Sigajny k/Górowa Iławeckim

Dowolny temat zdjęć
Sola

Sigajny k/Górowa Iławeckim

Post autor: Sola »

Wita
Szukam zdjecia pałacu lub miejscowości Sigajny za Górowem Iławeckim. Poznałęm nowego właściciela tego pałacu. Dodam że jest on właścicielem sporych terenów w okolicy wiec mała wazelina i da pozwolenie na wykopki jak nie na polach to w lesie. I tu przy okazji pytanko do kolegów z Górowa czy ktoś juz kopał w tej okolicy. :kon:
Awatar użytkownika
Remington

Post autor: Remington »

Kopałem, dawno. W jednej ziemiance wyszła ładna TT-tka i granatnki do Mausera, a Potem całe 2 dni NIC, same śmieci...
:(
Awatar użytkownika
DAMIAN

Post autor: DAMIAN »

Zdjęcia niestety nie posiadam. :(
Jakoś mnie nigdy nie zawiało w tamte okolice, ale z opowieści chłopaków wiem że las obfituje z wojenne pozostałości, a i poligonowe pozostałości z racji znajdowania się na terenie dawnego poligonu Stablack. A jak spojrzeć na mapkę to widać spora ilość spalonek! :)
Jak będziesz się tam wybierał to daj znać! ;)

PS. A ten las pod Sigajnami to prywatny? Jakby co to mam pozwolenie z nadleśnictwa! ;)
Sola

ja dokładnie nie jeste w stanie powiedzić który las jest tego niemca. Kilka dni temu powiedzia mi że ma w okolicy ok. 600h i lasy ale ja słabo znam ten teren wiec nie jestem w stanie powiedziec gdzie. Ten własciciel mimo że niemiec nie interesuje sie historia i ma to generalnie w d... , mysle że jest do dogadania. Jesli ktos ma jakiąs ciekawa miejscówke na jego ziemi to można sie układać. Fajna rzeczą było by podarowanie mu jakiegoś zdjęcia lub malunku tego pałacu na dowód dobrej woli.
Awatar użytkownika
DAMIAN

Post autor: DAMIAN »

Popytam kumpli może w zbiorach znajdzie się taka fotka!
Jeśli właściciel posiada jakieś grunta orne lub park w sąsiedztwie pałacu to myślę że warto by tam poszukać! ;)
Sola

on jest właścicielem całej okolicy ale tam nie juz żadnego parku ani zabudowań poza pałacem. tam cały czas był PGR i z tego co mi niemiec opowiadał to on sam na początku wykopał z terenu jak robił trwnik ok.2 ton butelek po wódce, które oczywiście jako dobry niemiec sprzedał w skópie w Górowie i dostał 180 zł. tam jest obecnie wszysko przebudowanei podejrzewam ze orginalny grunt jest mocno zakopany. Ale jak by były jakieś plany zabudowy okolicy to można by podjac sie tematu
ODPOWIEDZ