Prasowka Sepp'a :)
Prasowka Sepp'a :)
Juz cos sie dzieje http://gazetaolsztynska.wm.pl/grunwald/ ... kich,73334
- olsztyniak
- Piłsudczyk
Tak, albo wywieźć je tam, skąd pochodzi materiał
- pod Olsztynek, w miejsce Mauzoleum Hindenburga - i dać tablice z odpowiednim komentarzem. W ten sposób wyszedł by ciekawy pomnik XX-wiecznej historii naszej ziemi i zetknięcie dwóch totalitaryzmów. A co do polityki "historyczno-zabytkowej" naszych lokalnych władz, to od lat jest ona co najmniej dziwna, zresztą chyba wszyscy wiemy jak jest 

- ostrybrzytwa
- olsztyniak
-
"Sprawą zajął się klub parlamentarny PiS. - Projekt ustawy zakazującej produkcji i obrotu pamiątkami hitlerowskimi wyszedł już z komisji i trafił do Sejmu - podkreśla Beata Kempa, która pilotuje tę sprawę z ramienia swej partii. - Jest duża szansa, że zostanie uchwalona jeszcze przed wakacjami.
Ta propozycja spodobała się także Platformie Obywatelskiej.
- Nie znam szczegółów tej ustawy, ale założenia są słuszne. Prawdopodobnie ją poprzemy - potwierdza Grzegorz Dolniak, wiceprzewodniczący klubu parlamentarnego PO. Odrobina dobrej woli dwóch największych ugrupowań parlamentarnych wystarczy, by zlikwidować jedną z najbardziej dramatycznych luk w polskim prawie.
Przecież te matoły z Wiejskiej nawet nie przeczytają tej ustawy tylko zgłosują w ciemno jak każe prezes miłościwie nam panujący . Mijemy nadzieje że PIS z PO pożrą się do tego stopnia iż będą robili dalej sobie na złość i zabraknie większości do przegłosowania tak idiotycznej ustawy . kurka co ja będę robił jak mi tego zbronią , przecież nie lubię grać w szachy???
Ta propozycja spodobała się także Platformie Obywatelskiej.
- Nie znam szczegółów tej ustawy, ale założenia są słuszne. Prawdopodobnie ją poprzemy - potwierdza Grzegorz Dolniak, wiceprzewodniczący klubu parlamentarnego PO. Odrobina dobrej woli dwóch największych ugrupowań parlamentarnych wystarczy, by zlikwidować jedną z najbardziej dramatycznych luk w polskim prawie.
Przecież te matoły z Wiejskiej nawet nie przeczytają tej ustawy tylko zgłosują w ciemno jak każe prezes miłościwie nam panujący . Mijemy nadzieje że PIS z PO pożrą się do tego stopnia iż będą robili dalej sobie na złość i zabraknie większości do przegłosowania tak idiotycznej ustawy . kurka co ja będę robił jak mi tego zbronią , przecież nie lubię grać w szachy???

- ostrybrzytwa