ale nad zakupem się będę chyba dłuuugo zastanawiać.
Marcintt Ile używany? Gwarancja jest? Jak ze zdobyczami?
Podeslij fotę jak mozesz

nietoperz002 pisze:Don Joker pisze:FELIX pisze:X-Terra x70 + Cewka DD niska częstotliwość.Raczej małe szanse na zakup w tej cenienietoperz002 pisze:3.Przystępna cena... mniej więcej do tysiaka...no max 1200
Drogi Kolego. Ja nie mam zamiaru chodzić ze sprzętem za 3000 koła. Narazie chcę coś z niższej półki NA POCZĄTEK. Więc myśle ze cena do 1200 zł na początek to wystarczająco.Kanar prosty w obsłudze z tego co widzę ale nad zakupem się będę chyba dłuuugo zastanawiać.
Marcintt Ile używany? Gwarancja jest? Jak ze zdobyczami?
Podeslij fotę jak mozesz
Ale skoro chcesz sprzęt do 1200, to może to być sprzęt nie z najniższej półki

Dla przykładu:
http://archiwumallegro.pl/minelab_xterr ... 08541.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Za 1200 to już można mieć fajny sprzęt, nawet nowy. Jeśli nie chcesz X-Terry, to może Tesoro Vaquero lub Tejon? Tereski w takiej cenie pojawiają się regularnie.
- nietoperz002
Hehe "tereska" Jak dla mnie trochę ciężki w obczajeniu. ...i nie napisałem z najniższej półki tylko z niższej:P Porównując oczywiście PRO co chodzą ze sprzętem za 3-5 koła 
Jak bym chciał z najniższej półki to juz pewnie SAM śmigałbym z CS czy MD

Jak bym chciał z najniższej półki to juz pewnie SAM śmigałbym z CS czy MD