Majdanek
Majdanek
Kozystajac z tego ze moja luba jest z okolic Lublina tydzien temu odwiedzilismy KL Majdanek... rozmiar i klimat obozu robi wrazenie
...

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Majdanek
Nie miałeś wpływu na miejsce urodzenia, czy też zamieszkania... Na każdym kroku można spotkać się ze zbrodniami hitlerowskimi.Quake3 pisze:Jestem z Lublina i nie jestem dumny z tego miejsca w tym mieście, wręcz przeciwnie...
Myślę ze każdy młody człowiek powinien takie miejsce odwiedzić i pomyśleć... "nad sobą i tamtych czasach"
Pozdrawiam Q3
A co byś powiedział o takim miejscu. "Miejsce kaźni i męczeństwa Polaków ofiar terroru hitlerowskiego. Rok 1939. Cześć ich pamięci." http://pl.wikipedia.org/wiki/Dorposz_Szlachecki
Majdanek
Też ich nie lubię, ale to mój rodzinny dom, który hitlerowcy zamienili w piekło na ziemi. Tutaj się urodziłem i całe szczęście krótko mieszkałem. Mojej Matce psychika siadała. Trudno sprzedać dom z taką historią, ale w końcu Ojcu udało się. Poszedł za równowartość samochodu " Warszawa".DAMIAN pisze:Nie lubię takich miejsc, omijam je szerokim łukiem!

-
Majdanek
Mojej babci brat zginą w majdanku mój dziadek był w ostaszkowie na syberii po wyzwoleniu wrocil do polski mam 20 lat ja odczuwam duchowo to co sie działo w tamtych czasach dobrze ze sa takie miejsca w których moje dzieci będą mogly popaść w chwile zadumy...
Majdanek i oświęcim chce odwiedzić w przyszłości byłem w stutthofie i w treblince
Majdanek i oświęcim chce odwiedzić w przyszłości byłem w stutthofie i w treblince