Radostowo Zegoty Jarandowo....
Radostowo Zegoty Jarandowo....
Witam szanowne grono!!!
Temat ten poruszylem na PFE... moze wiecie jakie jednostki WH bronily tych miejscowosci glownie chodzi mi o Jarandowo i Zegoty jak rowiez dzialania militarne w okolicach jeziora Blanki... posiadam wspomnienia ks Fittkau'a ale nic konkretnego tam nie ma
... Pozdrawiam 
Widze zero zainteresowania to podaje pare faktow ze zrodla:
1 Jesienia 1944 w okolicy Jarandowa zostaje zestrzelony radziecki samolot
2 Zima 1945 w czasie wycofywania sie pod Lidzbark Niemcy wysadzaja 3 Hummele z powodu braku paliwa
3 Znalezione przedmioty wskazuja ze Jarandowa bronila 5 kompania (5 na guzikach-groszkach) 292 DP
4 W okolicach Radostowa po wojnie dzialala banda rozbita przez NKVD...
W pazdzierniku jade w okolice Zegot Radostowa i Jarandowa jest ktos chetny na poszukiwania i pivko??
1 Jesienia 1944 w okolicy Jarandowa zostaje zestrzelony radziecki samolot
2 Zima 1945 w czasie wycofywania sie pod Lidzbark Niemcy wysadzaja 3 Hummele z powodu braku paliwa
3 Znalezione przedmioty wskazuja ze Jarandowa bronila 5 kompania (5 na guzikach-groszkach) 292 DP
4 W okolicach Radostowa po wojnie dzialala banda rozbita przez NKVD...
W pazdzierniku jade w okolice Zegot Radostowa i Jarandowa jest ktos chetny na poszukiwania i pivko??
No ja jak mówiłem mogę się zapisać i na jedno i na drugie
Pod warunkiem, że zdążę do tego czasu zarobić na garrecika i zdążą mi go przysłać. Jest szansa i na to i na to :o
Jakby był problem z transportem, można iść tam, gdzie głośno na motorach jeżdżą :mrgreen: Jeśli chodzi o II Wś to ciekawe miejsce.
:army:
Pod warunkiem, że zdążę do tego czasu zarobić na garrecika i zdążą mi go przysłać. Jest szansa i na to i na to :o
Jakby był problem z transportem, można iść tam, gdzie głośno na motorach jeżdżą :mrgreen: Jeśli chodzi o II Wś to ciekawe miejsce.
:army:
Do Panzer 24 to jest w ksiazce niezyjacego juz ksiedza Gerharda Fittkaua - "Moj 33 rok zycia" byl on proboszczem w Jarandowie niestety mam tylko kserowke tej pozycji bo jest ciezko dostepna
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2007, 12:57 przez Sepp, łącznie zmieniany 1 raz.
Panzer 24 dla Ciebie bracie wszystko
tylko ze zrobie to za jakies 4 tygodnie bo wtedy bede w Polsce
a i zeskanowac Ci cala czy polowe (I czesc dotyczy lat 1944-1945, II czesc obejmuje lata 1946 i dalej bo ksiadz ten byl na zeslaniu)?
Panzer 24 masz moze jakas dokladna niemiecka sztabowke okolic Heilsbergu najlepiej z lat trzydziestych, jak tak to moze wspomogl bys chlopakow
Pozdrawiam
Panzer 24 masz moze jakas dokladna niemiecka sztabowke okolic Heilsbergu najlepiej z lat trzydziestych, jak tak to moze wspomogl bys chlopakow
Pozdrawiam