obrączka do id
- wojtes1200
obrączka do id
Proszę o id napisów na obrączce,podejrzewam ze coś starszego,napisy jak dla mnie laika trudno czytelne(choć dobrze widoczne)jakby gotyk.Ale to tylko moje domysły,dodam że srebro i kształt stożkowy.Fotki nie powalające na kolana ale może coś wykombinujecie.Pozdrawiam 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Blacek
- Kontakt:
Re: obrączka do id
Cześć!!!
A jakbyś spróbował przerysować litery, albo odbić przez kartkę ołówkiem, zeskanować/sfotografować?
Pozdrawiam!!!
A jakbyś spróbował przerysować litery, albo odbić przez kartkę ołówkiem, zeskanować/sfotografować?
Pozdrawiam!!!
- wojtes1200
Wrzucam napisy z obrączki z obu krawędzi.Dodam że napisy wykonane ręcznie ,choć bardzo starannie. 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- wojtes1200
Oczywiście chodzi mi o obrączkę a nie kartkęwojtes1200 pisze:.Dodam że napisy wykonane ręcznie ,choć bardzo starannie.
a jakaś cecha bita jest od wewnątrz?
- wojtes1200
Od wewnątrz żadnych bić nie ma. 

- Blacek
- Kontakt:
Ja wymiękam
Strasznie stare te znaki, może nawet magiczne(!?) kształt obrączki też archaiczny (O rany! Król Artur!) Ale może Szara Sowa mogłaby coś wskórać. Może warto przerzucić temat do dewocjonaliów. Pozdrawiam!!!

Byle nie Sauron!!!Blacek pisze:Ja wymiękamStrasznie stare te znaki, może nawet magiczne(!?) kształt obrączki też archaiczny (O rany! Król Artur!) (...)

- Blacek
- Kontakt:
Tfu! - na psa urok!!!
asdic321 pisze:Byle nie Sauron!!!Blacek pisze:Ja wymiękamStrasznie stare te znaki, może nawet magiczne(!?) kształt obrączki też archaiczny (O rany! Król Artur!) (...)

Witam Oj te palce rozpraszają kolegom uwagę .Spory kawałek sreberka ,miałem okazję ją obejrzeć
wyglądało na pismo gotyckie.Pomogę kole zrobić lepsze fotki jak jej jeszcze nie zgubił .
wyglądało na pismo gotyckie.Pomogę kole zrobić lepsze fotki jak jej jeszcze nie zgubił .
- Blacek
- Kontakt:
Cześć Koledzy!!!
Żarty żartami, ale ja czuję tu jakąś rewelację i "nie wyrabiam" z ciekawości
Pozdrowionka!!!
Żarty żartami, ale ja czuję tu jakąś rewelację i "nie wyrabiam" z ciekawości

Pozdrowionka!!!
Pare symboli przypomina mi symbole zodiaku 

- wojtes1200
Może by trzeba szukać w tym kierunkuSepp pisze:Pare symboli przypomina mi symbole zodiaku

Te znaki to rodzaj pisma do zapisywania zaklęć itp. Używano go już ok 2tys lat temu, widziałem wczoraj podobne u osoby która się tym interesuje. To mieszanina różnych alfabetów, znaków i symboli. Wygląda na iście magiczny pierścień
Może być bardzo, bardzo stary. Zapytaj na forum strony http://www.dymarki.pl" onclick="window.open(this.href);return false; o osobę która na tegorocznych Dymarkach robiła za "czarownicę". Powinna wiedzieć coś na ten temat.