dwa światy

Wszystko co związane z eksploracją
Awatar użytkownika
Kujawiak

dwa światy

Post autor: Kujawiak »

Widzieliście to?
http://www.tvn24.pl/-1,1676873,0,1,wykr ... omosc.html" onclick="window.open(this.href);return false;
a u nas ... niedługo minie rok jak przekazałam kilka rzeczy odpowiednim służbom i nic żadnego świstka ani pocałuj mnie w ucho. Czy ktoś z Was też bił takie rekordy w czekaniu?
Awatar użytkownika
DAMIAN

Re: dwa światy

Post autor: DAMIAN »

Kujawiak pisze: i nic żadnego świstka
No jak, a przy oddawaniu znjad nie nie otrzymałeś protokołu przekazania? Przelewu nie oczekuj! ;)
BLACK

Post autor: BLACK »

A czy Panowie oddajemy takie rzeczy dla kawałka pisemka z przekazania ? Dla mnie to osobista satysfakcja że mogłem przekazać coś co będzie cieszyć oczy innych ludzi . Ale to tylko moje zdanie .
Awatar użytkownika
Laki luk

Post autor: Laki luk »

Obrazek
Damian ma rację. Ja dzisiaj przekazałem denara i dostałem protokół.
BLACK, zgadzam się z twoim zdaniem. :papa:
Awatar użytkownika
Prusak

Post autor: Prusak »

BLACK pisze: Dla mnie to osobista satysfakcja że mogłem przekazać coś co będzie cieszyć oczy innych ludzi . .
albo marnieć w kazamatach muzeum :sad:
Awatar użytkownika
Remington

Post autor: Remington »

Jak nie wydali protokołu, to nie bedzie marnieć, a zasili prywatne kolekcje. Jak nie ma papiera, to nie jest na stanie muzeum. Proste.
BLACK

Prusak pisze:
BLACK pisze: Dla mnie to osobista satysfakcja że mogłem przekazać coś co będzie cieszyć oczy innych ludzi . .
albo marnieć w kazamatach muzeum :sad:
Może i tak być, ale na pewno jest w muzeum a nie w prywatnej kolekcji kupione za 20 czy 40 zł na alledrgo wystawione z Czech lub innego kraju na naszym portalu aukcyjnym a wiadomo że wykopane na Polskich ziemiach.Tak jak ostatnio całe fibule szły po 40 zł wystawiane niby z czech a jak byś kupił paczka pewnie przyszła by z Polski.
Awatar użytkownika
Kujawiak

Post autor: Kujawiak »

Kasy się nie spodziewam, wiem że mieszkam w Polsce :zebek: . Instytucji, której przekazałem znaleziska nie podejrzewam o jakąś lewiznę, bardziej podejrzewam urzędniczy burdel. Przekazałem z dobrej nieprzymuszonej woli w imię dobrej współpracy. To, że nie robi się tego dla kwitu - mogę się z tym zgodzić, ale taki kwit bardzo się przydaje chociażby w momencie kiedy chcemy załatwić oficjalne zezwolenie na poszukiwania. Nie każdy właściciel działki je poszukiwaczom z ręki. Na gębę to zgadza się prawie każdy aby łazić po jego polu, ale jak chce się mieć zgodę na piśmie to zaczyna się mlaskanie :lelele: i w takich sytuacjach właśnie przydają się owe papiery.
Pozdrawiam
BLACK

I to jest kolego Polska na własnej ziemi nie mogę chodzić z detektorem jeżeli nie mam zgody na piśmie z WKZ i to niestety jest chore .
ODPOWIEDZ