Warsztaty Bałtyjskie 15 II 2017
Warsztaty Bałtyjskie 15 II 2017
http://muzeum.olsztyn.pl/4588,Warsztaty-Baltyjskie.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- syriusz13
Re: Warsztaty Bałtyjskie 15 II 2017
Chciałbym być , ale co z dziećmi zrobić?
-
Witam. O Bałtach w zasadzie nie było nic. Natomiast twierdzenie J. Sobieraja, jakoby 'epoka żelaza' na ziemiach Prusów rozpoczęła się dopiero w pierwszych wiekach NASZEJ ERY, wbrew powszechnie przyjętej opinii środowisk archeologicznych, woła o pomstę do 'starych bogów'!! Pozdrawiam WŚCIEKLICA.
Tak, o Bałtach nie było nic, o Prusach nie było nic, i o epoce żelaza też nie było nic - ani kiedy się rozpoczęła, ani w ogóle. Czy na pewno chodzi o ten sam wykład?!
-
Witaj Asdic... O epoce żelaza było, po oficjalnej części -w prywatnej rozmowie. Mam wrażenie, że gdyby nie ów miedziany sztylet "obrzędowy", to wykład nie miałby miejsca. A tak na marginesie: o artefaktach kamiennych (być może, poza krzemiennymi), to J. Sobieraj nie ma żadnego pojęcia!! -o Prusach również! Pozdrawiam WŚCIEKLICA
- ela0205
Wśkiellica, pieniacze na tym forum są niemile widziani. 

- maciek7309
Stanisław Lem już nie żyje, a internet ten sam 

-
Witaj Ela... Czy może byłaś świadkiem mojej rozmowy z J. Sobierajem?? Jeśli nie, to po co komentujesz?
- maciek7309
Komentarz Eli jest jak najbardziej na miejscu, a treść prywatnych rozmów niech zostanie prywatna. Chcesz się odnieść do treści wykładu to poprosimy merytorycznie. Nie bez znaczenia dla wartości poznawczej będzie też informacja, czy zajmujesz się naukowo przedmiotem ostatnich warsztatów?
No to zaczyna się niezła jazda

-
Witam Wszystkich. Wyluzujcie!
Treść naszej rozmowy pozostanie prywatna. Na wykładzie nie było nic o Bałtach. Zajmuję się profesjonalnym rozpoznawaniem artefaktów i eratyków kamiennych. Nie neguję wiedzy J. Sobieraja, a jedynie jego znajomość tematyki pruskiej i mojej specjalizacji - "kamieni" (w kontekście wykładu i naszej rozmowy), a te są ściśle powiązane i dotyczą naszego regionu. Pozdrawiam.
Treść naszej rozmowy pozostanie prywatna. Na wykładzie nie było nic o Bałtach. Zajmuję się profesjonalnym rozpoznawaniem artefaktów i eratyków kamiennych. Nie neguję wiedzy J. Sobieraja, a jedynie jego znajomość tematyki pruskiej i mojej specjalizacji - "kamieni" (w kontekście wykładu i naszej rozmowy), a te są ściśle powiązane i dotyczą naszego regionu. Pozdrawiam.
Mówcie sobie co chcecie ale ja już od dawna podejrzewałem, że gość nie ma o niczym pojęcia! Tylko trzeba było Profesjonalnego Specjalisty, żeby to stwierdzić! 

- ela0205
Hej Wścieklica,
komentuję , ponieważ już pierwszym swoim postem pokazałeś swój brak kultury i nieznajomości zasad panujących na forum.
Post został wymoderowany więc teraz już wygląda -powiedzmy -normalnie.
Dzisiaj obrażasz człowieka powszechnie szanowanego i darzonego szacunkiem .Oczekujesz poklasku ?
To że nie podobał Ci się wykład nie oznacza że możesz bez żadnych argumentów oczerniać człowieka.Jak napisał Maciek, bez merytorycznych przykładów ja mogę tutaj napisać " Wścieklica jest nie ogarnięty"
Myślisz,że siebie w ten sposób wypromujesz? Opanuj się, widzisz że jesteś traktowany z ironią i bezaprobatą.
komentuję , ponieważ już pierwszym swoim postem pokazałeś swój brak kultury i nieznajomości zasad panujących na forum.
Post został wymoderowany więc teraz już wygląda -powiedzmy -normalnie.
Dzisiaj obrażasz człowieka powszechnie szanowanego i darzonego szacunkiem .Oczekujesz poklasku ?
To że nie podobał Ci się wykład nie oznacza że możesz bez żadnych argumentów oczerniać człowieka.Jak napisał Maciek, bez merytorycznych przykładów ja mogę tutaj napisać " Wścieklica jest nie ogarnięty"
Myślisz,że siebie w ten sposób wypromujesz? Opanuj się, widzisz że jesteś traktowany z ironią i bezaprobatą.
Na "kamieniach" to i ja laik się znam, wiem,że trafiają się płaskie ,czasem owalne. Duże i małe, naturalne i uformowane przez ludzkość formy. Ale podważać wiedzę człowieka, który ma wiedzę zdobytą poprzez sumienną i zdecydowanie wieloletnią pracę aby ją zdobyć? Czegoś nie rozumiem? Pan Sobieraj w naszym gronie zasłużył sobie na zdecydowany szacunek. Masz inne zdanie napisz do doktora na pw. Różnica zdań z dr. to twoja kwestia, forumowicze chcą czytać rzeczowe wypowiedzi, nie sprzeczki. Proszę o zamknięcie tematu.