Proszę o ID
Proszę o ID
to nie są drukowane litery jakby sam to pisał:Lt.Lubbert(dwie kropki nad U)L.F.B Kgb.1 2komp. (nie jestem pewny co do litery F)
Proszę o ID
Lt-Leutnant - porucznik
Wydaje mi się, że to L.J.R.Kgb. 1 - Lehr Infanterie Regiment Königsberg (?) 1 czyli 1. Królewiecki szkolny pułk piechoty, 2 kompania
Wydaje mi się, że to L.J.R.Kgb. 1 - Lehr Infanterie Regiment Königsberg (?) 1 czyli 1. Królewiecki szkolny pułk piechoty, 2 kompania
Proszę o ID
Dziękuje wam,teraz coś wiem o nim,dodam jeszcze że był znaleziony w LIPSKU koło DĄBROWY BIAŁOSTOCKIEJ
Proszę o ID
Witam!
Takie moje małe propozycje.
http://www.armianiemiecka.tpf.pl/Armia/stopnie.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam!
Takie moje małe propozycje.
- podporucznikCezar pisze:Lt-Leutnant
http://www.armianiemiecka.tpf.pl/Armia/stopnie.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Landwehr Jnfanterie RegimentCezar pisze:L.J.R.
Pozdrawiam!

Proszę o ID
Dzięki KRIS za sprostowanie stopnia. Co do Landwehr i Lehr to oba rozwinięcia mogą pasować do literki L. Najgorsze jest to, że przeszukałem internet w poszukiwaniu tej jednostki, żeby mieć ostateczną pewność co do jej nazwy, ale niestety nic nie udało się znaleźć... 

Proszę o ID
Witam!
Może Königlich-Preußisches Grenadier-Regiment Kronprinz (1. Ostpreussisches) Nr. 1
Chociaż nie jestem taki pewien? Nie ma G .Ale to tylko są moje fantazje
Pozdrawiam!
Może Königlich-Preußisches Grenadier-Regiment Kronprinz (1. Ostpreussisches) Nr. 1
Chociaż nie jestem taki pewien? Nie ma G .Ale to tylko są moje fantazje

Pozdrawiam!

Proszę o ID
KRIS, ten pułk mi chodził po głowie, ale za cholerę nie mozna do niego dopasować literek Kgb., bo nie pasują jako skrót Königlich-Preußisches. Może znajdzie się jakiś lepszy ekspert od nieśmiertelników pruskich, który rozwieje wątpliwości. 

Proszę o ID
Dziękuję za odpowiedzi.Dodam jeszcze,że ta litera (J )ma po środku poziomą kreskę,moż coś pomoże?
Proszę o ID
A ja bym obstawiał jednak
Landwehr-Infanterie-Regiment Königlich Bayerische 1
Jest tylko jedno małe ale... Pułk ten walczył całą wojnę we Francji ale pod Białymstokiem to już różne cuda wyjmowali
Pozdrawiam.
Hubert
Landwehr-Infanterie-Regiment Königlich Bayerische 1

Jest tylko jedno małe ale... Pułk ten walczył całą wojnę we Francji ale pod Białymstokiem to już różne cuda wyjmowali

Pozdrawiam.
Hubert
Proszę o ID
... i chyba mamy w końcu właściwą identyfikację! 

Proszę o ID
Serdeczne Dzięki.A tak na marginesie chciałbym żeby był on w rękach rodziny.