Wasze Pomysły na Działania, do projektów dofinanowań
Moderator: GILGIN
- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
Wasze Pomysły na Działania, do projektów dofinanowań
Zróbmy może zbiór pomysłów na wasze projekty które chcielibyście realizować:
jedynym wyznacznikiem jest aspekt lokalny projektu
moje propozycje
1. "militarny obraz przeszłości"
Wykorzystać Grupy rekonstrukcyjne GR Allenstein , WMP do stworzenia filmu o militarnej historii regionu aby zaciekawić młodzież historią i wzbogacić to działalnością wystawienniczą .Rezultatem projektu będzie film reklamujący Stowarzyszenie i rekonstrukcje historyczną oraz publikacja i cykl wystaw
2. "Wamińskie Nekropolie, ślady żywych"
Tu można podjąć , temat moich ukochanych cmentarzy. Wykonać dokumentacje fotograficzną cmentarzy na określonym terenie. a przy okazji będzie mozna wygospodarować środki na uprzatnięcie jakiegoś zapomnianego cmentarzyka. Efekt programu : publikacja i program wystawienniczy i środki na koszty wystawy i publikacje
jedynym wyznacznikiem jest aspekt lokalny projektu
moje propozycje
1. "militarny obraz przeszłości"
Wykorzystać Grupy rekonstrukcyjne GR Allenstein , WMP do stworzenia filmu o militarnej historii regionu aby zaciekawić młodzież historią i wzbogacić to działalnością wystawienniczą .Rezultatem projektu będzie film reklamujący Stowarzyszenie i rekonstrukcje historyczną oraz publikacja i cykl wystaw
2. "Wamińskie Nekropolie, ślady żywych"
Tu można podjąć , temat moich ukochanych cmentarzy. Wykonać dokumentacje fotograficzną cmentarzy na określonym terenie. a przy okazji będzie mozna wygospodarować środki na uprzatnięcie jakiegoś zapomnianego cmentarzyka. Efekt programu : publikacja i program wystawienniczy i środki na koszty wystawy i publikacje
Re: Wasze Pomysły na Działania, do projektów dofinanowań
Czy jest jakiś szczególny powód nieobecności Stowarzyszenia na tej liście:
http://bazy.wim.ngo.pl/wyniki.asp?szuka ... =1&page=14
No chyba,że źle ślepiłem
http://bazy.wim.ngo.pl/wyniki.asp?szuka ... =1&page=14
No chyba,że źle ślepiłem

Dokładnie chętnie bym przekazał swój 1% na stowarzyszenie ale niema jak ?
A pamietaz ze kiedys o tym wspominalem 

- Manufaktura Dzika
- Kontakt:
- olsztyniak
To teraz wiecie czemu nas tam nie ma
o których warunkach mówisz??dzik_warminski pisze:http://www.ngo.pl/x/423536
warunki
- castleman
- Kontakt:
Hmmm, tak się zastanawiam czy moja proppzycja zmieści się w tym temacie pod względem merytorycznym ale co tam....
Popieram projekt znakowania grodzisk na terenie całego woj. warmińsko-mazurskiego tablicami konserwatorskimi. Wzbogaca wiedzę o zamierzchłej przeszłości, przybliża osobom nieznającym tematu fakt, że nie każda górka jest tylko górką, przybliża historię regionu etc itd
Wiem, że projekt ten jest częściowo realizowany przez "Pruthenię" wraz z lokalnymi TOnZ-ami.
Popieram projekt znakowania grodzisk na terenie całego woj. warmińsko-mazurskiego tablicami konserwatorskimi. Wzbogaca wiedzę o zamierzchłej przeszłości, przybliża osobom nieznającym tematu fakt, że nie każda górka jest tylko górką, przybliża historię regionu etc itd

Wiem, że projekt ten jest częściowo realizowany przez "Pruthenię" wraz z lokalnymi TOnZ-ami.
No nie bardzo wiem.olsztyniak pisze:To teraz wiecie czemu nas tam nie ma
Warunki podane przez Dzika nie są jakoś silnie restrykcyjne.
Myślę,że warto to przemyśleć,ale to Wasza sprawa co z tym zrobicie.
Patrząc jednak na ilość użytkowników forum,może coś by skapnęło i dla
Stowarzyszenia,a nie dla Ministra Finansów.
Pomysł ciekawy, ale są tacy co kopią na stanowiskach świadomiecastleman pisze:Hmmm, tak się zastanawiam czy moja proppzycja zmieści się w tym temacie pod względem merytorycznym ale co tam....
Popieram projekt znakowania grodzisk na terenie całego woj. warmińsko-mazurskiego tablicami konserwatorskimi. Wzbogaca wiedzę o zamierzchłej przeszłości, przybliża osobom nieznającym tematu fakt, że nie każda górka jest tylko górką, przybliża historię regionu etc itd![]()

- castleman
- Kontakt:
Niestety, na takich bata jeszcze nie ma, choć w przypadku gdyby przed grodziskiem była taka tablica to w razie wpadki, nie mógłby tłumaczyć, że nie wiedział gdzie kopie. Łamałby wtedy prawo z całą jego konsweknwecją. Zazwyczaj informacja zawarta na takiej tablicy juz sama w sobie moze odstraszać. Choć wiadomo, jednego może, drugiego nie.Tworas pisze:Pomysł ciekawy, ale są tacy co kopią na stanowiskach świadomie, a taka tabliczka dla nich to jak dla mnie zaznaczenie na mapie gdzie feniś leży