Francuski Orzeł
Francuski Orzeł
Panowie mam problem w sklepie znajomego na wystawie widziałem takiego orła (jutro postaram się o zdjęcia bo dziś miał zamknięte).
Z jakiego okresu pochodzi? Jeżeli pamięć mnie nie myli na kuli jest nr pułkowy... wysokość około 10-12 cm.
Fotka przykładowa z neta.
Z jakiego okresu pochodzi? Jeżeli pamięć mnie nie myli na kuli jest nr pułkowy... wysokość około 10-12 cm.
Fotka przykładowa z neta.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Francuski Orzeł
Dzięki, tak mi się wydawało. Gdyby był Napoleon pierwszy to bym się skusił 

-
Napoleon I chyba bez tych dodatkowych pieronów, tylko z tym skłębionym (tak na szabeltasach huzarskich).
Jutro zrobię zdjęcia, bo mignął mi tylko przed oczami jak przechodziłem. Ale dzięki za błyskawiczną pomoc
Tu ta ptaszyna na czako.

Tu ta ptaszyna na czako.
- Blacek
- Kontakt:
Cześć!!!
Mój ptaszek spod Dwórzna miał pioruny a na granacie bardzo brzydko wyciętą jedynkę i był mocowany na wkręt.
Pozdrawiam!!!
Mój ptaszek spod Dwórzna miał pioruny a na granacie bardzo brzydko wyciętą jedynkę i był mocowany na wkręt.
Pozdrawiam!!!
Blacek, ten też jest mocowany na wkręt 

- Blacek
- Kontakt:
Nu, był taki sam (też płaski- nie do czapki?). Ale nie jestem pewien, czy tamten nie miał krzyża na koronie (tylko tu już mogło mi sie pomerdać z tymi od pickelhaub)?
Miałem gdzieś zdjęcie, ale wcięło. On też został w Górowie. Więcej nic nie dodam- pamięć nie wytrzyma.
Pozdro!!!
Miałem gdzieś zdjęcie, ale wcięło. On też został w Górowie. Więcej nic nie dodam- pamięć nie wytrzyma.
Pozdro!!!
Zgadza się Adam, ten ma odłamany krzyż na koronie... ale co taki robił pod Dwórznem??
-
Jeniec albo pamiątka Niemca z Francji 1870-1871.