Witam
Przedstawiam ciekawy kamień z wyrzeżbioną ludzką twarzą znaleziony jesienią na polu
Może ktoś spotkał się z czymś podobnym
Pozdrawiam Michał.
Proszę o ID
Proszę o ID
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Blacek
- Kontakt:
Re: Proszę o ID
Cześć!!!
A nie jest to skamieniałość tak sugestywnie uformowana. Wydaje mi się, że jest różnica w kolorze kamienia i "twarzy". Tak, czy owak rzecz ciekawa, niespotykana
Pozdrawiam!!!
A nie jest to skamieniałość tak sugestywnie uformowana. Wydaje mi się, że jest różnica w kolorze kamienia i "twarzy". Tak, czy owak rzecz ciekawa, niespotykana

Pozdrawiam!!!
Ja sie spotkalem pare razy ale te glowy byly jakby wieksze - por. foto 
A juz calkiem serio, ciekawy i ladny kamien ale nie wydaje mi sie rzezbiony ludzka reka. Matka Natura tez lubi od czasu do czasu pofiglowac!

A juz calkiem serio, ciekawy i ladny kamien ale nie wydaje mi sie rzezbiony ludzka reka. Matka Natura tez lubi od czasu do czasu pofiglowac!

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Znawcą nie jestem, ale czy oby na pewno nie ludzką ręką ? 

Raczej nie - to mi wyglada na calkiem naturalna inkluzje jakiegos mineralu/skaly o innej niz otoczenie twardosci... Stad wlasnie wrazenie "rzezby" powierzchni kamienia.
Nie wiem tez jakich on jest rozmiarow ale chyba dosc maly? Zatem musialby byc obrabiany jakimis miniaturowymi, jubilerskimi niemal, narzedziami...
Nie wiem tez jakich on jest rozmiarow ale chyba dosc maly? Zatem musialby byc obrabiany jakimis miniaturowymi, jubilerskimi niemal, narzedziami...